Stoiximan Super League

Γκολ έβαλε, αλλά ρυθμό δεν βρήκε...

Ένα γκολ του Τοτσέ στο 28’ ήταν αρκετό για να δώσει στον Παναθηναϊκό τη νίκη με σκορ 1-0 κόντρα στη Φορτούνα Ντίσελντορφ. Χαμόγελα για τη δεύτερη διαδοχική φιλική επιτυχία και την εξαιρετική αμυντική λειτουργία των «πρασίνων», που όμως, έδειξαν νωθροί δίχως ενέργεια και εμπνεύσεις στην επίθεση. Κυρίαρχος στα μετόπισθεν ο Μπουμσόνγκ.

Ένα γκολ του Τοτσέ στο 28’ ήταν αρκετό για να δώσει στον Παναθηναϊκό τη νίκη με σκορ 1-0 κόντρα στη Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Χαμόγελα για τη δεύτερη διαδοχική φιλική επιτυχία και την εξαιρετική αμυντική λειτουργία των «πρασίνων», που όμως, έδειξαν νωθροί δίχως ενέργεια και εμπνεύσεις στην επίθεση.

Κυρίαρχος στα μετόπισθεν ο Μπουμσόνγκ.

Σε παθητικό ρόλο για αρκετή ώρα οι "πράσινοι", δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικοί, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο.



Μπορεί να μην είδε… μαγικά από τους παίκτες του στον αγωνιστικό χώρο, σίγουρα όμως, ο Ζεσουάλντο Φερέιρα και σε αυτό το φιλικό μπορεί να βρει λόγους που του επιτρέπουν να χαμογελά. Η εμπιστοσύνη που έδειξε στην ίδια τετράδα της άμυνας και η σταθερότητα με την οποία αυτή του το ανταπέδωσε, δείχνει πως ο Πορτογάλος έχει έναν λιγότερο πονοκέφαλο για το σχεδιασμό του Παναθηναϊκού της επόμενης σεζόν. Και σε αυτό το ματς το δίδυμο Μπουμσόνγκ-Βελάσκες είχε τον τρόπο να αντιδρά σωστά στην πίεση (μόνο μια κεφαλιά του Ντου Ρι Τσα «έχασαν» οι δυο τους), ενώ μια μικρή ένσταση θα μπορούσε να διατυπώσει κανείς για τα άκρα, όπου οι Βύντρα και Σπυρόπουλος ήταν συνεπείς στα αμυντικά τους καθήκοντα, δίχως ιδιαίτερες όμως, επιθετικές πρωτοβουλίες.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι «πράσινοι» άφησαν τα ηνία του ματς στους ποδοσφαιριστές της Φορτούνα, κάτι που δύσκολα μπορεί κανείς να αποδώσει αποκλειστικά σε επιλογή και μάλλον, οφείλεται στη μέτρια μέρα των επιθετικογενών παικτών της ομάδας. Ακόμη κι έτσι όμως, μια και μόνη ωραία προσωπική ενέργεια του Ζέκα ήταν αρκετή για να καλύψει την έλλειψη φρεσκάδας του Χριστοδουλόπουλου και να βοηθήσει τον Τοτσέ να χριστεί σκόρερ στο 28’.

Αντίστοιχη ήταν και η εικόνα του δευτέρου μέρους, με τους «πράσινους» δηλαδή να μην κάνουν παιχνίδι πρωτοβουλίας, αλλά παράλληλα, να μην… ιδρώνουν καν από την πίεση των Γερμανών. Άλλωστε, η παρουσία του Μπουμσόνγκ στην άμυνα (ανεξαρτήτως παρτενέρ, αφού στο δεύτερο μέρος δίπλα του έπαιξε ο Βύντρα) ήταν αρκετή για να κόψει την… όρεξη και να ανακόψει κάθε προσπάθεια των παικτών της Φορτούνα.

Ο Φερέιρα αυτήν τη φορά δεν άλλαξε σε κανένα σημείο του αγώνα το 4-2-3-1, ενώ έκανε και πολύ λιγότερες αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Ένα ημίχρονο έπαιξε ο Σεϊταρίδης, ενώ λιγότερο χρόνο συμμετοχής πήραν και οι Ιωαννίδης, Πετρόπουλος, Πετρόπουλος, Λαγός και Ταμπάκης. Είναι φανερό πως ο Πορτογάλος έχει καταλήξει για κάποια πράγματα στο μυαλό του (προφανώς για όσα αφορούν την ανασταλτική λειτουργία) και προβληματίζεται για την φτωχή επιθετική παρουσία των «πρασίνων». Το καλό για τον Πορτογάλο είναι πως μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες μέρες με την προσθήκη και των υπόλοιπων όπλων του. Το κακό, από την άλλη, με τις ημέρες, είναι πως περνούν γρήγορα. Πολύ γρήγορα…

Το φιλμ του αγώνα.




ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης (87’ Ταμπάκης), Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες (46’ Σεϊταρίδης), Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Μαρίνος, Ζέκα (81’ Λαγός), Χουχούμης (64’ Ιωαννίδης), Χριστοδουλόπουλος, Τοτσέ (66’ Πετρόπουλος).

ΦΟΡΤΟΥΝΑ: Γκίφερ, Χουανάν, Λάγκενεγκερ, Φομιτσοου, Νάντο, Μπελινγκχάουζεν, Μπότζεκ, Βέκαμπ, Λάμπερτς, Βαλ Ντερ Μπεργκ, Ντου Ρι Τσα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x