Τσάρλυ

Με το σύστημα του σταυρού

Η εβδομάδα που ξεκινά είναι περίεργη. Ήδη ο Βλάχος έχασε τη δουλειά του και σε δύσκολη θέση είναι ο Φερέιρα, ενώ κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι θα συμβεί στον Ολυμπιακό αν ξεφύγει το σκορ στο Λονδίνο. Γράφει ο Τσάρλυ.

Χαίρετε κύριοι,

Η εβδομάδα που ξεκινά είναι περίεργη. Ήδη ο Βλάχος έχασε τη δουλειά του και σε δύσκολη θέση είναι ο Φερέιρα, ενώ κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι θα συμβεί στον Ολυμπιακό αν ξεφύγει το σκορ στο Λονδίνο.

Γράφει ο Τσάρλυ

Ο Ζαρντίμ έχει την ατυχία να υπάρχει στη μνήμη των φίλων του Ολυμπιακού η περσινή εικόνα που είχε η ομάδα τους στο Έμιρεϊτς. Μόνο που τότε ο Βενγκέρ χρησιμοποίησε αναγκαστικά μια πειραματική ενδεκάδα και ο Βαλβέρδε στα χέρια του είχε πολύ καλύτερο υλικό από αυτό που διαθέτει σήμερα ο Ζαρντίμ. Γι’ αυτούς τους λόγους το παιχνίδι της Τετάρτης φοβίζει.

Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί, αλλά μια μέρα πριν την αναμέτρηση του Λονδίνου στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν υπάρχει αισιοδοξία. Η ομάδα φωνάζει πως δεν έχει στόπερ που να μπορούν να αντέξουν σε υψηλό επίπεδο, όλοι έχουμε στο μυαλό μας τις απίθανες επιλογές του Ζαρντίμ στο παιχνίδι με τη Σάλκε και περιμένουμε να δούμε αν θα κάνει πράξη τη δήλωσή του πως θα παίζει με άλλον τερματοφύλακα στο πρωτάθλημα και άλλον στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Υπάρχουν προπονητές που κάνουν πράγματα που σε τρελαίνουν. Το επάγγελμα του προπονητή πληρώνεται καλά αλλά έχει και τις δυσκολίες του. Καταλαβαίνω τον προπονητή που φοβάται. Πολλές φορές ο κόσμος γουστάρει έναν νεαρό ποδοσφαιριστή και απαιτεί να τον βλέπει να παίζει. Για τον προπονητή όμως η απόφαση δεν είναι το ίδιο εύκολη καθώς μιλάμε για τη δουλειά του και είναι φυσιολογικό να έχει φόβους και να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια με τους έμπειρους ποδοσφαιριστές. Συνήθως ο συντηρητικός προπονητής με τους φόβους του, πετυχαίνει να προστατεύει την ομάδα του.

Επικίνδυνος είναι κάποιος που κάνει παλαβές επιλογές και δεν διστάζει να βάλει την ομάδα του σε κίνδυνο. Ο Μαλεζάνι για παράδειγμα είχε βγάλει στη Βρέμη και στο Καμπ Νου την άμυνα του Παναθηναϊκού στη σέντρα και παραλίγο να καταρρίψει όλα τα ρεκόρ. Ο Ζαρντίμ φέτος έφερε μια καινούργια πρωτοτυπία. Πραγματικά είναι απίστευτο προπονητής που δουλεύει σε μια φτωχή ποδοσφαιρικά χώρα να παίρνει το ρίσκο και να χρησιμοποιεί στο Τσάμπιονς Λιγκ (σε παιχνίδια δηλαδή που δεδομένα θα δεχτεί πίεση), τερματοφύλακα που δεν θα έχει παιχνίδια στα χέρια του. Δεν ξέρω αν τελικά θα πραγματοποιήσει την απειλή του, η δήλωση όμως έγινε από τον ίδιο και μαρτυρά τις δικές του αποφάσεις. Σκέψη που δεν θα τολμούσε να κάνει ούτε ο πιο ραδιούργος σαμποτέρ. Αν σκεφτούμε λίγο παραπάνω την δήλωση – απειλή (περιμένουμε να δούμε αν θα τον αφήσουν να την κάνει πράξη) στερείτο οποιασδήποτε λογικής. Πέραν του ότι θα βάλει σε συνθήκες δύσκολες τερματοφύλακα χωρίς παιχνίδια, έχει διαλέξει τον άπειρο τερματοφύλακα για το Τσάμπιονς Λιγκ και τον Κάρολ που έχει φάει τα χρόνια του στην Πρέμιερ και μπορεί να βγάλει προσωπικότητα τον επέλεξε για τις εγχώριες αναμετρήσεις. Προφανώς στο μυαλό του Ζαρντίμ υπάρχει μια σύγχυση.

Στην Ελλάδα γίνεται ένα λάθος. Περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα για να ασκήσουμε σκληρή κριτική. Γνωρίζουμε το παρελθόν, τα λάθη που έχουν συμβεί και στήνουμε την καραμπίνα και περιμένουμε. Προσωπικά πάω κόντρα σε αυτήν τη λογική. Ο Μέγιερι στο Έμιρεϊτς δεν είναι απίθανο να κατεβάσει τα ρολά και ο αγώνας αυτός να γίνει αφορμή για να του βγει καινούργιο παρατσούκλι ακόμα και για να γραφεί τραγούδι για πάρτη του. Ότι και να γίνει όμως η συγκεκριμένη απόφαση είναι λανθασμένη. Πέρα από το θέμα Κάρολ ή Μέγιερι είναι δεδομένο πως η αποστολή του Πορτογάλου τεχνικού είναι δύσκολη.

Στην πράξη φαίνεται πως στο ρόστερ υπάρχουν κενά και απέναντι σε μια ομάδα που παίζει πολύ γρήγορο ποδόσφαιρο αναγκάζεται να καλύψει σημαντικές θέσεις με αργούς ποδοσφαιριστές. Από τα τελευταία ρεπορτάζ προκύπτει πως ο Ζαρντίμ δεν θέλει (και σωστά κάνει) να βγάλει τον Μανιάτη από το κέντρο και θα πάει τον Μοντέστο στα δεξιά. Από τη στιγμή που οι Ντιακιτέ, Φέισα είναι ανέτοιμοι μοιάζει δεδομένη η τοποθέτηση του Σιόβα μπροστά από τους Μανωλά– Κοντρέρας. Πρακτικά ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί στο Έμιρεϊτς με 4 στόπερ καθώς και ο Μοντεστό έχοντας στην πλευρά του τον Ποντόλσκι θα αναγκαστεί να μπαίνει αρκετές φορές μέσα στην περιοχή. Η ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει ο Ζαρντίμ φωνάζει πως οι ερυθρόλευκοι θα παίξουν το σύστημα του σταυρού. Το περσινό παιχνίδι οι οπαδοί του Ολυμπιακού πρέπει να το βγάλουν από το μυαλό τους καθώς με Κοντρέρας, Μανιάτη, Σιόβα, Μοντέστο στην ίδια ενδεκάδα ο Ολυμπιακός υποχρεωτικά θα πάρει βάθος στην άμυνα.

Και φαντάζει δεδομένο πως για μεγάλα διαστήματα θα ταμπουρωθεί και θα χρειαστεί οι εκλύσεις προς τις ανώτερες δυνάμεις ώστε το σκορ να μην πάρει διαστάσεις. Πάντως επειδή είναι έτσι και αλλιώς δύσκολο η Άρσεναλ να μην ασκήσει πίεση και είναι καλό που στην ενδεκάδα του ο Ολυμπιακός θα έχει πολλούς ποδοσφαιριστές που έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν τους Κοντρέρας, Μανωλά μέσα στην περιοχή.

Για να κλείσουμε θετικά. Η απουσία του Ντιαμπί είναι πολύ σημαντική καθώς ο Γάλλος χαφ είχε ξεκινήσει εκπληκτικά τη χρονιά και ο τερματοφύλακας που θα αγωνιστεί είναι ο γνωστός από πέρυσι πατσαβουράκιας, Ιταλός Μανόνε. Για να έχει τύχη βέβαια ο Ολυμπιακός οι παίκτες του θα πρέπει να αποδείξουν πως έχουν τρεξίματα για να αντέξουν σε αυτό το επίπεδο. Η εικόνα του φετινού Ολυμπιακού και οι πολλές θλάσεις φοβίζουν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x