sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Νάρκες έχει;

Η απογοητευτική βαθμολογική συγκομιδή της ΑΕΚ έχει πολλές αιτίες. Αν όμως έπρεπε να εντοπιστεί η κυριότερη, μάλλον θα ήταν η επιθετική αφλογιστία της «Ένωσης». Δεν είναι μόνο τα μόλις τρία γκολ σε επτά αγωνιστικές, αλλά και ότι οι «κιτρινόμαυροι» δεν δημιουργούν καν τις προϋποθέσεις να σκοράρουν αφού δεν πατούν καν στην αντίπαλη περιοχή, θαρρείς κι έχει… νάρκες. Η στατιστική αποτυπώνει τη σκληρή πραγματικότητα και το www.sport-fm.gr την παρουσιάζει.

Η απογοητευτική βαθμολογική συγκομιδή της ΑΕΚ έχει πολλές αιτίες.

Αν όμως έπρεπε να εντοπιστεί η κυριότερη, μάλλον θα ήταν η επιθετική αφλογιστία της «Ένωσης».

Δεν είναι μόνο τα μόλις τρία γκολ σε επτά αγωνιστικές, αλλά και ότι οι «κιτρινόμαυροι» δεν δημιουργούν καν τις προϋποθέσεις να σκοράρουν αφού δεν πατούν καν στην αντίπαλη περιοχή, θαρρείς κι έχει… νάρκες.

Η στατιστική αποτυπώνει τη σκληρή πραγματικότητα και το www.sport-fm.gr την παρουσιάζει.

Όχι απλώς η ΑΕΚ πετυχαίνει 1 γκολ ανά 20,3 τελικές προσπάθειες (χειρότερο ποσοστό έχουν μόνο Άρης με 1/22,3 και Λεβαδειακός με 1/27), αλλά είναι τελευταία σε σουτ εντός περιοχής στη Σούπερ Λίγκα με μόλις 15 (2,1 ανά αγώνα και… κανένα στο χθεσινό παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ), με τον ΟΦΗ να ακολουθεί με 16 αλλά κι ένα ματς λιγότερο.

Κι από τη στιγμή που οι παίκτες της «Ένωσης» δεν πατούν στην αντίπαλη περιοχή, κυνηγούν το γκολ με μακρινά σουτ ή γεμίσματα που συνήθως είναι ανεπιτυχή. Η ΑΕΚ στα σουτ εκτός περιοχής είναι τέταρτη στο πρωτάθλημα με 35 (5 ανά αγώνα), ενώ έχει λιγότερα γεμίσματα μόνο από τον Ολυμπιακό (158 έναντι 188) αλλά με πολύ μικρό ποσοστό επιτυχίας (20,8%). Συγκεκριμένα μικρότερο έχουν μόνο ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα (20,5%) και Κέρκυρα (20,3%).

Η ΑΕΚ είναι τέταρτη σε λάθη με 46,4 κατά μέσο όρο, τελευταία σε χαμένες ευκαιρίες και πρώτη σε κίτρινες κάρτες με 27 (3,8 ανά αγώνα, έχοντας ένα ματς περισσότερο από κάποιες ομάδες).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x