Πρόσωπα

Τόνι Γκουνάγαν

Φανταστείτε τον Λεμπρόν Τζέιμς να αλλάζει την υπηκοότητά του σε ινδονησιακή και να αγωνίζεται για λογαριασμό της ασιατικής χώρας! Αδύνατον θα πείτε και μάλλον θα έχετε δίκιο αλλά για φανταστείτε την αντίθετη διαδρομή.

Φανταστείτε τον Λεμπρόν Τζέιμς να αλλάζει την υπηκοότητά του σε ινδονησιακή και να αγωνίζεται για λογαριασμό της ασιατικής χώρας! Αδύνατον θα πείτε και μάλλον θα έχετε δίκιο αλλά για φανταστείτε την αντίθετη διαδρομή. Ο Τόνι Γκουνάγαν κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Μπάντμιντον το 2000 με τα χρώματα της Ινδονησίας, εκεί που το εν λόγω άθλημα είναι το εθνικό σπορ. Ο ίδιος είπε πως για τους επόμενους δύο μήνες δεν μπρούσε να προπονηθεί όπως ήθελε λόγω των ατελείωτων συνεντεύξεων που καλούταν να δώσει.

Το 2002 εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ προκειμένου να σπουδάσει τεχνικός Η/Υ και αποφάσισε να προπονεί μια ομάδα Μπάντμιντον. Στην πορεία όμως αποφάσισε πως παραήταν καλός για να σταματήσει να παίζει και αφού κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2005 μαζί με τον Χάουαρντ Μπαχ, αποφάσισε πως έπρεπε να γίνει Αμερικανός πολίτης για να μπορέσει να εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στους Ολυμπακούς Αγώνες. Αυτό έγινε τον προηγούμενο χρόνο και έτσι στην ηλικία των 37 πλέον, αυτός και ο Μπαχ στοχεύουν στο χρύσο μετάλλιο του Λονδίνου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x