Τσάρλυ

Έχει κατέβει ο πήχης

Με δεδομένο πως ο πήχης έχει κατέβει υπερβολικά, το Ευρωπαϊκό διήμερο που πέρασε ήταν επιτυχημένο για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Τα δύο παιχνίδια είχαν πολλά κοινά μεταξύ τους. Πριν ξεκινήσουν υπήρχε φόβος μην ξεφύγει το σκορ, κάτι που θα έφερνε αναταράξεις και αλλαγές. Για να μιλήσουμε ειλικρινά και οι δύο είχαν την τύχη οι αντίπαλοί τους να μην σκιστούν. Γράφει ο Τσάρλυ.

Χαίρετε κύριοι,

Με δεδομένο πως ο πήχης έχει κατέβει υπερβολικά, το Ευρωπαϊκό διήμερο που πέρασε ήταν επιτυχημένο για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Τα δύο παιχνίδια είχαν πολλά κοινά μεταξύ τους. Πριν ξεκινήσουν υπήρχε φόβος μην ξεφύγει το σκορ, κάτι που θα έφερνε αναταράξεις και αλλαγές. Για να μιλήσουμε ειλικρινά και οι δύο είχαν την τύχη οι αντίπαλοί τους να μην σκιστούν. Χρησιμοποίησαν μεν τις βασικές ενδεκάδες αλλά ήταν φανερό πως δεν έβγαλαν μεγάλη ένταση στις προσπάθειές τους.

Γράφει ο Τσάρλυ

Το τέλος βρήκε τους Ζαρντίμ και Φερέιρα ζωντανούς. Στην πραγματικότητα κέρδισαν χρόνο μέχρι την επόμενή τους μάχη. Ο Ζαρντίμ θα κριθεί στα δύο παιχνίδια με τη Μονπελιέ όπου είναι υποχρεωμένος κάτι να κερδίσει σε αυτά, ενώ η μάχη του Φερέιρα θα γίνει στα Πηγάδια. Ο Ζεσουάλδο ήταν τυχερός καθώς σε ένα σημαντικό για την ψυχολογία των παικτών του αγώνα βρήκε έναν αντίπαλο με δυνατό όνομα, που δεν πάλεψε στον αγωνιστικό χώρο.

Σήμερα ξέρω πως είμαι εκτός κλίματος. Η αλήθεια όμως είναι πως δεν με ενδιαφέρει να γίνομαι αρεστός αλλά να μεταφέρω αυτά που έχω στο μυαλό μου χωρίς να επηρεάζομαι από το ένα προσωρινό αποτέλεσμα. Νιώθω πως ο Φερέιρα χρωστά χάρη στον Βίλας Μπόας. Όχι γιατί τον άφησε (δεν γίνονται αυτά τα πράγματα) αλλά επειδή σε ένα πολύ σημαντικό χρονικό σημείο του παρουσιάστηκε ένας πολύ βατός αντίπαλος, που του έδινε την ευκαιρία να πάρει με ευκολία ένα αποτέλεσμα που φαντάζει πολύ μεγαλύτερο από την αντικειμενική δυσκολία που υπήρχε στο γήπεδο.

Η Τότεναμ δεν έτρεξε, δεν πρέσαρε, άφηνε χώρους και έπαιξε άμυνα με λίγους ποδοσφαιριστές. Ήταν φανερό πως το μόνο που χρειαζόταν για να δημιουργήσουν ρήγματα οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν να νικήσουν τον κακό τους εαυτό. Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε ατολμία και φόβος. Βέβαια του φετινού Παναθηναϊκού δεν του είναι εύκολο να επιτεθεί. Και όσο έπαιζε με τριάδα στα χαφ τους Ζέκα, Μαρίνο, Βιτόλο ήταν αδύνατον να πάει η μπάλα σωστά στην επίθεση. Τα πράγματα έφτιαξαν όταν μπήκε στο γήπεδο ο Σισοκό. Όχι πως είδαμε κάτι σπουδαίο αλλά τουλάχιστον δημιουργήθηκαν δίδυμα στις πλευρές και οι προϋποθέσεις να μένει με ασφάλεια η μπάλα στην δεξιά πλευρά. Καθώς με την αγωνιστική άνοδο και τον Σεϊταρίδη υπήρχε τουλάχιστον η δυνατότητα να βγει η μπάλα στο πλάι και να χτιστούν προσπάθειες για να δημιουργηθεί επίθεση.

Αυτή ήρθε στη φάση του γκολ και μετά από μια πολύ όμορφη πάσα του Γιούρκα που στο δεύτερο 45λεπτο έκανε εμφάνιση κανονικού ποδοσφαιριστή έγινε το 1-1. Αποτέλεσμα που δίνει καλύτερες προϋποθέσεις στον Φερέιρα για να πάει στη Ξάνθη. Βέβαια αν είχαν γίνει σωστές επιλογές το καλοκαίρι και ο Παναθηναϊκός είχε κάποια δεδομένα σαν ομάδα και κάποιες αρχές στην ανάπτυξή του θα το κέρδιζε.
Όπως αντιμετώπισαν το παιχνίδι οι παίκτες της Τότεναμ υπήρξε μια τεράστια ευκαιρία για μια μεγάλη νίκη που ο σημερινός Παναθηναϊκός δεν γινόταν να την εκμεταλλευτεί. Για να είμαστε ειλικρινείς ο Φερέιρα απλός πήδηξε ένα εμπόδιο και πάει την ομάδα του με καλύτερη ψυχολογία στην Ξάνθη. Ότι και να συμβεί βέβαια την Κυριακή είναι δεδομένο πως αυτό το ρόστερ στο χρόνο δεν αντέχει. Το πόσο λανθασμένος σχεδιασμός έγινε το καλοκαίρι μπορεί να το καταλάβει κανείς βλέποντας τον προπονητή να προσπαθεί να βγάλει ταλέντο σε μια θέση που αγόρασε δύο ποδοσφαιριστές.

Ο Τριανταφυλλόπουλος με τον τρόπο που αγωνίζεται εκθέτει τον άνθρωπο που στη θέση του έφερε τους Πίντο, Βελάσκες. Η εικόνα του μικρού και το αξιοπρεπές παιχνίδι του Σεϊταρίδη είναι στοιχεία που έχει ανάγκη να τα κρατήσει και να επενδύσει σε αυτά ο σύλλογος. Η λέξη επένδυση για τον Γιούρκα μην σας κάνει εντύπωση. Ο Παναθηναϊκός έχει ελάχιστους ποδοσφαιριστές με σοβαρές εικόνες και θα ήταν σημαντικό δώρο για το σύλλογο ο Γιούρκας να επιστρέψει και να μπορέσει να σταθεί στη βασική ενδεκάδα, καθώς λείπουν από το ρόστερ παίκτες Έλληνες με προσωπικότητα και παραστάσεις. Νομίζω πιο γεμάτη εικόνα και περισσότερα πράγματα να πούμε θα έχουμε μετά τον αγώνα της Ξάνθης, όπου θα γνωρίζουμε που βαδίζει ο Παναθηναϊκός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x