Ειδήσεις

«Μην τα μπλέκουμε...»

Να αποσυνδέσουν το ποδόσφαιρο από την πολιτική έσπευσαν Γιώργος Σαμαράς και Κυριάκος Παπαδόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης εν όψει του προημιτελικού με τη Γερμανία. «Δεν μπορούμε να μπλέξουμε το ποδόσφαιρο με την πολιτική», είπε ο φορ της Σέλτικ, αλλά πρόσθεσε πως «… δεν παίζουμε για τους εαυτούς μας, αλλά για 11 εκατομμύρια Έλληνες». «Οι Γερμανοί μας υπολογίζουν και ίσως μας φοβούνται», είπε ο αμυντικός της Σάλκε.

Να αποσυνδέσουν το ποδόσφαιρο από την πολιτική έσπευσαν Γιώργος Σαμαράς και Κυριάκος Παπαδόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης εν όψει του προημιτελικού με τη Γερμανία. «Δεν μπορούμε να μπλέξουμε το ποδόσφαιρο με την πολιτική», είπε ο φορ της Σέλτικ, αλλά πρόσθεσε πως «… δεν παίζουμε για τους εαυτούς μας, αλλά για 11 εκατομμύρια Έλληνες». «Οι Γερμανοί μας υπολογίζουν και ίσως μας φοβούνται», είπε ο αμυντικός της Σάλκε.

Γιώργος Σαμαράς: «Δεν μπορούμε να μπλέξουμε το ποδόσφαιρο με την πολιτική. Είναι κακό να γίνεται αυτό. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι και θα παίξουμε για να το απολαύσουμε γιατί μας αρέσει. Θα μπούμε να το ευχαριστηθούμε και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το μάξιμουμ».

Σε σχόλιο Άγγλου δημοσιογράφου πως το ποδόσφαιρο εμπλέκεται στην κοινωνική ζωή και πως θα έπρεπε να παραδεχτεί τις κοινωνικές του προεκτάσεις, ο φορ της Σέλτικ επανέλαβε κατηγορηματικά «… όχι, δεν ισχύει αυτό».

Για το τι σημαίνει για την Ελλάδα ο αγώνας της Παρασκευής, ο «Sam» ανέφερε: «Είμαστε 23 παίκτες, μία ομάδα ολόκληρη. Δεν παίζουμε για τους εαυτούς μας, αλλά για 11 εκατομμύρια ανθρώπους που περιμένουν από μας κάτι καλό για να χαρούν και να βγουν στους δρόμους. Το καταφέραμε αυτό στο παιχνίδι με τη Ρωσία και δώσαμε χαρά σε όλο τον κόσμο. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και την Παρασκευή».

Ερωτηθείς αν θα προτιμούσε ως αντίπαλο την Πορτογαλία από τη Γερμανία, απάντησε: «Σε αυτό το σημείο δεν διαλέγουμε αντιπάλους. Είμαστε στις οκτώ καλύτερες ομάδες. Ο ρεαλιστικός μας στόχος έχει επιτευχθεί και δεν έχει σημασία τι θα γίνει μετά. Θέλουμε να το απολαύσουμε. Αν περάσουμε, θα είναι όνειρο, αλλά δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την τωρινή ομάδα με εκείνη του 2004 και ό,τι πέτυχε».

Για τον τρόπο αντιμετώπισης της Γερμανίας, ο Γιώργος Σαμαράς ανέφερε: «Έχουμε δει όλους τους αγώνες της διοργάνωσης από την αρχή. Δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση η Γερμανία, όλοι τη γνωρίζουμε. Πρέπει να επικεντρωθούμε σε μας, πώς θα είμαστε εμείς καλύτεροι και πώς θα διεκδικήσουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Αυτό κάναμε και με τη Ρωσία».

Κυριάκος Παπαδόπουλος: «Ο βασικός μας στόχος ήταν να φτάσουμε στα προημιτελικά. Πλέον δεν έχουμε να χάσουμε κάτι. Παίζουμε με μία από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό κι ελπίζουμε να τα καταφέρουμε. Ό,τι κι αν πετύχουμε παραπάνω από εδώ και πέρα θα είναι ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία για μας. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την πρόκριση».

Σε ερώτηση για το αν έχει διακρίνει ανησυχία στις τάξεις της Γερμανίας και πού την αποδίδει, απάντησε: «Πιστεύω πως μας υπολογίζουν σαν δύναμη και ίσως στην άκρη του μυαλού τους μας φοβούνται. Μπορεί και σαν λαός να μας φοβούνται (γέλια)».

Ο αγώνας της Παρασκευής είναι ιδιαίτερος για τον ίδιο, καθώς αγωνίζεται την τελευταία διετία στη Σάλκε. «Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι για μένα, γιατί αγωνίζομαι στο γερμανικό πρωτάθλημα και θα αντιμετωπίσω παίκτες που γνωρίζω από την παρουσία μου στη Σάλκε και την Bundesliga. Αυτό δεν λέει κάτι όμως. Αντιμετωπίζω τη Γερμανία όπως τις άλλες ομάδες και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα».

Ερωτηθείς αν η παρουσία Ελλήνων διεθνών στην Bundesliga αποτελεί ένα «όπλο» εν όψει του προσεχούς αγώνα, απάντησε: «Σίγουρα ότι κάποιοι παίκτες παίζουν στην Bundesliga βοηθά να τους αντιμετωπίσουμε γιατί ξέρουμε τον τρόπο παιχνιδιού τους και κάποιους παίκτες. Είναι πλεονέκτημα για μας αυτό κι ελπίζω να μας βοηθήσει για να τους αντιμετωπίσουμε και να καταφέρουμε να τους κερδίσουμε».

Για τον τρόπο που προσεγγίζει αγωνιστικά η Εθνική το παιχνίδι της Παρασκευής, είπε: «Θα μελετήσουμε τους αντιπάλους. Δεν θέλω να πω τι τακτική θα ακολουθήσουμε, αν θα παίξουμε αμυντικά ή επιθετικά. Αυτό θα το κρίνει ο προπονητής μας, ελπίζω να είμαστε όσο το δυνατό πιο έτοιμοι για να τους αντιμετωπίσουμε».

Αναφορικά με τις μονομαχίες του με τον Μάριο Γκόμεζ, δήλωσε: «Ο Γκόμεζ είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Θα δούμε στο γήπεδο. Δεν κοιτάμε τους Γερμανούς παίκτες, αλλά τη δική μας ομάδα».

Για το αν θα προτιμούσε ως αντίπαλο την Πορτογαλία από τη Γερμανία, απάντησε: «Δεν έχει σημασία ποιος είναι ο αντίπαλος. Για μας είναι το ίδιο. Είμαστε στους ‘8’, αυτό θέλαμε από την αρχή και ό,τι καλό είναι να έρθει, είναι δεκτό. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι και μέχρι τώρα: να παλεύουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x