Το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά των προκριματικών της Ευρωλίγκας πήρε η Νίμπουρκ, επικρατώντας με σκορ 83-65 της Οστάνδης.
Το «κλειδί» της νίκης για την ομάδα του Χρήστου Ταπούτου, ο οποίος σημείωσε 4 πόντους, ήταν το τέταρτο δεκάλεπτο, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Άμπραμς με 15 πόντους.
Ο αντίπαλος των Τσέχων θα βγει από το ζευγάρι Καντού-Λουκόιλ Ακαντέμικ.
Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, με τη Νίμπουρκ και την Οστάνδη να μην δίνουν… ιδιαίτερη σημασία στην άμυνα. Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τις δύο ομάδες στην ισοπαλία (22-22), ενώ το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τους Τσέχους να προηγούνται με την ελάχιστη διαφορά (44-43).
Σχεδόν στο ίδιο τέμπο συνεχίστηκε το ματς και στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Νίμπουρκ πάντως να διατηρείται μπροστά στο σκορ, το οποίο ήταν στο 68-62, στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Ωστόσο, η διαφορά έγινε στην τέταρτη περίοδο. Η ομάδα του Χρήστου Ταπούτου παίζοντας άμυνα για… σεμινάριο, κράτησε στους τρεις πόντους την Οστάνδη και πέρασε στα ημιτελικά των προκριματικών της Ευρωλίγκας με το τελικό 83-65.
Τα δεκάλεπτα: 22-22, 44-43, 68-62, 83-65
Νίμπουρκ (Γκίνζμπουργκ): Μπέντα 14, Σοκολόφσκι, Χρουμπάν 8, Άμπραμς 15 (3), Χούσκα 9 (3), Παλίτζα 6 (2), Νέτσας, Τέιλορ 13 (2), Ταπούτος 4, Νάιμιτσκ 4, Πάβκοβιτς 10 (2).
Οστάνδη (Γκέρχια): Κάτνιτς 14, Στόιτς 7, Λογιέφσκι 16 (1), Πέτροβιτς, Ουίλκινσον 3 (1), Ράιτ 13, Τζόρτζεβιτς 5 (1), Ντρόμπνιακ 6.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






