Αφιερώματα

Χάλια το συνολάκι… Χάλια!

Λιγότερο από μία εβδομάδα απέμεινε για την τελετή έναρξης των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων. Το Λονδίνο ετοιμάζεται πυρετωδώς, το ίδιο και οι… μόδιστροι που έχουν επιμεληθεί τα ρούχα των 204 χωρών που θα δώσουν το «παρών» στην αγγλική πρωτεύουσα. Κάποιες από αυτές σοβαρές και μετρημένες, κάποιες εξεζητημένες, κάποιες άλλες… κιτς. Για να τα δούμε αυτά όμως θα πρέπει να περιμένουμε. Μέχρι τότε όμως το sport-fm.gr σας παρουσιάζει στιλιστικά ατοπήματα από τελετές έναρξης του παρελθόντος.

Λιγότερο από μία εβδομάδα απέμεινε για την τελετή έναρξης των 30ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

Το Λονδίνο ετοιμάζεται πυρετωδώς βάζοντας τις τελευταίες πινελιές.

Το ίδιο και οι… μόδιστροι που έχουν επιμεληθεί τα ρούχα με τα οποία θα κάνουν την είσοδό τους οι αποστολές των 204 χωρών που θα δώσουν το «παρών» στην αγγλική πρωτεύουσα.

Κάποιες από αυτές σοβαρές και μετρημένες, κάποιες εξεζητημένες, κάποιες άλλες… κιτς.

Για να τα δούμε αυτά όμως θα πρέπει να περιμένουμε.

Μέχρι τότε όμως το sport-fm.gr σας παρουσιάζει στιλιστικά ατοπήματα από τελετές έναρξης του παρελθόντος.

Οι περισσότερες χώρες έδωσαν τα… ρέστα τους το 2008 στο Πεκίνο. Χρωματική πανδαισία από τους Ισπανούς που θύμιζαν… χοτ ντογκ, οι Νεοζηλανδοί ήταν έτοιμοι να παίξουν… μπόουλινγκ, ο Φέντερερ –σημαιοφόρος της Ελβετίας- βγήκε με λουκ παραλίας, οι Γάλλοι με τα μπερεδάκια ήταν λες και κατέβηκαν με τα πινέλα στην Μον Μάρτι ενώ με τη ζώνη στη μέση έδιναν και έναν αέρα καρατίστα. Όσο για τους Ούγγρους; Θύμιζαν ταπετσαρία σπιτιού στην αγγλική εξοχή.

Πάντως τις περισσότερες στιλιστικές γκέλες έχουν μακράν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Το 1960 στη Ρώμη έκαναν… πάταγο με τα ψάθινα καπελάκια τους. Το 1964 στο Τόκιο το προχώρησαν ακόμα περισσότερο φορώντας καουμπόικα καπέλα! Το 1984 στο Λος Άντζελες, πάλι, αν και οικοδεσπότες προτίμησαν να κάνουν την είσοδό τους απλοί, λιτοί και απέριττοι με τις φόρμες τους!

Δεν έλειψαν οι… εκθαμβωτικές παρουσίες και στην Αθήνα το 2004. Οι Λιθουανοί έμοιαζαν με κινητές σημαδούρες ενώ οι Ιάπωνες ήρθαν με τα παλτά Αυγουστιάτικα στην Ελλάδα!

Τη λίστα ολοκληρώνουν δύο εμφανίσεις που δεν χωράνε και πολύ σχολιασμό. Η πρώτη είναι της Αυστραλίας το 1992 στη Βαρκελώνη η οποία πιθανότατα ενέπνευσε και την ταινία Ace Ventura. Η δεύτερη μας έρχεται από το Μόντρεαλ το 1976 όταν οι Γάλλοι το παράκαναν... ολίγον τι. Είπαμε κομψοί, αλλά όχι και έτσι!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x