Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κάρολ χάλασε το σχέδιο πρόκρισης του Ζαρντίμ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τη φετινή παρουσία του Ολυμπιακού στους ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ και το πως αυτή δεν συνεχίστηκε για ένα σουτ.

Τελικά ούτε χθες ο Ολυμπιακός κράτησε πίσω το μηδέν, αλλά δεν με… χάλασε κιόλας. Το 2-1 επί της Άρσεναλ ήταν ένας αποχαιρετισμός του Τσάμπιονς Λιγκ, αν μη τι άλλο με στιλ…

Κι ειλικρινά πιστεύω ότι θα μπορούσε να κάνει και το πιο μεγάλο μπαμ ο Ολυμπιακός και να περάσει στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Παρότι μάλιστα έχασε το πρώτο παιχνίδι από τη Σάλκε μέσα στο Καραϊσκάκη. Όλα κρίθηκαν για τους ερυθρόλευκους την προτελευταία αγωνιστική, όταν έχασαν στη Γερμανία.

Δεν πρόκειται να πω ότι η Σάλκε δεν άξιζε το 1-0, αφού ήταν καλύτερη κι είχε περισσότερες ευκαιρίες, όμως ο Ζαρντίμ είχε την στρατηγική του. Κι είχε φτάσει πολύ κοντά στην επιτυχία. Δεν έχετε προσέξει ότι σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια τα χτυπάει στο β΄ ημίχρονο; Και δη στο δεύτερο μισό του β΄ ημιχρόνου;

Έτσι δεν κέρδισε στο Μονπελιέ; Έχανε 0-1 ως το 72 και το γύρισε σε 2-1! Έτσι δεν κέρδισε κι εδώ μέσα τη Μονπελιέ; Ήταν 1-1 ως το 79 και το γύρισε σε 3-1! Έτσι δεν κέρδισε χθες; Έχανε 0-1 ως το 63 και το γύρισε σε 2-1! Έτσι είχε πάει να κάνει και με τη Σάλκε στο πρώτο ματς: έχανε 0-1 ως το 57 κι ισοφάρισε. Αλλά εκεί είχε την ατυχία να βάλουν δεύτερο γκολ οι Γερμανοί με το που έκαναν τη σέντρα!

Στη Γερμανία λοιπόν ο Ζαρντίμ είχε την ίδια στρατηγική: να το πάει στο 0-0 και να κάνει αντεπίθεση μετά το 65-70. Κι όντως, αν θυμάστε, από το 71 ως το 75 ο Ολυμπιακός είχε τέσσερις επιθέσεις-φωτιά, άσχετα αν δεν του έκατσε καμία. Ήταν σαφές, όμως, ότι η Σάλκε είχε ξεθυμάνει, μετά από επίθεση διαρκείας 65 λεπτών, χωρίς όμως καμία μεγάλη φάση, πλην καλών μακρινών σουτ.

Κι εκεί που ο Ολυμπιακός ήταν έτοιμος να επιφέρει το καίριο πλήγμα στη Σάλκε, ήρθε το σουτ του αριστερού μπακ από τα 31 μέτρα και το λάθος του Κάρολ, για να τα χαλάσει όλα. Κι ήρθε στο 77, με τον χρόνο πια πολύ λίγο για να γυρίσει το ματς, με την ψυχολογία πεσμένη από τη μία και το ηθικό των Γερμανών στα ουράνια από την άλλη, με το γκολ από το πουθενά.

Ο Ζαρντίμ το είχε σχεδιάσει και το πίστευε, ότι στο τέλος θα έκλεβε το διπλό. Κι αυτό θα σήμαινε μεγάλη ευκαιρία για πρόκριση. Γιατί ο Ολυμπιακός θα ανέβαινε στους 9, η Σάλκε θα έμενε στους 8 και η Άρσεναλ θα είχε 10, πριν από την χθεσινή τελευταία αγωνιστική.

Έτσι ο Ολυμπιακός θα ήθελε νίκη επί της Άρσεναλ για να περάσει στους 16, αν και θα είχε τύχη για πρόκριση και με ισοπαλία (με τη οποία θα βολεύονταν κι η Άρσεναλ, αφού θα προκρίνονταν οι δυο τους), αφού όπως αποδείχθηκε και χθες (στο μεταξύ τους 1-1 στη Γαλλία) η Σάλκε στο Μονπελιέ δεν ήταν τόσο εύκολο να κερδίσει.

Ατυχώς ο Ολυμπιακός δεν εκμεταλλεύθηκε τη συγκυρία της κακής κατάστασης της Σάλκε και από την ολιγωρία του Κάρολ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Για να καταλάβετε, η Σάλκε στα έξι τελευταία παιχνίδια της, μόνο τον Ολυμπιακό έχει κερδίσει, από αυτό το κωλολάθος του έμπειρου γκολκίπερ. Έχει στην Μπουντεσλίγκα δύο ήττες εκτός έδρας, δύο ισοπαλίες εντός έδρας και το χθεσινό Χ στο Μονπελιέ.

Και μην ξεχνάτε ότι χθες η Σάλκε το ήθελε το ματς, γιατί ήθελε την πρώτη θέση. Και μέχρι το 63, την πρώτη θέση την είχε η Άρσεναλ, που κέρδιζε τον Ολυμπιακό, ενώ η Σάλκε δεν μπορούσε τίποτα παραπάνω από το 1-1…

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x