Τσάρλυ

Υπό κρίση ο Ζαρντίμ

Από τα ρεπορτάζ των τελευταίων δυο ημερών διακρίνεται μια περίεργη ατμόσφαιρα στου Ρέντη. Δεν είμαι παρών στις προπονήσεις για να μπορώ να επιβεβαιώσω τα ρεπορτάζ που έχουν δει το φως τη δημοσιότητας, αλλά ούτε μπορώ να σκεφτώ πως ξαφνικά υπάρχουν δημοσιογράφοι που άρχισαν να φαντασιώνονται μάχες στου Ρέντη. Γράφει ο Τσάρλυ.

Χαίρετε κύριοι,

Από τα ρεπορτάζ των τελευταίων δυο ημερών διακρίνεται μια περίεργη ατμόσφαιρα στου Ρέντη. Δεν είμαι παρών στις προπονήσεις για να μπορώ να επιβεβαιώσω τα ρεπορτάζ που έχουν δει το φως τη δημοσιότητας, αλλά ούτε μπορώ να σκεφτώ πως ξαφνικά υπάρχουν δημοσιογράφοι που άρχισαν να φαντασιώνονται μάχες στου Ρέντη.

Γράφει ο Τσάρλυ

Ο Ζαρντίμ είναι λίγο καιρό στον πάγκο του Ολυμπιακού αλλά νιώθω πως εναντίον του έχουν αρχίσει να μαζεύονται αρκετά. Η αλήθεια είναι πως μέχρι σήμερα ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έχει πείσει κανέναν, το δείγμα όμως που τον κρίνουμε είναι μικρό. Αν θεωρήσουμε πως ο προπονητής κρίνεται από τα αποτελέσματα οι αρνητικές κρίσεις γίνονται με βάση μόνο ένα παιχνίδι. Το να είσαι στον φετινό Ολυμπιακό προπονητής είναι λίγο περίεργο. Το να κάθεσαι στον πάγκο του και να τον διαχειρίζεσαι σε εγχώρια παιχνίδια πιθανότατα να είναι και η πιο εύκολη δουλειά στον κόσμο.

Στην Ευρώπη όμως το να είσαι ο επόμενος προπονητής μετά τον Βαλβέρδε και να μην έχεις στη διάθεση σου τους Μέλμπερκ, Αβραάμ δεν παλεύεται εύκολα. Νομίζω πως είναι κατανοητό απ' όλους πως ο Ζαρντίμ έχει μια πολύ εύκολη αποστολή και μια εξαιρετικά δύσκολη. Σήμερα κρίνεται αρνητικά όχι τόσο για τα αποτελέσματα που έχει φέρει αλλά για το ανύπαρκτο δικό του πλάνο.

Ο Σεπτέμβριος τελειώνει και ακόμα ο Ολυμπιακός δεν έχει ένα δικό του σημάδι. Δεν υπάρχει τίποτα στη λειτουργία της ομάδας που να σε κάνει να σκεφτείς πως έγινε έπειτα από παρέμβαση του νέου προπονητή. Η μοναδική φανερή διαφορά είναι τα μέτρα που πρεσάρει πλέον η ομάδα. Αν και με δεδομένο πως δεν υπάρχει πλέον η ασφάλεια του καλού αμυντικού διδύμου είναι αναγκαστικό ο Ολυμπιακός να παίζει αρκετά πιο χαμηλά από πέρυσι. Πέρα από την αναγκαστική αυτή αλλαγή ανάγκης που δεν αρέσει στους περισσότερους δεν έχει φροντίσει να βάλει τίποτα καινούργιο στο παιχνίδι της ομάδας του.

Και η ευθύνη του μεγαλώνει αν σκεφτούμε πως για το ρόστερ που έχει στα χέρια του, το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι εύκολο. Είναι περίεργο που σε 4 παιχνίδια έχει δώσει μόλις 70 λεπτά στον Φετφατζίδη και τους Τάτο, Βλαχοδήμο τους έχει εξαφανίσει. Και αν θεωρήσουμε πως το κέντρο του Ολυμπιακού είναι φορτωμένο και δεν υπάρχει χώρος για τον Τάτο, στην περίπτωση του Βλαχοδήμου δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Μιλάμε για τον μοναδικό ποδοσφαιριστή στο ρόστερ που μπορεί να πάρει τη μπάλα στο πλάι και να την τρέξει, οργανώνοντας επίθεση από την πλευρά του και δημιουργώντας ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Πλην αυτού ο μοναδικός καθαρός εξτρέμ που έχει ο ο Ζαρντίμ είναι ο Αμπντούν που δεν έχει ποιότητα και αγωνίζεται κυρίως με την ενέργεια που βγάζει στο γήπεδο. Παρόλα αυτά ο Ζαρντίμ έκοψε από τη λίστα για το Τσάμπιονς Λιγκ τον Βλαχοδήμο δεν του έχει δώσει ούτε λεπτό στο πρωτάθλημα. Δεν του φέρεται σαν ένα μεγάλο ταλέντο αλλά σαν έναν ποδοσφαιριστή που δεν έχει θέση στου Ρέντη. Για το αποτέλεσμα με τη Σάλκε και αυτό που λογικά θα έρθει στο Έμιρετς έχει τις δικαιολογίες του. Έχει στα χέρια του μια ομάδα που μεσοαμυντικά δεν μπορεί να αντέξει σε υψηλό επίπεδο.

Οι κεντρικοί αμυντικοί του έπαιζαν σε μικρότερες ομάδες μέχρι πέρυσι και δεν ξέρουν πως να μαρκάρουν ψηλά και να βγαίνουν πρώτοι στη μπάλα. Αριστερό μπακ έχει μόνο τον Χόλεμπας που σαν μπακ τακτικά έχει πρόβλημα συγκέντρωσης. Επίσης δεν διαθέτει κανένα καθαρό εξάρι και αγωνίζεται με τον Μοντέστο που ήταν η τελευταία επιλογή του Βαλβέρδε. Όλα αυτά είναι δεδομένα και θα του έδιναν άλλοθι και χρόνο αν ο ίδιος είχε βάλει κάτι στον Ολυμπιακό και δεν είχε τόσο άθλια διαχείριση στο παιχνίδι με τη Σάλκε. Θυμάμαι και γελάω πως όλοι είχαμε μπερδευτεί και προσπαθούσαμε να καταλάβουμε για ποιον λόγο άλλαξε τερματοφύλακα στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο κάθε δημοσιογράφος, αναλυτής, ακροατής, φίλαθλος προσπαθούσε να δώσει τη δική του εξήγηση, κανένας όμως δεν μπόρεσε να μπει στο μυαλό του Ζαρντίμ. Ο καινοτόμος κόουτς αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον Κάρολ στο πρωτάθλημα και τον Μέγιερι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Προς στιγμήν μου πέρασε από το μυαλό μήπως έχει πάρει την ίδια απόφαση και για τους Μανωλά, Σιόβα θυμήθηκα όμως πως τον ανιψιό του Στέλιου τον έβαλε και με τον Πανθρακικό.

Είναι σίγουρα περίεργο προπονητής που η ομάδα του έχει 4 στα 4 στο πρωτάθλημα να βρίσκεται υπό κρίση. Η αλήθεια όμως είναι πως με τη δουλειά του ο Ζαρντίμ δεν έχει κερδίσει κανέναν. Χρεώνεται ότι δεν έχει βάλει την παραμικρή δική του σφραγίδα στην ομάδα, την άθλια διαχείριση που έκανε στο παιχνίδι με τη Σάλκε και την απειθαρχία που υπάρχει στου Ρέντη. Για το τελευταίο δεν μπορώ να γράψω τίποτα καθώς δεν παρακολουθώ τις προπονήσεις, αλλά μέσα από τα ρεπορτάζ που διαβάζουμε βγαίνει πως ο Ζαρντίμ και το επιτελείο του έχουν χάσει τον έλεγχο των αποδυτηρίων και το κακό για αυτούς είναι πως δεν διαδέχτηκαν τον Πάντοβιτς ή τον Ζίκο αλλά τον Βαλβέρδε.

Χαιρετώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x