Γιώργος Χελάκης

Ο Γιαννιώτας τον σπρώχνει στην απαξίωση…

Στην ιστορία του ποδοσφαίρου είναι εκατοντάδες τα παραδείγματα μεγάλων τεχνικών που απέτυχαν παταγωδώς σε συγκεκριμένες ομάδες. Έχει συμβεί και το αντίστροφο. Προπονητές που κατήγαγαν θριάμβους με μια ομάδα, αλλά όπου αλλού τα έκαναν μούσκεμα. Δεν μπόρεσαν καν να κάνουν καριέρα.

Στην ιστορία του ποδοσφαίρου είναι εκατοντάδες τα παραδείγματα μεγάλων τεχνικών που απέτυχαν παταγωδώς σε συγκεκριμένες ομάδες.

Έχει συμβεί και το αντίστροφο.

Προπονητές που κατήγαγαν θριάμβους με μια ομάδα, αλλά όπου αλλού τα έκαναν μούσκεμα.

Δεν μπόρεσαν καν να κάνουν καριέρα. Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα είναι τέτοια περίπτωση. Τον Ζεσουάλντο Φερέιρα σε ποια κατηγορία να τον κατατάξουμε; Προφανώς στην πρώτη. Δεν θα διαγράψουμε όσα πέτυχε στην καριέρα του ο Πορτογάλος κόουτς επειδή αποτυγχάνει στον Παναθηναϊκό. Αποτυγχάνει όμως κι αυτό το βλέπουν όλοι. Σχεδόν όλοι.

Η εμφάνιση απέναντι στον Άρη ήταν τραγική. Η ποιότητα των παικτών του Παναθηναϊκού ακόμα κι αν η ενδεκάδα έβγαινε με... αλφαβητική σειρά έπρεπε να οδηγήσει σε μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Ναι μεν, ο προπονητής, αλλά όχι να δεινοπαθείς για να φέρεις την μπάλα στην περιοχή του Βελλίδη.

Ο Άρης έπαιξε μαζική άμυνα κι άφηνε μπροστά τον διεισδυτικό Γιαννιώτα και τον ποιοτικό Αγκάνθο να φοβίζουν την άμυνα των πράσινων. Κι όμως, με δύο παίκτες από τη σέντρα και μπροστά ο Άρης προβλημάτισε τον Καρνέζη.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος το "χόντρυνε" όσο έπρεπε αναφερόμενος στην ισοφάριση του Άρη ενώ αυτός έπαιζε με δέκα παίκτες. «Είχαμε αντίδραση ακαδημίας» είπε. Δίκιο είχε. Ο Φερέιρα με τους αντιπαραγωγικούς χαφ και τον Σισοκό στον πάγκο έχει τεράστιες ευθύνες. Οι παίκτες του που δεν μπόρεσαν να κρατήσουν μπάλα παρά την αριθμητική υπεροχή, έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Ο Κατσουράνης έχει ήδη αναχωρήσει από την Παιανία. Η διοίκηση κι ο Γιάννης Αλαφούζος πρέπει να ψάξουν για νέο αποδιοπομπαίο τράγο.

Ο Παναθηναϊκός έχει την ομάδα με το μεγαλύτερο μπάτζετ μετά τον Ολυμπιακό. Υπάρχει θέμα επομένως. Ο Φερέιρα που δήλωσε ότι τα κάνει όλα σωστά είναι προφανώς ότι θα συνεχίσει να κάνει τα ίδια. Ο κόσμος θα συνεχίζει να τον αποδοκιμάζει αλλά θα εγκαταλείπει τις εξέδρες. Μια ομάδα χωρίς στόχους δεν ενδιαφέρει κανέναν. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα πια.

Στον Παναθηναϊκό κανείς δεν εμπνέεται και κανείς δεν εμπνέει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x