Επικαιρότητα

Μεγάλος τυφώνας πλησιάζει την Λουιζιάνα(vid)

Τα σημάδια από τον τυφώνα Κατρίνα είναι ακόμη ορατά και στη Λουιζιάνα, προετοιμάζονται για το χειρότερο αφού η καταιγίδα Ισαάκ μετατρέπεται σε κυκλώνα και κατευθύνεται προς το μέρος τους… Η ταχύτητα των ανέμων ξεπερνά τα 110χλμ και ο κυβερνήτης της πολιτείας, Μπόμπι Τζίνταλ, δήλωσε: «Αν σκέφτεστε να εγκαταλείψετε τα σπίτια σας, σήμερα είναι μια καλή μέρα να το κάνετε».

Τα σημάδια από τον τυφώνα Κατρίνα είναι ακόμη ορατά και στη Λουιζιάνα, προετοιμάζονται για το χειρότερο αφού η καταιγίδα Ισαάκ μετατρέπεται σε κυκλώνα και κατευθύνεται προς το μέρος τους…

Η ταχύτητα των ανέμων ξεπερνά τα 110χλμ και ο κυβερνήτης της πολιτείας, Μπόμπι Τζίνταλ, δήλωσε:

«Αν σκέφτεστε να εγκαταλείψετε τα σπίτια σας, σήμερα είναι μια καλή μέρα να το κάνετε».

Παράλληλα και ο πρόεδρος Ομπάμα έχει κηρύξει ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την πολιτεία. «Αναγνωριστικό αεροσκάφος ανέφερε πως ο Ισαάκ ενισχύεται. Υπάρχει κίνδυνος να ανέβει δύο ως τρία μέτρα η στάθμη των υδάτων. Η ένταση των ανέμων έχει αυξηθεί» επισημαίνει το κέντρο παρακολούθησης τυφώνων NHC.

«Ο συνδυασμός των ανέμων και της παλίρροιας είναι πιθανόν να προκαλέσει την άνοδο των υδάτων και σημαντικές πλημμύρες σε περιοχές που συνήθως πλήττονται από ξηρασία», προσθέτει το κέντρο, το οποίο προβλέπει οι βροχοπτώσεις να φτάσουν ως και 46 εκατοστά στη νοτιοδυτική Λουιζιάνα, τη νότια Αλαμπάμα, το Μισισιπή και τη βορειοδυτική Φλόριντα την ώρα που γίνονται εκκλήσεις προς τους κατοίκους που θα αποφασίσουν να μείνουν να προμηθευτούν νερό, τρόφιμα και φάρμακα.


US Gulf coast braces itself for full impact of... από euronews-en

Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x