Τσάρλυ

Το έγκλημα έγινε το καλοκαίρι

Σωστό θα ήταν σήμερα να ανεβάσω ένα από τα άρθρα που είχα γράψει το καλοκαίρι στο Match Money και να καθαρίσω. Στη Σλοβενία απλά αποδείχθηκε πως το ρόστερ δεν έχει δυνατότητες. Οι ευθύνες ανήκουν σε αυτούς που άφησαν τον Φερέιρα να δημιουργήσει το συγκεκριμένο ρόστερ. Γράφει ο Τσάρλυ.

Χαίρετε κύριοι

Σωστό θα ήταν σήμερα να ανεβάσω ένα από τα άρθρα που είχα γράψει το καλοκαίρι στο Match Money και να καθαρίσω. Στη Σλοβενία απλά αποδείχθηκε πως το ρόστερ δεν έχει δυνατότητες. Οι ευθύνες ανήκουν σε αυτούς που άφησαν τον Φερέιρα να δημιουργήσει το συγκεκριμένο ρόστερ.

Γράφει ο Τσάρλυ

Τα λάθη που έκανε στο σχεδιασμό της ομάδας ήταν τόσο ξεκάθαρα που κάποιος έπρεπε να τον σταματήσει. Δεν χρειάζεται να έχει πάει κανείς στην Κολωνία για να πάρει δίπλωμα προπονητικής για να καταλάβει πως με τους Ζέκα, Βιτόλο, Κατσουράνη στα χαφ η χρονιά δεν βγαίνει.
Έχει φτάσει στο σημείο 4ος χαφ στον Παναθηναϊκό να είναι ο Μαρίνος. Σήκωσα τα χέρια ψηλά όταν είδα τον Φερέιρα να φέρνει τον Βελάσκες, να βάζει τη διοίκηση του Παναθηναϊκού να δίνει 400 χιλιάρικα στην Πόρτο για τον Πίντο, ενώ ήδη είχε συμφωνηθεί η παραμονή του Κατσουράνη. Δεν γίνεται να προσπαθείς να φτιάξεις ομάδα με μειωμένο μπάτζετ, να έχεις κρατήσει τον Μπουμσόνκ, να έχεις στη διάθεσή σου τον Κατσουράνη και να μην αποφασίσεις να τους καθιερώσεις σαν δίδυμο.

Αυτή η απόφαση έπρεπε να έχει παρθεί εδώ και δύο χρόνια. Στη Μπενφίκα τον Κατσουράνη τον είχαν γυρίσει στόπερ στα 28 του. Σε μια θέση που αν την έπαιζε μόνιμα θα έδινε μια σημαντική παράταση στην καριέρα του. Το μεγαλύτερο έγκλημα βέβαια έγινε με τον Καραγκούνη. Συγνώμη κύριοι αλλά αυτά δεν γίνονται. Και το χειρότερο είναι πως κάποιοι θέλοντας να υποστηρίξουν την επιλογή του Φερέιρα μπήκαν στη λογική να μειώσουν τον Καραγκούνη.

Λες και όταν η Εθνική έπαιζε στο Euro αυτοί πήγαιναν σινεμά. Λες και υπήρχε περίπτωση να κερδίσουμε τους Ρώσους με τον Μαρίνο στα χαφ. Γιατί ο Φερέιρα ουσιαστικά τον Μαρίνο προτίμησε αντί του Κραγκούνη. Τον ίδιο ποδοσφαιριστή που είχε προτιμήσει να ξεκινήσει στη θέση του πέρυσι στα παιχνίδια με την Οντένσε. Εγώ μια ερώτηση έχω να κάνω. Θα άφηναν κανέναν απ' όσους προπονούνται στην Παιανία να πατήσει στο προπονητικό κέντρο της Φούλαμ; Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές βολεύονται εύκολα αλλά ο Κάρα δεν πήγε στην εύκολη λύση. Δεν έψαξε να βρει τρόπο να μείνει στον Παναθηναϊκό παίρνοντας τα τελευταία ξεκούραστα χρήματα. Ήξερε ποιος είναι, πόσο έχει δουλέψει με το σώμα του και έφυγε σαν κύριος για να παίξει μπάλα. Όταν βγήκε φανερά συγκινημένος στον NovaΣΠΟΡ FM αρκετοί δεν κατάλαβαν πόσο ερασιτεχνικά φέρθηκαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Αυτοί που το καλοκαίρι παρακάλαγαν τον Κουίνσι να γυρίσει στον Παναθηναϊκό και για τον πρώτο σε διεθνείς συμμετοχές ποδοσφαιριστή με τη φανέλα του συλλόγου και με την Εθνική δεν έβρισκαν χρόνο να τον συναντήσουν, σήμερα έχουν εγκλωβιστεί στα λάθη του καλοκαιριού και στις επιλογές του προπονητή τους.

Βλέπουν το ρόστερ να είναι ακατάλληλο, καταλαβαίνουν πως δεν υπάρχει χαφ να μπορεί να τρέξει τη μπάλα, πως ο Σο που τους έφερε είναι σακάτης, ότι οι Πίντο, Βελάσκες έκαναν τον κόσμο του Παναθηναϊκού να νοσταλγήσει τον Σαριέγκι, ότι ο Φορναρόλι δεν σκοράρει ούτε με αίτηση, πως οι στράικερ του Παναθηναϊκού είναι οι Πετρόπουλος, Τοτσέ και πως η ομάδα είναι αγύμναστη και οι παίκτες αδιάφοροι.

Τα χέρια τους όμως είναι δεμένα καθώς τα εγκλήματα έγιναν το καλοκαίρι που δεν σταμάτησε κανένας τον Φερέιρα. Η δικαιολογία για το μικρό μπάτζετ νομίζω πως κατέρρευσε. Με τα Γιάννενα, τον Πανθρακικό και τη Μάριμπορ έχει παίξει ο Παναθηναϊκός. Το πρόβλημα είναι πως μιλάμε για ένα ρόστερ που το έχει δημιουργήσει αποκλειστικά ο ίδιος και είναι άδικο να το προσφέρεις σε άλλον προπονητή. Με τη Μάριμπορ άλλωστε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα έβαλε. Σίγουρα μπορεί κάποιος άλλος προπονητής να την γυμνάσει την ομάδα καλύτερα ή να της δώσει ψυχολογία. Είναι όμως δεδομένο πως αν φύγει ο Φερέιρα τον διάδοχο του τον λυπάμαι. Θυμάμαι κάποτε που ερχόταν τέτοια εποχή ο Μαρκαριάν, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να μαζέψει τους έμπειρους ποδοσφαιριστές του για να τους ρωτήσει τι πιστεύουν πως πρέπει να κάνουν για να έρθουν άμεσα αποτελέσματα. Τον συμβούλευαν οι Καραγκούνης, Μπασινάς, Χέντρικσεν, Γκούμας, Λυμπερόπουλος να παίξουν τα επόμενα παιχνίδια προσεκτικά με τρία στόπερ ή πολλά χαφ για να κερδίσουν με 1-0 να βρούνε έτσι ψυχολογία και τα πατήματά τους.

Τώρα αν έρθει νέος προπονητής ποιους να φωνάξει; Τον Μαρίνο, τον Ζεκά, τον Πίντο, ή τους Τότσε, Βελάσκες; Τα εγκλήματα λοιπόν έγιναν το καλοκαίρι και η χρονιά πλέον δεν σώζεται. Το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να σουλουπώσει λίγο την κατάσταση, να δώσει λίγο αυτοπεποιθησή στους ποδοσφαιριστές, να βάλει νέους παίκτες στην πρώτη ομάδα και να δημιουργήσει ένα νέο σχέδιο που μέσα από σωστές επιλογές στις επόμενες δύο μεταγραφικές περιόδους να ετοιμάσει για τη νέα σαιζόν μια πιο ανταγωνιστική ομάδα. Όλοι καταλαβαίνουν πως το παιχνίδι στη Λιβαδειά της ερχόμενης Δευτέρας θα κρίνει πολλά. Όμως ακόμα και να κερδίσει ο Παναθηναϊκός είναι δεδομένο πως ο χρόνος για τον Φερέιρα στην Παιανία μετρά αντίστροφα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x