Σε μια περίοδο που τα επικριτικά σχόλια για την Ελλάδα ανά τον κόσμο περισσεύουν, υπάρχουν ακόμη «δυνατές» φωνές στο εξωτερικό που μιλούν με θαυμασμό για αυτήν. Ο λόγος για τον ζωντανό θρύλο των καταδύσεων με τις ΗΠΑ, Γκρεγκ Λουγκάνις, ο οποίος όμως -μέσω του sport-fm.gr- δεν ξεχνά την δεύτερη πατρίδα του.

Σήμερα πια στα 52 του χρόνια διατηρεί την ίδια δίψα για τις αγαπημένες του καταδύσεις. Έτσι, τόσο ως κριτής, όσο και ως θεατής, παρακολούθησε τις προσπάθειες των καλύτερων αθλητών του κόσμου που βρέθηκαν στις εξωτικές Αζόρες, στο πλαίσιο του Red Bull Cliff Diving World Series. «Ήταν ένας εξαιρετικός αγώνας, σε ένα θαυμάσιο μέρος, με τον νικητή (Σιλτσένκο) να κρίνεται στον πόντο! Νομίζω ότι ο κόσμος το ευχαριστήθηκε», είπε με ικανοποίηση.

Η αποκάλυψη ότι είναι φορέας του AIDS σόκαρε την αθλητική -και όχι μόνο- κοινότητα. Ωστόσο ποτέ δεν πτοήθηκε: συνέχισε την συστηματική γυμναστική, όπως «μαρτυρά» και η αθλητική του κορμοστασιά, ενώ παρέμεινε στο στοιχείο του.

«Σε λίγες ημέρες θα βρίσκομαι στο Λονδίνο με την αποστολή των ΗΠΑ, στο πλευρό των αθλητών. Περιμένω με ανυπομονησία να ξεκινήσουν οι αγώνες». Δίχως αμφιβολία, ο νικητής τεσσάρων χρυσών ολυμπιακών μεταλλίων και αμέτρητων άλλων διακρίσεων, είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να τους εμφυσήσει πνεύμα νικητή.

Όταν η συζήτηση «μεταφέρθηκε» στην Ελλάδα, ένα πλατύ χαμόγελο φώτισε το πρόσωπό του. «Την επισκέφτηκα πέρυσι στις διακοπές μου και πέρασα εκπληκτικά! Οι άνθρωποι, το φαγητό, όλα ήταν πολύ όμορφα! Αν και δεν έχω πολλές εμπειρίες από την Ελλάδα, την λατρεύω», έκλεισε ενθουσιασμένος.

Παναγιώτης Σγαρδέλης

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ