Παράξενα

Χάζεψαν τελείως εκεί στην Οξφόρδη…

Σε μια… πρωτοποριακή κίνηση προχώρησε ένα εκ των αρχαιότερων πανεπιστημίων του πλανήτη. Αφού κατόπιν αιτήματος του φοιτητικού συλλόγου ομοφυλόφιλων, το dress code στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αλλάζει ριζικά! «Οι γκέι φοιτητές που είναι αναγκασμένοι να ντύνονται με την ανδρική ενδυμασία, δεν αποδίδουν το ίδιο καλά», ισχυρίστηκε ο σύλλογος, με τους πρυτάνεις να αποφασίζουν να αφήσουν το αίτημα των ομοφυλόφιλων να πηγαίνουν στην σχολή τους με φούστα, καλσόν, μαύρη κορδελίτσα και φιόγκο!

Σε μια… πρωτοποριακή κίνηση προχώρησε ένα εκ των αρχαιότερων πανεπιστημίων του πλανήτη.

Αφού κατόπιν αιτήματος του φοιτητικού συλλόγου ομοφυλόφιλων, το dress code στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αλλάζει ριζικά!

«Οι γκέι φοιτητές που είναι αναγκασμένοι να ντύνονται με την ανδρική ενδυμασία, δεν αποδίδουν το ίδιο καλά», ισχυρίστηκε ο σύλλογος, με τους πρυτάνεις να αποφασίζουν να αφήσουν το αίτημα των ομοφυλόφιλων να πηγαίνουν στην σχολή τους με φούστα, καλσόν, μαύρη κορδελίτσα και φιόγκο!

Σύμφωνα με τον παλιό κανονισμό, οι άρρενες φοιτητές ήταν υποχρεωμένοι να φορούν σκουρόχρωμο κοστούμι, σκουρόχρωμες κάλτσες, μαύρα παπούτσια, άσπρο παπιγιόν και πουκάμισο κάτω από την τήβεννό τους (τον μανδύα). Οι φοιτήτριες από την άλλη, με σκουρόχρωμη φούστα ή παντελόνι, λευκό πουκάμισο, μαύρο καλσόν, παπούτσια και μια μαύρη κορδέλα δεμένη φιόγκο στον λαιμό τους. Στο παρελθόν, ο ενδυματολογικός αυτός κώδικας τηρούνταν αυστηρά και η παράβασή του τιμωρούνταν μέχρι και με αποβολή, την εσχάτη των ποινών.

Τώρα όμως, οι Άγγλοι πρωτοπορούν και πάλι αλλάζοντας το dress code σε ένα από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια του πλανήτη. Μάλιστα, όπως δήλωσε η υπεύθυνη του “Oxford” για τα θέματα αυτά, Τζες Παμφρέι, η αλλαγή θα επιτρέψει σε έναν μικρό αριθμό ατόμων να μην υποστούν περισσότερο στρες την περίοδο των εξετάσεών τους. Τι να πεις…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x