Stoiximan Super League

Δημήτρη μου, Δημήτρη μου…

…μου το ‘κλεισες το σπίτι μου! Αυτό θα μπορούσε να τραγουδήσει το ΟΑΚΑ μετά το ρεσιτάλ υποστήριξής του στη νέα ΑΕΚ! Οι φίλοι της «Ένωσης» είδαν τα πιτσιρίκια της ομάδας τους να στέκονται εξαιρετικά και να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες για γκολ, πριν το εγκληματικό λάθος του «παλιού» Κωνσταντόπουλου επιτρέψει στον Αλβάρες (64’) να χαρίσει μεγάλη νίκη 1-0 στον Αστέρα Τρίπολης.

…μου το ‘κλεισες το σπίτι μου!

Αυτό θα μπορούσε να τραγουδήσει το ΟΑΚΑ μετά το ρεσιτάλ υποστήριξής του στη νέα ΑΕΚ!

Οι φίλοι της «Ένωσης» είδαν τα πιτσιρίκια της ομάδας τους να στέκονται εξαιρετικά και να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες για γκολ, πριν το εγκληματικό λάθος του «παλιού» Κωνσταντόπουλου επιτρέψει στον Αλβάρες (64’) να χαρίσει μεγάλη νίκη 1-0 στον Αστέρα Τρίπολης.

Υποδειγματικοί οι φίλοι της «Ένωσης» που βρέθηκαν στις εξέδρες, αποθέωσαν (παρά την ήττα) τους νεαρούς μετά τη λήξη του αγώνα.

Πώς έπαιξε

Τον αναμενόμενο (και αναπόφευκτο) τόπο στα νιάτα έκανε ο Βαγγέλης Βλάχος στην ενδεκάδα της ΑΕΚ. Με δεδομένη λοιπόν την απουσία του Ρίκκα και το ότι ο Γκερέιρο προερχόταν από τραυματισμό -οπότε θεωρήθηκε καλύτερο να μην ξεκινήσει βασικός- ο προπονητής της «Ένωσης» ανέβασε τον Γιάγκο στα χαφ. Την ίδια ώρα προτιμούσε στην επίθεση τον Παυλή από τον ανέτοιμο ακόμα Φουρτάδο.

Έτσι, το 4-3-3 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Κοντοές, Κουτρουμπής, Μπουγαΐδης και Αρκούδας. Σε ρόλο «σκούπας» στα χαφ ήταν ο Γιάγκο, μπροστά του ως εσωτερικοί μέσοι οι Λαγός-Γροντής και στην τριάδα της επίθεσης οι Κουρέλλας (αριστερά), Φούντας (δεξιά) και Παυλής (κορυφή).



Μικροί στο μάτι…

Αν δεν ήξερες ότι η ΑΕΚ αποτελείται από ένα τσούρμο πιτσιρίκια και η τηλεοπτική εικόνα έβαζε… μωσαϊκό στα πρόσωπα του Γροντή, του Κουρέλλα και του Παυλή, θα πίστευες πως στην «Ένωση» αγωνίζονται ακόμα ο Σκόκο, ο Μπλάνκο και ο Τζεμπούρ! Κι αυτό διότι -ενθαρρυμένοι από τη συγκινητική συμπαράσταση της εξέδρας- οι νεαροί της «Ένωσης» δεν μπήκαν απλά αξιοπρεπώς απέναντι στον (σαφώς πιο έμπειρο) Αστέρα. Αλλά μπήκαν αμέσως και στην καρδιά του κόσμου!

Και πώς να μη γίνει αυτό, όταν τους έβλεπε να πιέζουν σε όλο το γήπεδο. Να πέφτουν με λύσσα στις μονομαχίες. Να μην κινδυνεύουν σχεδόν καθόλου (πέρα από ένα πολύ καλό σουτ του Μπακασέτα). Και κυρίως να… εκρήγνυνται μετά το 35’ κι έπειτα από ένα δεκάλεπτο φοβερής πίεσης (που έφερε παραλήρημα στην εξέδρα και μια μεγάλη απόκρουση του Φάλοπ σε τρομερό σουτ του Φούντα) να κάνουν τον Αστέρα σχεδόν ευχαριστημένο που πήγε ισόπαλος στην ανάπαυλα.

Απ’ του «Dimi» τα χέρια…

Η… επήρεια της αποθέωσης που γνώρισαν στο ημίχρονο κράτησε και μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους για τους παίκτες της ΑΕΚ. Και τους οδήγησε -πρώτα να συνεχίσουν την πίεση (με μπροστάρη τον παθιασμένο Παυλή) και μετά να φτάσουν μια ανάσα από το να την εξαργυρώσουν. Ο Πιπίνης όμως κόντραρε όσο έπρεπε το σουτ του Γροντή (προϊόν ωραίου γυρίσματος του Κουρέλλα) ώστε το «αχ» από το… γλείψιμο της μπάλας στο δοκάρι να σείσει το ΟΑΚΑ.

Κι εκεί που όλα πήγαιναν καλά και το γκολ έμοιαζε να «ψήνεται» για την ΑΕΚ, εκείνη… τσουρουφλίστηκε. Και τι τραγική ειρωνεία, από τον εμπειρότερο απ’ όσους είχε πάνω στο χορτάρι. Η μπάλα λοιπόν γλίστρησε από τα χέρια του Κωνσταντόπουλου, ο Αλβάρες δεν άφησε την ευκαιρία να του γλιστρήσει και την ώρα που ο Αστέρας έφευγε μ’ ένα ανέλπιστο (βάσει της εικόνας του ματς) τρίποντο, οι φίλοι της ΑΕΚ έφευγαν στενοχωρημένοι από το αποτέλεσμα -αλλά με κρυφά χαμόγελα για τα πιτσιρίκια της ομάδας τους.

Δείτε πώς παρακολουθήσατε live την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr.



ΑΕΚ (Βαγγέλης Βλάχος) Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Κουτρουμπής, Μπουγαΐδης, Αρκούδας, Γιάγκο, Λαγός, Γροντής (81’ Σταματής), Κουρέλλας, Φούντας (68’ Γκερέιρο), Παυλής (68’ Φουρτάδο)

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Κοτσαρίδης, Φέτσης, Παπαδημητρίου

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βαγγέλης Τσιώλης): Φάλοπ, Πιπίνης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Τσαμπούρης, Αλβάρες, Κουρμπέλης (46’ Έγκον), Ουσέρο, Ράγιος, Ναβάρο (90’+2’ Ντινιωτάκης), Μπακασέτας (57’ Έγκον)

Στον πάγκο: Μπαντής, Φορμίκα, Καστέλς, Γιαλούσης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Γεωργαράκος (Αθηνών), Τουμπάκαρης (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x