Αφιερώματα

Οι έμπειροι, ο πολύτεκνος και ο… pocket size!

Οι πειραματισμοί είναι το φόρτε μας για αυτό και αποφασίσαμε να συνδυάσουμε δύο επιστήμες για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων. Τι γίνεται λοιπόν όταν συναντάται η στατιστική με το… κους-κους; Το sport-fm.gr ξεψάχνισε τους άνδρες της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής στο Λονδίνο και σας παρουσιάζει όλα όσα μας έκαναν εντύπωση από τα βιογραφικά των εκπροσώπων μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Οι πειραματισμοί είναι το φόρτε μας για αυτό και αποφασίσαμε να συνδυάσουμε δύο επιστήμες για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων. Τι γίνεται λοιπόν όταν συναντάται η στατιστική με το… κους-κους;

Το sport-fm.gr ξεψάχνισε τους άνδρες της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής στο Λονδίνο και σας παρουσιάζει όλα όσα μας έκαναν εντύπωση από τα βιογραφικά των εκπροσώπων μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Έχουμε και λέμε λοιπόν…

Ο νέος είναι ωραίος ο παλιός είναι αλλιώς

Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία από τους άνδρες που θα βρεθούν στο Λονδίνο. Στα 40 του χρόνια ο Έλληνας πρωταθλητής στο πινγκ πονγκ θα δώσει το «παρών» σε Ολυμπιακούς Αγώνες για πέμπτη φορά. Στο αντίποδα βρίσκεται ο πιτσιρικάς Ανδρέας Βαζαίος. Στα 18 του χρόνια ο κολυμβητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη στα 200μ. μικτή ατομική.

Ο… μικρούλης και οι… μεγάλοι

Πάμε και στο αγόρι… έκπληξη! Πρόκειται για τον Βλάση Μάρα. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην ενόργανη γυμναστική έχει ύψος 1.58μ. και βάρος μόλις 52 κιλά που τον καθιστά τον ελαφρύτερο από τους Έλληνες αθλητές στο Λονδίνο.
Ποιους θα… ζήλευε λοιπόν; Τον Κώστα Μπανιώτη και τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη. Ο 26χρονος αθλητής του ύψους και ο δις Ολυμπιονίκης και σημαιοφόρος της Ελλάδας στο Λονδίνο με ύψος στα 2 μέτρα είναι οι ψηλότεροι της ελληνικής αποστολής.
Όσο για τον… βαρύτερο της υπόθεσης; Είναι ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου. Ο 39χρονος σφυροβόλος που και αυτός θα βρεθεί για πέμπτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ζυγίζει 123 κιλά.

Με «γαλόνια»

Πάμε τώρα και στους διακριθέντες. Μόλις δύο από τους 103 αθλητές και αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα έχουν ανέβει στο βάθρο σε προηγούμενους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο Ηλίας Ηλιάδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τζούντο στην κατηγορία των 81 κιλών το 2004 στην Αθήνα και ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης το ασημένιο το 2004, αλλά και το 2008 στο Πεκίνο.

Παιδιά μου θα πάω για μετάλλιο

Τέσσερα παιδιά θα αφήσει στην Ελλάδα ο Βασίλης Τσολακίδης προκειμένου να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στο Λονδίνο. Αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή του 33χρονου… πολύτεκνου αθλητή της ενόργανης γυμναστικής σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πρωτάρηδες…

Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά 40 είναι αυτοί που θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Πιο συγκεκριμένα αυτή τη χαρά θα έχουν οι Απόστολος Γκουντούλας, Νίκος Γκουντούλας, Λευτέρης Κόνσολας, Παναγιώτης Μαγδάνης, Στέργιος Παπαχρήστος, Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Τσίλης (κωπηλασία), Αντώνης Τσότρας, Διονύσης Δήμου, Μιχάλης Πατενιώτης, Παναγιώτης Καμπουρίδης, Στάθης Παπαδόπουλος, Γιάννης Μιττάκης, Βύρων Κοκκαλάνης (ιστιοπλοΐα), Στέφανος Δημητριάδης, Ιωάννης Καλάργαρης, Παναγιώτης Σαμιλίδης, Ανδρέας Βαζαίος, Κριστιάν Γκολομέεφ (κολύμβηση), Νταβίντ Καβελασβίλι (άρση βαρών), Στέφανος Παπαρούνας (καταδύσεις), Βασίλης Τσολακίδης (ενόργανη γυμναστική), Νίκος Μαυρομάτης, Μάκης Μίττας (σκοποβολή), Κώστας Πούλιος, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, Δημήτρης Χονδροκούκης*, Κώστας Φιλιππίδης, Σπύρος Λεμπέσης, Λυκούργος Τσάκωνας (στίβος), Περικλής Ηλίας, Γιάννης Ταμουρίδης, Ζαφείρης Βολικάκης (ποδηλασία), Βαγγέλης Δελακάς, Κώστας Μουρίκης, Γιάννης Φουντούλης, Φίλιππος Καραμπέτσος, Ανδρέας Μιράλης, Μάνθος Βουλγαράκης (πόλο) και Όλεγκ Μοτσαλίν (πάλη).

* Δεν θα συμμετάσχει καθώς το πρώτο δείγμα του βρέθηκε θετικό σε έλεγχο αντιντόπινγκ.

Υπόθεση οικογενειακή

Από τότε που γεννήθηκαν τραβάνε… κουπί μαζί. Οι Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας δεν είναι απλά αδέλφια… Οι δίδυμοι κωπηλάτες, γεννημένοι στις 4 Φεβρουαρίου του 1985 στα Σέρβια της Κοζάνης, θα αγωνιστούν μαζί στην δίκωπο άνευ πηδαλιούχου.

Τους έχουν φάει με το κουτάλι!

Τέσσερις από τους Έλληνες αθλητές μοιράζονται το… παράσημο της εμπειρίας. Αιμίλιος Παπαθανασίου (ιστιοπλοΐα), Καλλίνικος Κρεάνγκα (πινγκ πονγκ), Αλέξανδρος Παπαδημητρίου (σφυροβολία) και Γιώργος Αφρουδάκης (πόλο) θα δώσουν για πέμπτη φορά το «παρών» σε Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς έχουν βρεθεί επίσης το 1996 στην Ατλάντα, το 2000 στο Σύδνεϋ, το 2004 στην Αθήνα και το 2008 στο Πεκίνο.

Happy Birthday to you

Γενέθλια που θα τους μείνουν αξέχαστα θα έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν στο Λονδίνο ο Παναγιώτης Σαμιλίδης και ο Νταβίντ Καβελασβίβλι. Ο χάλκινος κολυμβητής στα 50μ. και 200μ. πρόσθιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ντέμπρετσεν θα κλείσει τα 19 στις 9 Αυγούστου, ενώ ο εκπρόσωπος μας στα 94 κιλά στην άρση βαρών θα γίνει 27 ετών στις 2 Αυγούστου.


Διαβάστε αντίστοιχα τι γίνεται στις γυναίκες.

Επιμέλεια: Φλώρα Μιχαλοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x