Stoiximan Super League

Τα… κουρέλια τραγουδάνε ακόμα!

Τι κι αν συνεχίστηκαν οι ήττες… Συνεχίζονται και τα χαμόγελα στον κόσμο της ΑΕΚ! Τουλάχιστον εκείνον που είδε τα «μωρά» της Ένωσης να μη μασάνε από τα γρήγορα γκολ που δέχθηκαν, να μειώνουν 2-1 με τον Κουρέλα και να… χτυπιούνται στο τέλος που δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν την -εμφανώς ποιοτικότερη- Μπλάκμπερν.

Τι κι αν συνεχίστηκαν οι ήττες…

Συνεχίζονται και τα χαμόγελα στον κόσμο της ΑΕΚ!

Τουλάχιστον εκείνον που είδε τα «μωρά» της Ένωσης να μη μασάνε από τα γρήγορα γκολ που δέχθηκαν, να μειώνουν 2-1 με τον Κουρέλα και να… χτυπιούνται στο τέλος που δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν την -εμφανώς ποιοτικότερη- Μπλάκμπερν.

Με νέους πρωταγωνιστές τους Σταματή και Γροντή (έκανε εξαιρετική ασίστ στο γκολ) οι «κιτρινόμαυροι» ήταν ανώτεροι αφότου ο Βλάχος σταμάτησε τα αμυντικά πειράματα και συνέχισαν να τροφοδοτούν με ελπίδες για τη νέα χρονιά.

Πώς έπαιξε

Ενδεκάδα με αλλαγές -τόσο προσώπων, όσο και θέσεων σε σχέση με το φιλικό απέναντι στην Πρέστον- παρέταξε ο Βαγγέλης Βλάχος. Ο τεχνικός της ΑΕΚ ξεκίνησε τους Παπαδημητρίου, Καλογέρη και Τσίτα (οι οποίοι τα είχαν πάει καλά ως αλλαγές στο χθεσινό ματς) ενώ επέλεξε να κάνει δοκιμές και στην αμυντική λειτουργία (γυρνώντας πίσω τον Λαγό και ανεβάζοντας τον Γιάγκο στα χαφ).

Έτσι, το 4-2-3-1 της ΑΕΚ διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λαγός, Τσαμουρλίδης, Μπουγαΐδης και Αρκούδας. Στα χαφ βρέθηκαν οι Ρίκκα-Γιάγκο, στην τριάδα μπροστά τους οι Παπαδημητρίου (αριστερά), Γκερέιρο (επιτελικός), Καλογέρης (δεξιά) και προωθημένος ο Τσίτας.



Δεν (του) βγήκε…

Τα φιλικά -αν μη τι άλλο- προσφέρονται για δοκιμές. Η φετινή ΑΕΚ ωστόσο δεν έχει (και δεν θα έχει) την πολυτέλεια ν’ αλλάζει πετυχημένες συνταγές. Η έμπνευση λοιπόν του Βαγγέλη Βλάχου να αλλάξει την άμυνα που τα πήγε θαυμάσια με την Πρέστον και να διαπιστώσει (απέναντι στη σαφώς ισχυρότερη Μπλάκμπερν) αν ο Λαγός μπορεί να γίνει μπακ, ο Τσαμουρλίδης μπορεί να γίνει στόπερ και ο Γιάγκο μπορεί να γίνει χαφ δεν χρειάστηκε ούτε μισή ώρα για ν’ αποδειχθεί ατυχής.

Μέχρι τότε λοιπόν ο Μπεστ είχε παίξει ήδη βόλεϊ με τον Γκόμες (με τον Πορτογάλο να πετυχαίνει το ευκολότερα γκολ της καριέρας του). Και είχε ήδη εκμεταλλευτεί την -επανειλημμένως διαπιστωμένη- αδυναμία του Λαγού να κρατάει τη θέση του μπακ πλασάροντας άνετα τον Αραμπατζή. Έτσι, ο προπονητής της ΑΕΚ έτρεχε να διορθώσει το λάθος (βάζοντας Γροντή-Σταματή και επαναφέροντας τη χθεσινή άμυνα) και η μεσοεπιθετική γραμμή της «Ένωσης» έτρεχε… τσάμπα αφού οι (όποιοι) καλοί συνδυασμοί της σταματούσαν έξω από την περιοχή.

Αγριεμένοι… μπέμπηδες

Η Μπλάκμπερν που επέστρεψε από τ’ αποδυτήρια έμοιαζε ακίνδυνη. Υπεύθυνες γι’ αυτό όμως δεν ήταν μόνο οι αλλαγές που έκανε. Ήταν και η βελτιωμένη αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ και η σχετικά καλή κυκλοφορία που είχε πλέον στο κέντρο. Παρά τις αλλαγές λοιπόν η «Ένωση» κέρδισε μέτρα στο γήπεδο. Τόσο πολύ που θα ήταν αφύσικο να μην κερδίσει και το πρώτο της φετινό γκολ.

Δεν κατάφερε λοιπόν να το πετύχει ο Λαγός, όταν πλάσαρε στη… λάθος πλευρά των διχτύων (προσπαθώντας να «κρεμάσει» τον γκολκίπερ). Δεν κατάφερε να το πετύχει, όταν οι ωραίες πάσες του Σταματή δεν αξιοποιούνταν από τους αποδέκτες τους. Το κατάφερε όμως, όταν ο Κουρέλας εξαργύρωσε ιδανικά τη «μαγική» κάθετη του Γροντή και δικαίωσε το πάθος και τη μαχητικότητα των «μωρών» της ΑΕΚ. Εκείνη που τους οδήγησε να πιέσουν ακόμα περισσότερο στο τέλος και να νιώθουν απογοητευμένοι στη λήξη που δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν.

Δείτε πως παρακολουθήσατε live την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr.



ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ (Στιβ Κιν): Ρόμπινσον, Ορ, Ριμπέρο, Ζιβέ, Μέρφι, Μπέστ, Χάνλεϊ, Όλσον, Μόρις, Τζόρτζ, Γκόμες

AEK (Βαγγέλης Βλάχος): Αραμπατζής (56’ Κωνσταντόπουλος), Λαγός (66’ Τομαράς), Τσαμουρλίδης (81’ Βλάχος), Μπουγαΐδης, Αρκούδας, Ρίκκα (80’ Φέτσης), Γιάγκο (80’ Ματεντζίδης), Παπαδημητρίου (32’ Γροντής), Γκερέιρο (59’ Κουρέλας), Καλογέρης (48’ Φούντας), Τσίτας (32’ Σταματής)





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x