Ειδήσεις

Κρίμα…

Ότι έχτιζε για τρία οκτάλεπτα… γκρέμισε στο τελευταίο η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών. Στο παιχνίδι που άνοιξε το Ολυμπιακό τουρνουά υδατοσφαίρισης στο Λονδίνο η Ελλάδα ηττήθηκε από την Κροατία με 8-6, στην πρώτη αγωνιστική του Α’ ομίλου.

Ότι έχτιζε για τρία οκτάλεπτα… γκρέμισε στο τελευταίο η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών.

Στο παιχνίδι που άνοιξε το Ολυμπιακό τουρνουά υδατοσφαίρισης στο Λονδίνο η Ελλάδα ηττήθηκε από την Κροατία με 8-6, στην πρώτη αγωνιστική του Α’ ομίλου.

Η ομάδα του Ντράγκαν Άντριτς παρουσιάστηκε πολύ καλή στην άμυνα, είχε σε πολύ καλή ημέρα τον τερματοφύλακά της Νίκο Δεληγιάννη, όμως τα λάθη και η επιθετική δυστοκία της τελευταίας περιόδου της στοίχισαν.

Επόμενος αντίπαλος για την Ελλάδα, η Ιταλία την Τρίτη (31/07) στις 17:30.

Στις 13:20 αναμετρώνται για τον πρώτο όμιλο Καζακστάν-Ισπανία και στις 16:10 Ιταλία-Αυστραλία.


Το ματς

Τι κι αν προηγήθηκαν οι Κροάτες με τον Μπόσκοβιτς; Η εξαιρετική άμυνα των Ελλήνων παικτών και οι πολύ καλές αντιδράσεις του τερματοφύλακα της Εθνικής, Νίκου Δεληγιάννη τους σταμάτησαν εκεί (0/3 στον παίκτη παραπάνω είχαν οι αντίπαλοι της Ελλάδας). Μάλιστα οι παίκτες του Ντράγκαν Άντριτς ισοφάρισαν γρήγορα στον π.π. με τον Γιάννη Φουντούλη, ενώ λίγο αργότερα προηγήθηκε χάρις σε πέναλτι που κέρδισε ο Κώστας Μουρίκης και στο οποίο ευστόχησε ο Ανδρέας Μιράλης (2-1).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνέχισε εξίσου καλά στην άμυνα όμως δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά στον παίκτη παραπάνω (0/3 στο 2ο οκτάλεπτο), στον επιθετικό τομέα. Ο Σούκνο ισοφάρισε αρχικά σε 2-2 (στον π.π.) όμως μια καταπληκτική ασίστ του Χατζηθεοδώρου και το γυριστό σουτ του Μουρίκη από τη θέση του φουνταριστού έδωσαν ξανά το προβάδισμα στην Εθνική (3-2). Οι Κροάτες, πάντως, παρά την εξαιρετική ημέρα στην οποία βρέθηκε ο Δεληγιάννης βρήκαν τον τρόπο να ισοφαρίσουν και πάλι (3-3 με τον Ντόμπουντ).

Δυνατά μπήκε στο τρίτο οκτάλεπτο η Ελλάδα και αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με τον Μπούσλιε (3-4 στον π.π.), απάντησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ισοφαρίζοντας με τον Μουρίκη (4-4 στον π.π.). Ο Νίκος Δεληγιάννης συνέχισε να έχει πολύ καλή απόδοση όμως στάθηκε άτυχος όταν η μπάλα πέρασε κάτω από το χέρι του επιτρέποντας στον Μούσλιμ να βάλει ξανά μπροστά την Κροατία με 4-5. Όλα έδειχνα ότι η Εθνική θα πήγαινε στην τελευταία περίοδο με μειονέκτημα όμως μια κερδισμένη αποβολή στα τελευταία 10’’ έδωσε την ευκαιρία στους Έλληνες πολίστες να ισοφαρίσουν με τον Δελακά σε 5-5.

Στις αρχές του τελευταίου οκταλέπτου ήρθε η τρίτη ποινή για τον Κώστα Κοκκινάκη που τον έθεσε εκτός αγώνα. Οι Κροάτες βρήκαν τον τρόπο να νικήσουν την ελληνική άμυνα και όχι μόνο να πάρουν κεφάλι στο σκορ, αλλά και αέρα δύο τερμάτων (5-7) με τους Ντόμπουντ και Μπόσκοβιτς. Το δοκάρι και ο Πάβιτς δεν επέτρεψαν στην Ελλάδα να μειώσει, ενώ το γκολ του Σούκνο 1’28’’ πριν τη λήξη «σφράγισε» επί της ουσίας τη νίκη της Κροατίας. Μείωσε με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό ο Γιάννης Φουντούλης.


Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-2, 2-2, 1-3

Ελλάδα: Δεληγιάννης, Μυλωνάκης, Μιράλης 1, Κοκκινάκης, Χατζηθεοδώρου, Θεοδωρόπουλος, Αφρουδάκης Χ., Δελακάς 1, Αφρουδάκης Γ., Φουντούλης 2, Μουρίκης 2, Βουλγαράκης, Καραμπέτσος

Κροατία: Πάβιτς, Μπούριτς, Μπόσκοβιτς 2, Ντόμπουντ 2, Γιόκοβιτς, Μπουλιούμπασιτς, Μουσλίμ 1, Μπούσλιε 1, Σούκνο 2, Μπάρατς, Χίνιτς, Ομπράντοβιτς, Βιτσάν


Διαβάστε επίσης: Ικανοποίηση παρά την ήττα από τους Έλληνες διεθνείς.

Επιμέλεια: Φλώρα Μιχαλοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x