Νέα μοντέλα

Peugeot: 2008 ευχές για το 2013!

Το νέο μοντέλο της Peugeot πρόκειται να κάνει την πρεμιέρα του τον Μάρτιο -στο σαλόνι της Γενεύης- με τις πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά να ξεκινούν μερικούς μήνες μετά...

Με το 2008 κάνει... ποδαρικό το 2013 η γαλλική εταιρία δηλώνοντας το παρόν απέναντι σε άλλα κόμπακτ SUV όπως είναι τα Skoda Yeti, Nissan Qashqai, Opel Mokka κ.α. Από τις πρώτες φωτογραφίες φαίνονται οι στιλιστικές ομοιότητες με το πολυχρηστικό 3008, ενώ στο εμπρός μέρος αποτυπώνεται το ύφος που συναντάμε στα νέα 508 και 208.

Το 2008 είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Παρίσι ως concept car, ενώ το μοντέλο παραγωγής θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο στη Γενεύη και αναμένεται να το δούμε στους ελληνικούς δρόμους Ιούνιο - Ιούλιο του 2013.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία αλλά εκτιμάται πως το 2008 θα εξοπλίζεται με τους νέας γενιάς τρικύλινδρους βενζινοκινητήρες 1.2 lt και τους υπερτροφοδοτούμενους των 1.6 lt. Τη γκάμα θα ολοκληρώνουν πετρελαιοκίνητες εκδόσεις 1.6 eHDi (με εκπομπές ρύπων από 99 γρ./χλμ.), ενώ θα υπάρξουν μόνο προσθιοκίνητες εκδόσεις με τις "τετρακίνητες" να διαθέτουν ηλεκτρονικό έλεγχο (Grip Control με βοήθεια του traction control).

Το νέο crossover της Peugeot είναι το πρώτο αυτοκίνητο της μάρκας που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε ταυτόχρονα σε διαφορετικές γεωγραφικές ζώνες. Με βλέψεις σε όλες τις αγορές, το 2008, το οποίο βασίζεται στο πάτωμα του 208, τροφοδοτεί την Peugeot με μια νέα δυναμική, σε απόλυτη συνέχεια με την στρατηγική της ανάπτυξης και με την προσδοκία κατάκτησης νέων πελατών.

Μια ξεχωριστή δημιουργία

Η Peugeot αποδέχτηκε την πρόκληση της εποχής. Δυναμικό και πολυχρηστικό, το νέο crossover ανήκει στη "συμπαγή" κατηγορία «Β». Με μόλις 4,16 μ. μήκος, το 2008 συνδυάζει τις οδικές αρετές μιας μπερλίνας και τους όγκους ενός SUV, με ευρύχωρους εσωτερικούς χώρους, μεγάλη χρηστικότητα και άνεση για κίσηση στην πόλη αλλά και στον αυτοκινητόδρομο.

Το 2008 θα κατασκευάζεται κοντά στις υποψήφιες αγορές: στην Γαλλία (Mulhouse), στην Κίνα (Wuhan) και στη Βραζιλία (Porto Real).

Σχεδιαστικός συνδυασμός κομψότητας και ευρωστίας

Το υπερυψωμένο αμάξωμα του 2008 «πατάει» πάνω σε ελαστικά «Mud & Snow» και σε ζάντες 17’’. Βέβαια, οι πρώτες φωτογραφίες με ελαστικά για λάσπη και χιόνι, είναι περισσότερο για λόγους εντυπωσιασμού. Το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει με κανονικά ελαστικά (θερινά), ενώ για τις βόρειες χώρες ασφαλώς και οι αγοραστές θα έχουν έξτρα σετ για χιόνι και πάγο.
Σχεδιαστικά, το στυλ των φτερών δίνει την αίσθηση ότι το 2008 «γαντζώνεται» στο έδαφος, ενώ παράλληλα του προσδίδει μια ελαφρότητα. Οι προφυλακτήρες και το κάτω μέρος του αμαξώματος, σε μαύρο χρώμα, προσφέρουν την απαραίτητη προστασία στα κακοτράχαλα εδάφη.

Επίσης, το εμπρός μέρος φέρει του σχεδιαστικούς κώδικες της εταιρείας. Το καπό φανερώνει την ασφάλεια και την ευρωστία, διατηρώντας ένα ανάλαφρο σχεδιασμό. Η μάσκα εντάσσεται φυσικά στο όλο σύνολο και εκφράζει την δύναμη του 2008. Τα πρωτότυπα φωτιστικά σώματα περιλαμβάνουν όλες τις λειτουργίες και δημιουργούν ένα ενιαίο κομμάτι, δίνοντας ένα χαρακτήρα ακόμα πιο επιθετικό αλλά και παράλληλα πιο απλό. Το εμπρός μέρος χαρακτηρίζεται από τα φώτα ημέρας με LED.

Παράλληλα, το νέο crossover παρουσιάζεται σαν ένα γλυπτό, κομψό και σοφιστικέ παράλληλα. Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, με την πανοραμική γυάλινη οροφή, υπόσχονται ένα άνετο εσωτερικό και ανοιχτό προς το περιβάλλον.

Το πίσω μέρος συμπληρώνει κομψά το δυναμισμό του 2008. Η πόρτα του χώρου αποσκευών, με χαμηλό κατώφλι φόρτωσης, διαθέτει ένα κύρτωμα, εμπνευσμένο από το RCZ. Στο πίσω φαρδύ μέρος εδράζουν τα δύο φωτιστικά σώματα. Οι τρεις φωτεινές «νυχιές» με φώτα LED φαίνονται σαν να είναι αιωρούνται στο κενό.
Η οροφή συμβάλει στο δυναμικό προφίλ του 2008. Ένα «κύμα» ξεπετιέται στο σημείο των πίσω θέσεων, προσδίδοντας ένα μοναδικό στυλ. Σαν απόλυτη συνέχεια έρχεται η πίσω αεροτομή, προεκτείνοντας φυσικά την οροφή. Οι ειδικά σχεδιασμένες μπάρες οροφής έρχονται να συμπληρώσουν το φυσικό δυναμισμό του 2008.

Περισσότερα - πηγή: caroto.gr

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x