F1

Τριανταρίζει και μένει στην ιστορία ο Αλόνσο!

Η τρίτη νίκη του Φερνάντο Αλόνσο στο δέκατο γύρο του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1 στην πίστα Χόκενχαϊμ της Γερμανίας, ήταν η 30η στην καριέρα του. Με την εν λόγω καρό σημαία ο Ισπανός πιλότος έγινε ο πέμπτος οδηγός στην ιστορία του σπορ που έχει ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου 30 και περισσότερες φορές.

Η τρίτη νίκη του Φερνάντο Αλόνσο στο δέκατο γύρο του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1 στην πίστα Χόκενχαϊμ της Γερμανίας, ήταν η 30η στην καριέρα του.

Με την εν λόγω καρό σημαία ο Ισπανός πιλότος έγινε ο πέμπτος οδηγός στην ιστορία του σπορ που έχει ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου 30 και περισσότερες φορές.

Το χορό στους πολυνίκες… σέρνει ο Μίκαελ Σουμάχερ έχοντας 91, ακολουθεί ο Προστ με 51, στην τρίτη θέση βρίσκεται ο αδικοχαμένος Σένα με 41. Δέκα λιγότερες (31) έχει ο Μάνσελ με τον Αλόνσο να γράφει το όνομα του στην παραπάνω λίστα με την 30η νίκη στη γερμανική πίστα.

Ακόμη, ο δύο φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής είναι ο μοναδικός που τη φετινή σεζόν έχει πιει σαμπάνια από το πρώτο σκαλί του βάθρου τρεις φορές.

Επιμέλεια: Σταυρούλα Σάββα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x