Κώστας Νικολακόπουλος

Η μετάλλαξη των αγώνων με το «παράρτημα» και το κοκαλάκι της νυχτερίδας του κόουτς

Επί μία 20ετία τα πιο εύκολα εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού ήταν αυτά με τον ΟΦΗ! Παρότι ο ΟΦΗ είχε καλή ομάδα. Επί 20 ολόκληρα χρόνια, από το 1993 έως πέρσι ο Ολυμπιακός κέρδιζε συνεχώς εντός έδρας τον ΟΦΗ. Στην δε συντριπτική πλειοψηφία τους τα παιχνίδια ήταν με σκορ από 3-0 έως 6-2!

Επί μία 20ετία τα πιο εύκολα εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού ήταν αυτά με τον ΟΦΗ! Παρότι ο ΟΦΗ είχε καλή ομάδα. Επί 20 ολόκληρα χρόνια, από το 1993 έως πέρσι ο Ολυμπιακός κέρδιζε συνεχώς εντός έδρας τον ΟΦΗ. Στην δε συντριπτική πλειοψηφία τους τα παιχνίδια ήταν με σκορ από 3-0 έως 6-2!

Λειτουργούσε για τον Ολυμπιακό πάντοτε σε αυτά τα παιχνίδια το κίνητρο της κυριαρχίας επί του «συλλόγου-παραρτήματος». Το Καραϊσκάκη είχε πάντα πολύ κόσμο και φανατισμό κι οι ερυθρόλευκοι ποτέ δεν έμπαιναν στα παιχνίδια αυτά χαλαροί. Κι έτσι όχι απλά τα κέρδιζαν, αλλά θριάμβευαν.

Η κατάσταση άλλαξε τα τελευταία χρόνια, από την στιγμή που ο ΟΦΗ σταμάτησε να ανήκει στην οικογένεια. Συνάμα, άρχισαν να γίνονται και διαφορετικά τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη. Με λιγότερο φανατισμό και με τον Ολυμπιακό να μην τα αντιμετωπίζει όπως παλιότερα. Μετάλλαξη!

Αποτέλεσμα; Τα τελευταία τρία ματς των δύο ομάδων να είναι Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-1, Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-2 (από 2-0) και Ολυμπιακός-ΟΦΗ 1-0 με γκολ στο 82…

Υπό αυτές τις συνθήκες, για τον Ολυμπιακό το αποψινό παιχνίδι μπορεί να μην είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Ειδικά ενόψει και του αγώνα με τη Μονπελιέ. Πόσο δε μάλλον από την στιγμή που στον αντίπαλο πάγκο κάθεται ο Αναστόπουλος, προπονητής μανούλα στο να κλείνει χώρους, βάζοντας δύσκολα σε ομάδες, που δεν έχουν αυτοματισμούς ακριβώς για να ανοίγουν κλειστές άμυνες. Όπως ο τωρινός Ολυμπιακός.

Ο δε «Αναστό» είναι πάντοτε πιο επικίνδυνος αντίπαλος για τον Ολυμπιακό εκτός έδρας, παρά εντός έδρας! Ακριβώς λόγω του στιλ παιχνιδιού που παίζει. Να θυμίσω τα αποτελέσματά του εκτός έδρας; Ολυμπιακός-ΟΦΗ 1-0, Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-2, Ολυμπιακός-Γιάννινα 2-2, Ολυμπιακός-Κέρκυρα 3-0, Ολυμπιακός-Γιάννινα 2-1, Ολυμπιακός-Καλλιθέα 0-1…Άρα, ένα διπλό, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες, εκ των οποίων οι δύο στο γκολ. Συνεπώς, το 50% των αποτελεσμάτων του θετικό.

Το πιο φοβερό; Ο «Αναστό» έχει μία απίστευτη ρέντα σε αυτά τα παιχνίδια. Στο Ολυμπιακός-Γιάννινα 2-1 σκόρερ του ΠΑΣ ήταν ο… Κωστούλας, με αυτογκόλ. Στο Ολυμπιακός-ΠΑΣ 2-2 σκόρερ του ΠΑΣ ήταν οι… Αβραάμ και Μέλμπεργκ με αυτογκόλ. Πέρσι, στο Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-2, ο ΟΦΗ μείωσε με ένα γκολ-δώρο του Κοστάντσο και ισοφάρισε με γκολ οφσάιντ.

Απόψε ο κοντός δεν θα έχει το πιο δυνατό επιθετικό όπλο του, τον Σίσιτς, αλλά ο Κουτσιανικούλης είναι γρήγορος και περιμένει μακρινές πάσες για να αξιοποιήσει την ταχύτητά του και ο πανύψηλος Παπάζογλου ξέρει να παίζει καλά το ρόλο του φορ-κολόνα, σπάζοντας την μπάλα δεξιά κι αριστερά και περιμένοντας την καλή σέντρα από τα πλάγια για κεφαλιά.

Σίγουρα ο Ολυμπιακός μπορεί να του κάνει φάσεις του ΟΦΗ κι από τα πλάγια κι από την καρδιά της περιοχής. Άλλωστε, εδώ κι έξι αγωνιστικές ο ΟΦΗ πάντοτε δέχεται γκολ, από ένα έως δύο. Όμως, πάντοτε βάζει και γκολ, από ένα έως δύο. Κι αν ο «Αναστό» έχει πάρει μαζί του στο Καραϊσκάκη πάλι το κοκαλάκι της νυχτερίδας…

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x