Stoiximan Super League

Με τις ώρες του…

Αλλάζοντας πρόσωπο και… επίπεδο, αρκετές φορές κατά την διάρκεια των 90 λεπτών, ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-2 της Βίλεμ στο μοναδικό του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους. Πολλά προβλήματα στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο για τους «ερυθρόλευκους» που στο δεύτερο μέρος, σαφώς βελτιωμένοι ανέτρεψαν το σε βάρος τους 2-1. Δύο τέρματα ο Τζεμπούρ, ένα με πέναλτι ο Πάντελιτς για τους Πειραιώτες που είχαν ως κορυφαίο τον Φετφατζίδη.

Αλλάζοντας πρόσωπο και… επίπεδο, αρκετές φορές κατά την διάρκεια των 90 λεπτών, ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-2 της Βίλεμ στο μοναδικό του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους.

Πολλά προβλήματα στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο για τους «ερυθρόλευκους» που στο δεύτερο μέρος, σαφώς βελτιωμένοι ανέτρεψαν το σε βάρος τους 2-1. Δύο τέρματα ο Τζεμπούρ, ένα με πέναλτι ο Πάντελιτς για τους Πειραιώτες που είχαν ως κορυφαίο τον Φετφατζίδη.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ είχε την ευκαιρία ξανά να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα, βλέποντας τους παίκτες του να αποδίδουν καλύτερα με το 4-4-2 που χρησιμοποίησε στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Τζεμπούρ και Πάντελιτς στην επίθεση.

Εξαιρετική απόδοση από τον Γιάννη Φετφατζίδη, πολύ αποτελεσματικός ο Ράφικ Τζεμπούρ, εκτός ρυθμού ο Ιμπαγάσα που έπαιξε ως εσωτερικός μέσος στο πρώτο ημίχρονο και δεν… βρέθηκε ποτέ με Λυκογιάννη, Φέισα που τον πλαισίωσαν.

Επόμενο «τεστ» για τον Ολυμπιακό, την Τρίτη, 7 του μήνα με την Μάλαγα στο Καραϊσκάκη.



Πως έπαιξε:

Στο 1ο ημίχρονο: Στο 4-3-3 κατέληξε ξανά ο Λεονάρντο Ζαρντίμ σε ότι αφορά το σχήμα της ομάδας του. Ο Φετφατζίδης ήταν στο αριστερό άκρο της επίθεσης, στο δεξί ο Βλαχοδήμος. Ο Φέισα ήταν πίσω από Λυκογιάννη και Ιμπαγάσα ενώ ο Καραγκούνης ήταν στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Ποτουρίδη να είναι στο αριστερό και τους Ντιελνά-Μανωλά στο κέντρο της άμυνας.

Πριν καλά-καλά οι δύο ομάδες βρουν τα πατήματά τους στο γήπεδο, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο ματς. Ο Γιάννης Ποτουρίδης εκτέλεσε έξυπνα το πλάγιο για τον Λυκογιάννη που έκανε από αριστερά ωραία ενέργεια στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα στον Τζεμπούρ που από κοντά δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 1-0.

Μέχρι το 23΄η Βίλεμ δεν είχε φάση και ο Ολυμπιακός με πιο δραστήριους τους Φετφατζίδη και Φέισα απλά κυκλοφορούσε την μπάλα. Ωστόσο, στο 23ο λεπτό ο Μόουλντερ έκανε πολύ καλή μακρινή μπαλιά στον Φόσεμπελτ, αυτός κατέβασε και πλάσαρε ανενόχλητος για το 1-1 με την άμυνα των Πειραιωτών να «παγώνει» και να βγάζει στην επιφάνεια το πρόβλημά της.

Οι Ολλανδοί μετά την ισοφάριση, ανέβασαν λίγο την απόδοση τους και επισκέφθηκαν περισσότερες φορές την εστία του Κάρολ, χωρίς βέβαια να απειλήσουν ιδιαίτερα. Στην μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού φαινόταν ότι η χημεία είναι ένα θέμα, με τον Ιμπαγάσα να μπαίνει τώρα μετά από τραυματισμό… Το ίδιο ίσχυε και για το κέντρο άμυνας εκεί όπου Ντιελνά και Μανωλάς δεν τα πήγαν καλά. Εκεί δημιουργήθηκε το κενό στο 37΄και ο Χάεμχουτς μετά από ωραία σέντρα σηκώθηκε και έπιασε την κεφαλιά για το 2-1.

Ο Ζαρντίμ έκανε στο 42΄αλλαγή και έβαλε τον Πάντελιτς στην θέση του Καραγκούνη. Ο Βλαχοδήμος πήγε στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Τζεμπούρ στην πτέρυγα, προκειμένου ο Πορτογάλος να δοκιμάσει τον Σέρβο στην κορυφή στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου.

Πως έπαιξε:

Στο 2ο ημίχρονο: Ο Ζαρντίμ έβαλε τον Σιόβα σε ρόλο αμυντικού μέσου και τον Παπάζογλου στο δεξί άκρο. Ο Λυκογιάννης πλαισίωσε τον Σιόβα στον άξονα, Βλαχοδήμος και Φετφατζίδης πήγαν στα άκρα και ο Τζεμπούρ πήγε δίπλα στον Πάντελιτς κάνοντας το σύστημα 4-4-2.

Ο Ζαρντίμ θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και το πέτυχε καθώς στο 51΄ο Παπάζογλου «άγγιξε» το γκολ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Φετφατζίδη αλλά ο γκολκίπερ της Βίλεμ μπλόκαρε. Μετά το 59ο λεπτό όμως ο Ζαρντίμ άλλαξε ξανά πολλά στην ομάδα του. Έβαλε τον Μανιάτη σε ρόλο αμυντικού χαφ και γύρισε στο κέντρο άμυνας τον Σιόβα, πέρασε τον Χολέμπα στο ματς και τον Ντιόγκο που πήγε στην δεξιά πτέρυγα.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε πολύ ρυθμό μετά από εκείνο το σημείο με τον Τζεμπούρ να σκοράρει στο 64΄μετά από εξαιρετική επέμβαση του Ολλανδού τερματοφύλακα στην κεφαλιά του Πάντελιτς ενώ λίγο αργότερα ο Αλγερινός επιθετικός από κοντά ξανά, έφτασε μία ανάσα από το γκολ. Το 2-2 αλλά και η γενικότερη εικόνα των «ερυθρολεύκων» από το 60΄και έπειτα, επιβεβαίωνε ότι λειτουργεί καλά και με το 4-4-2. Ο Πορτογάλος το δοκίμασε και με τον Μήτρογλου αλλά και τον Αμπντούν μέσα και ο Έλληνας επιθετικός κέρδισε και το πέναλτι στο 82΄μετά από πολύ καλά ενέργεια και πάσα του Ντιόγκο.

Ο Πάντελιτς το εκτέλεσε και έκανε το 3-2 για τους «ερυθρόλευκους» που έμειναν αήττητοι για έκτο φιλικό ματς.



Oλυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Ποτουρίδης (59΄Μανιάτης), Ντιελνά (59΄Χολέμπας), Μανωλάς, Καραγκούνης (42΄Πάντελιτς(89΄Σουμπίνιο)), Φέισα (46΄Σιόβας), Ιμπαγάσα (46΄Παπάζογλου), Λυκογιάννης, Τζεμπούρ (76΄Μήτρογλου), Βλαχοδήμος (59΄Ντιόγκο), Φετφατζίδης (76΄Αμπντούν)

Βίλεμ (Ματάις Μπράντερχορστ): Μέουλ, Μπούουρεν, Φαν Ντερ Ράιτ, Πικέ, Μόουλντερ, Σνάιντερς, Χάεμχουτς, Χέσερ, Μισιτζάν, Χάαστρουπ, Φόσεμπελτ

Παναγιώτης Βανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x