Κώστας Νικολακόπουλος

Για να αποφύγει το δάγκωμα των πάνθηρων…

Το πρώτο που μου έρχεται να γράψω για το σημερινό ματς του Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη, είναι ότι όποτε έχω δει τον Πανιώνιο, μου έχει αρέσει ο τρόπος παιχνιδιού του.

Το πρώτο που μου έρχεται να γράψω για το σημερινό ματς του Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη, είναι ότι όποτε έχω δει τον Πανιώνιο, μου έχει αρέσει ο τρόπος παιχνιδιού του. Βγάζει μία ζωντάνια, μία φρεσκάδα, μία επιθετικότητα, μία ταχύτητα, μία ορθόδοξη ανάπτυξη.

Το ξέρω ότι προέρχεται από ήττες, αλλά εμένα αυτή η ομάδα που κατεβάζει σε κάθε παιχνίδι ο Ελευθερόπουλος, μου φαίνεται μία από αυτές που παίζουν το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο στη Λίγκα μας. Έχει, βεβαίως, αδυναμίες, όμως παλεύει (σχεδόν) όλα τα παιχνίδια της και μπαίνει στο γήπεδο για να παίξει ποδόσφαιρο.

Αν έχω καταλάβει καλά, μέση λύση δεν υπάρχει: ο Πανιώνιος η, θα σε αιφνιδιάσει αυτός και θα ανοίξει γρήγορα το σκορ, μπαίνοντας επιθετικά στο παιχνίδι η, θα αιφνιδιαστεί αυτός από εσένα. Κι εκεί είναι ένα σημείο προς εκμετάλλευση. Μπορείς να το τελειώσεις το ημίχρονο και με 2-0 η, 3-0 υπέρ σου.

Ο Πανιώνιος δε θα το αφήσει έτσι το ματς, ακόμη και τότε. Θα επιτεθεί, θα βγάλει φάσεις, αλλά εσύ σαφέστατα θα έχεις το πάνω χέρι. Αν, όμως, καταφέρει αυτός και προηγηθεί, παίρνει άλλη ψυχολογία και γίνεται ακόμη πιο δυσκολοκατάβλητος απ’ ότι είναι.

Σήμερα θα του λείψουν κατά σύμπτωση οι δύο παίκτες, που έχουν βάλει τα τρία τελευταία του γκολ, ο Ντούνης κι ο Κολοβός! Το βάρος έτσι θα πέσει στον τρίτο γρήγορο κυνηγό, τον Αραβίδη, που πέρσι στο Δόξα-Ολυμπιακός πήγε να κάνει μεγάλες ζημιές στους ερυθρόλευκους.

Είναι καλοί κι οι δύο ακραίοι μπακ του Πανιώνιου, ο Σπυρόπουλος κι ο Κούρος. Έμβολα από τα πλάγια. Πάνω κάτω. Κι αν βρουν τεμπελάκους στα αμυντικά τους καθήκοντα ακραίους κυνηγούς (Μασάντο, Αμπντούν), δηλαδή να μην τους ακολουθούν, μπορεί να κάνουν καλές φάσεις.

Στα χαφ οι Ρόβας, Μενδρινός, Γουνδουλάκης είναι παίκτες με καλή ποιότητα και πριν τραυματιστεί ο Μενδρινός έκανε ένα φανταστικό πρώτο δίμηνο πρωταθλήματος. Ήταν ηγέτης και κινητήριος μοχλός της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παίξει ξύπνια κι αποφασιστικά, για να αποφύγει το δάγκωμα των… πάνθηρων. Σίγουρα το παιχνίδι είναι στα δικά του χέρια. Αλλά ο Πανιώνιος είναι στην πρώτη εφτάδα της βαθμολογίας και ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα με τις υπόλοιπες πέντε ομάδες που τον ακολουθούν, είχε αποτελέσματα με ζόρια: 1-1 στον ΠΑΟΚ, 1-0 τον Αστέρα, 1-0 στον Ατρόμητο, 2-1 στα Γιάννινα, 2-2 με τον Παναθηναϊκό…

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x