Europa League

Αυτό που είπε ο Όσιμ...

Ο Παναθηναϊκός που παρουσιάστηκε στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», θύμισε κάτι από τα παλιά. Έμεινε πίσω στο σκορ από την Τότεναμ, αλλά ισοφάρισε με τον Ζέκα, επέστρεψε στο "κυνήγι" της πρόκρισης πιέζοντας και χάνοντας ευκαιρίες και θα μπορούσε να την διεκδικήσει μέχρι τέλους, εάν η μπάλα δεν του έπαιζε άσχημο παιχνίδι στη φάση που δέχτηκε το δεύτερο γκολ (76’) από την πλάτη του Καρνέζη! Το τελικό 3-1 δεν αντικατοπτρίζει την προσπάθεια των «πράσινων». Μοιραίος ο Τοτσέ!

Ο Παναθηναϊκός που παρουσιάστηκε στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», θύμισε κάτι από τα παλιά.

Έμεινε πίσω στο σκορ από την Τότεναμ, αλλά ισοφάρισε με τον Ζέκα, επέστρεψε στο "κυνήγι" της πρόκρισης πιέζοντας και χάνοντας ευκαιρίες και θα μπορούσε να την διεκδικήσει μέχρι τέλους, εάν η μπάλα δεν του έπαιζε άσχημο παιχνίδι στη φάση που δέχτηκε το δεύτερο γκολ (76’) από την πλάτη του Καρνέζη!

Το τελικό 3-1 δεν αντικατοπτρίζει την προσπάθεια των «πράσινων».

Μοιραίος του αγώνα ο Τοτσέ, που δύο φορές, (στο 0-0 και στο 1-1) έχασε τα... άχαστα και δεν έβαλε μπροστά σε κανένα σημείο του αγώνα την ομάδα του.

Η Λάτσιο κέρδισε 4-1 στη Σλοβενία την Μάριμπορ και πήρε την πρωτιά του ομίλου, αφήνοντας δεύτερη την Τότεναμ που κέρδισε όπως κέρδισε τον Παναθηναϊκό που κατετάγη τρίτος. Στην τελευταία θέση η Μάριμπορ που ουσιαστικά έκοψε την πρόκριση από τους "πράσινους" την πρώτη αγωνιστική των ομίλων.

Πως έπαιξαν:

Τότεναμ: Ο Βίλας Μπόας ξεκίνησε την ομάδα του με πολύ επιθετική ενδεκάδα σε 4-4-2 σύστημα. Ο Φρίντελ έκατσε κάτω από τα δοκάρια και οι Γουόκερ, Κόλκερ, Βετρόνγχεν και Νόουτον από ξεκίνησαν από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Στο κέντρο, οι Σάντρο και Κάρολ ήταν στον άξονα και στις πτέρυγες είχαν τους Λένον (δεξιά), Ντέμπσεϊ (αριστερά). Επιθετικό δίδυμο, οι Αντεμπαγιόρ και Ντεφό.

Παναθηναϊκός: Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Χουάν Ραμόν Ρότσα. Ο Καρνέζης ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Σεϊταρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Βύντρα και Σπυρόπουλος στην άμυνα (από δεξιά προς αριστερά). Στο κέντρο, οι Βιτόλο, Σο ήταν οι κόφτες, πίσω από τους Ζέκα(δεξιά), Σισοκό (κέντρο), Μαυρία (αριστερά) που τροφοδοτούσαν τον μοναδικό προωθημένο, Τοτσέ.



Ο Παναθηναϊκός, μπήκε χωρίς να φοβάται την μεγάλη του αντίπαλο και πολύ καλά έκανε. Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι «πράσινοι» είχαν και μοιρασμένη κατοχή και πίεζαν τους αντιπάλους τους σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου. Μετά το 10’, οι Άγγλοι κερδίζοντας τις περισσότερες κόντρες –πιο δυνατά κορμιά στο φύσικαλ γκέημ, πήραν και τον έλεγχο του αγώνα. Και άρχισαν σιγά-σιγά να φτάνουν όλο και πιο εύκολα στην περιοχή του «τριφυλλιού», χωρίς ωστόσο να απειλούν. Οι «πράσινοι» κατάλαβαν πως πια, έπρεπε να παίξουν το παιχνίδι της αντεπίθεσης.

Και η πρώτη μεγάλη στιγμή του αγώνα, ήταν για τον Παναθηναϊκό. Ο Σεϊταρίδης στο 22’ εκτέλεσε πολύ έξυπνα και χαμηλά από δεξιά ένα φάουλ, ο Τοτσέ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και μόνος του απέναντι από τον Φρίντελ, έκανε ένα κάτι σαν πλασέ, πάνω στον Αμερικανό! Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ισπανός στο 29’ έχασε το κοντρόλ, η Τότεναμ έφυγε στην αντεπίθεση, ο Ντέμπσεϊ έβγαλε κάθετη στον Αντεμπαγιόρ με τον Τριανταφυλλόπουλο να μην τον βγάζει οφσάιντ ενώ μπορούσε γιατί είχε μέτωπο στην φάση, και ο Τονγκολέζος πλάσαρε εύστοχα κάνοντας το 1-0. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η εικόνα δεν άλλαξε, η Τότεναμ ήταν ελαφρώς καλύτερη αλλά καμία από τις δύο ομάδες δεν απειλούσε ιδιαίτερα την άλλη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα. Και άρχισε να πιέζει. Και πήρε την κατοχή της μπάλας, φτάνοντας όλο και πιο συχνά στην περιοχή της Τότεναμ. Οι Άγγλοι είχαν χώρο βέβαια και στο 49’ είχαν και δοκάρι με τον Ντεφό. Κι από την στιγμή που την γλίτωσε εκεί το «τριφύλλι», το πίστεψε και περισσότερο. Και στο 54’ ο Σπυρόπουλος έκανε τρομερή σέντρα, ο Ζέκα εξαιρετική κεφαλιά και το ματς ήρθε στα ίσα!

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Παναθηναϊκός πίεσε πάρα πολύ, αλλά στάθηκε τρομερά άτυχος. Στο 70’ ο Σπυρόπουλος σέντραρε και πάλι εξαιρετικά, η μπάλα κόντραρε στα σώματα των δύο στόπερ των Άγγλων και στρώθηκε στον Τοτσέ, ο οποίος από την μικρή περιοχή σούταρε άουτ! Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 76’ η Τότεναμ κέρδισε ένα φάουλ, ο Ντέμπσεϊ πήδηξε και πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να πάει στο αρχικά στο δοκάρι και μετά να βρίσκει στην πλάτη του Καρνέζη και να καταλήγει στα δίχτυα του Παναθηναϊκού.

Μετά το 2-1, οι «πράσινοι» κατέρρευσαν ψυχολογικά και φυσιολογικά δέχτηκαν και τρίτο γκολ στο 83’, όταν ο Λένον έκανε την κούρσα και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Ντεφό που με ωραίο τσίμπημα έκανε το 3-1. Σκορ, που έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα αφού δεν υπήρχαν πια ούτε τα αποθέματα απο πλευράς Παναθηναϊκού, ούτε η διάθεση από πλευράς Τότεναμ.



Τότεναμ (Βίλας Μπόας): Φρίντελ, Βερτόνγχεν, Νόουτον, Γουόκερ Κόλκερ, Ντέμπσεϊ(80’ Σίγκουρτσον), Λένον(86’Λίβερμορ), Σάντρο, Κάρολ(75’Ντεμπελέ), Αντεμπαγιόρ, Ντεφόε

Στον πάγκο: Κουντιτσίνι. Στιούαρτ, Χάντλστοουν, Σίγκουρτσον, Τάουνσεντ

Παναθηναϊκός (Ρότσα): Καρέζης, Σεϊταρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σο(60’ Χριστοδουλόπουλος), Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Μαυρίας, Τοτσέ(78’ Πετρόπουλος)

Στον πάγκο: Καπίνο, Μαρίνος, Χουχούμης, Βελάσκες, Φορναρόλι



Τελική βαθμολογία

Λάτσιο 12
Τότεναμ 10
ΠΑΟ 5
Μάριμπορ 4


t3-1 από Futbol2101


Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x