Γιώργος Χελάκης

Όταν ο εισαγγελέας υποκαθιστά… το πολιτικό σύστημα

Πριν από περίπου δέκα μέρες ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρώην κορυφαίο στέλεχος του Δ.Ν.Τ. και -πολύ- παλιότερα υπουργός στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, βγήκε και με συνέντευξή του μας ενημέρωσε για τα παρακάτω: Την ώρα που η χώρα μας έμπαινε στο πρώτο μνημόνιο (Μάης 2012), στο Δ.Ν.Τ. έκαναν την εκτίμηση ότι το πρόγραμμα αυτό θα αποτύχει διότι οι περικοπές μισθών και συντάξεων και η υπερφορολόγηση θα οδηγήσει σε μεγάλη ύφεση και κατά συνέπεια θα διογκώσει το δημόσιο χρέος!

Πριν από περίπου δέκα μέρες ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρώην κορυφαίο στέλεχος του Δ.Ν.Τ. και -πολύ- παλιότερα υπουργός στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, βγήκε και με συνέντευξή του μας ενημέρωσε για τα παρακάτω:

Την ώρα που η χώρα μας έμπαινε στο πρώτο μνημόνιο (Μάης 2012), στο Δ.Ν.Τ. έκαναν την εκτίμηση ότι το πρόγραμμα αυτό θα αποτύχει διότι οι περικοπές μισθών και συντάξεων και η υπερφορολόγηση θα οδηγήσει σε μεγάλη ύφεση και κατά συνέπεια θα διογκώσει το δημόσιο χρέος!

Τι άλλο να έλεγε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης για να συνταραχτεί το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα όταν ομολογεί πως το μνημόνιο θα αποτύγχανε.

Κι όμως πέρα από τις αναμενόμενες -και μάλλον χλιαρές- αντιδράσεις της αντιπολίτευσης το θέμα πέρασε στα «σβηστά». Μόνο ο τότε πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ζήτησε από τον Ρουμελιώτη να εξηγήσει γιατί αυτά που λέει τώρα δεν τα έλεγε τότε.

Τι ήθελε και ζητούσε εξηγήσεις; Ο Π. Ρουμελιώτης απάντησε ότι αυτά που λέει ο ίδιος τώρα τα είχε πει τότε στον Γ. Παπανδρέου ο επικεφαλής του Δ.Ν.Τ., Ντομινίκ Στρος Καν, συμβουλεύοντας τον μάλιστα να ζητήσει -τότε- γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους…

Τα έκανε ακόμα χειρότερα κι όμως! Το όλο θέμα πέρασε στα «ψιλά» την ώρα που οι εντεταλμένοι υπάλληλοι της τρόικα, εγκατεστημένοι στα υπουργικά γραφεία της ελληνικής κυβέρνησης, πιέζουν για το τρίτο κατά σειρά μνημόνιο. Στην ίδια λογική που απότυχαν τα προηγούμενα δύο, τα οποία βούλιαξαν την οικονομία και οδήγησαν σε ενάμιση εκατομμύριο ανέργους και εκατομμύρια Έλληνες κάτω από το όριο της φτώχιας. Το τρίο μνημόνιο θα αποδειχτεί φαρμακερό για την ελληνική οικονομία. Ανεξάρτητοι οικονομολόγοι εκτιμούν πως αυτό το μνημόνιο στο οποίο ήδη συμφώνησε η τρικομματική κυβέρνηση θα οδηγήσει και επίσημα στην χρεοκοπία και την έξοδο από την ευρωζώνη.

Η κυβέρνηση αντί να πιάσει από το αυτί τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη και να περιφέρει αυτόν και τις δηλώσεις του ανά την Ευρώπη, ζητώντας με τη σειρά της εξηγήσεις, πήρε (πάλι) τον μπαλτά και ακρωτηριάζει την κοινωνία και την οικονομία κάνοντας ό,τι ακριβώς προστάζουν οι δανειστές.

Ο μόνος που αντέδρασε στις δηλώσεις του Π. Ρουμειώτη ήταν ο εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, που ζήτησε να βρεθεί και να έρθει στην εισαγγελία για να δώσει εξηγήσεις.

Αυτό είναι το κατάντημα ενός διαπλεκόμενου και υποταγμένου πολιτικού συστήματος εξουσίας που ούτε μπορεί, ούτε θέλει να σηκώσει ανάστημα και να υπερασπιστεί τους Έλληνες πολίτες. Μια κυβέρνηση που πουλάει τσαμπουκά στους απεργούς της χαλυβουργίας και λυγίζει τη μέση στις απαιτήσεις της Μέρκελ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x