Stoiximan Super League

Στη φυλακή ο Σταύρος Ψωμιάδης!

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Σταύρος Ψωμιάδης με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, όπως μετέδωσε πρώτος ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και τακτική παρουσία στο αστυνομικό τμήμα, η αδερφή του, Χριστίνα. Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και φοροδιαφυγή οι βαρύτατες κατηγορίες. Διαβάστε τι αναφέρει το πόρισμα της εισαγγελίας!

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Σταύρος Ψωμιάδης με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, όπως μετέδωσε πρώτος ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και τακτική παρουσία στο αστυνομικό τμήμα, η αδερφή του, Χριστίνα. Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και φοροδιαφυγή οι βαρύτατες κατηγορίες. Διαβάστε τι αναφέρει το πόρισμα της εισαγγελίας!

Έπειτα από τη μαραθώνια απολογία του ενώπιον της 6ης τακτικής ανακρίτριας, το βράδυ της Τρίτης και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, ο Σταύρος Ψωμιάδης, υιός του Μάκη, κρίθηκε προφυλακιστέος για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, που σχετίζεται με την υπόθεση υπεξαίρεσης πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ όταν στο τιμόνι της ήταν ο πατέρας του.

Κατηγορείται εξάλλου για φοροδιαφυγή που φτάνει και πιθανόν να ξεπερνάει τα 5 εκατ. ευρώ, σε πλήρη αναντιστοιχία με τις χαμηλές σε δηλωθέν εισόδημα φορολογικές του δηλώσεις.

Αντίθετα, η αδερφή του Σταύρου, Χριστίνα Ψωμιάδη, αφέθηκε τελικά ελεύθερη με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα μια φορά το μήνα).

Για τα δύο τέκνα του Μάκη Ψωμιάδη, είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, καθώς είχαν κληθεί τις προηγούμενες ημέρες από την ανακρίτρια και δεν είχαν εμφανιστεί.

Η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου που χειρίζεται την υπόθεση, έχει ασκήσει ποινική δίωξη και σε βάρος της συζύγου του Μάκη Ψωμιάδη, καθώς και σε δύο ξαδέρφια του, οι οποίοι θα κληθούν τις επόμενες ημέρες να απολογηθούν στην ανακρίτρια.

Το πόρισμα της εισαγγελίας

Στο 70 σελίδων πόρισμά της, η Εισαγγελέας κ. Παπανδρέου αναφέρεται σε μεγάλο χρηματικό ποσό που φέρεται να υπεξαιρέθηκε από την ΑΕΚ. Για την υπόθεση εκκρεμεί δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τον Μάκη Ψωμιάδη.

Η Εισαγγελέας αναφέρει ότι για τους σκοπούς της ομάδας είχαν συσταθεί μια σειρά από εταιρείες, ανάμεσα στις οποίες και μια εξωχώρια, που αγόραζαν κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία χωρίς να μπορούν να τα δικαιολογήσουν καθώς εμφάνιζαν παθητικά οικονομικά στοιχεία. Η επίμαχη εξωχώρια εταιρεία, κατά την κ. Παπανδρέου, φαίνεται να δημιουργήθηκε από τον εκλιπόντα σήμερα, πατέρα του βασικού κατηγορουμένου Μάκη Ψωμιάδη, και είναι ιδιοκτήτρια του σπιτιού της οικογένειας στο Ψυχικό.

Ο ρόλος του Σταύρου Ψωμιάδη

Από τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας, ο γιος του Μάκη Ψωμιάδη, Σταύρος, εμφανίζεται να υπέκρυπτε σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, με δηλωθέντα εισοδήματα εξαιρετικά χαμηλά, όπως το εισόδημα των 7.000 ευρώ που δήλωσε συγκεκριμένο οικονομικό έτος κατά το οποίο από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντοπίστηκε διαφορά... 2 εκατ. ευρώ!

Στην κατοχή του Σταύρου Ψωμιάδη εντοπίστηκε ιπποφορβείο το οποίο φαίνεται να μην είχε άδεια αλλά και να το αγνοούσε η Εφορία. Ο Μάκης Ψωμιάδης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, δεν έχει υποβάλει φορολογική δήλωση από το 2000 ως σήμερα.

Τόσο η σύζυγος και η κόρη του Μάκη Ψωμιάδη, όσο και οι δύο συγκατηγορούμενοι εξάδελφοι του, βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης καθώς εμφανίζονται είτε συνδικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών, είτε μέλη ΔΣ στις επίμαχες εταιρείες-οχήματα για τη νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.

Να σημειωθεί ότι τα δύο παιδιά του Μάκη Ψωμιάδη είχαν κληθεί από την ανακρίτρια σε απολογία αλλά δεν εμφανίστηκαν με αποτέλεσμα να εκδοθούν σε βάρος τους εντάλματα, τα οποία με την αυτόβουλη σημερινή τους εμφάνιση εκτελέστηκαν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x