Χάντμπολ

Φιλική νίκη επί του Ισραήλ

Νίκη με 25-23 για την Εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών σε φιλικό που έδωσε με αντίπαλο το Ισραήλ.

Η Εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών επικράτησε με 25-23 του Ισραήλ σε φιλική αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο κλειστό γυμναστήριο Ηλιούπολη.

Καλή εμφάνιση για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που είχε κορυφαίους τους. Καρυπίδη, Βασιλάκη και Γουργούμης.

Καρυπίδης και Βασιλάκης ήταν οι μόνοι που σκόραραν (11 γκολ) στο πρώτο 20λεπτο του ματς με τον δεξιό εξτρέμ να σημειώνει 7 γκολ και τον δεξιό ίντερ 4.

Στη συνέχεια μπήκαν στον... χορό των γκολ και οι υπόλοιποι διεθνείς, ενώ κάτω από τα δοκάρια ο Κώστας Γουργούμης πραγματοποίησε καλή εμφάνιση με 13 επεμβάσεις (1 πέναλτι). Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Κρανάκης στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε μεγάλο χρόνο συμμετοχής στους Χρήστο Τσάτσο και Απόστολο Παλάσκα. Στο 42΄η διαφορά έφτασε στην μέγιστη τιμή της τα 6 γκολ (21-15), αλλά οι μαχητικοί Ισραηλίτες μείωσαν το σκορ.

Οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν πάλι αύριο στις 18:00 στο κλειστό γυμναστήριο Λαυρίου με την αρωγή του Δήμου Λαυρεωτικής.


Δηλώσεις

Γιώργος Κρανάκης (Ομοσπονδιακός τεχνικός): «Ξέραμε ότι το Ισραήλ θα παίξει επιθετικές άμυνες για αυτό και θέλαμε αυτά τα φιλικά. Δοκιμάσαμε πάνω σε αυτές τις άμυνες και κάποια τακτικά συστήματα, αλλά και νέους παίκτες που σιγά σιγά ενσωματώνονται στην ομάδα. Η συνοχή παίζει μεγάλο ρόλο, όπως και το πολύ καλό κλίμα το οποίο βοηθάει».

Ντράγκαν Τζούκιτς (προπονητής Ισραήλ): «Πιο πολύ έμοιαζε με επίσημο παιχνίδι παρά με φιλικό. Και οι δύο ομάδες ήθελαν να κερδίσουν. Ο προπονητής της Ελλάδας στο δεύτερο ημίχρονο έβαλε νέους παίκτες στο παιχνίδι. Εμείς ισορροπήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο και παίξαμε καλύτερα. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να παίξουμε κόντρα σε μία ομάδα με δυνατή άμυνα, όπως η Ελλάδα».

Αλέξανδρος Βασιλάκης (δεξιός ίντερ): «Μετά από αρκετές προπονήσεις παίξαμε ένα δυνατό φιλικό. Ήταν ευκαιρία για να δέσουμε ακόμα περισσότερο το κράμα παλιών και νέων παικτών. Υπήρξαν πολύ καλά διαστήματα και άλλα που πρέπει να διορθώσουμε άμεσα».

Κώστας Γουργούμης (τερματοφύλακας): «Ήταν ένα πολύ καλό τεστ, που μας βοήθησε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Είχαμε σωστή λειτουργία στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα».

Χρήστος Τσάτσος (δεξιός ίντερ): «Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και σιγά σιγά βρίσκουμε τους αυτοματισμούς μας. Το πάντρεμα παλιών και νέων παικτών βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο»

ΕΛΛΑΔΑ- ΙΣΡΑΗΛ 25-23

Τα δεκάλεπτα: 3-5, 11-7, 16-12 (ημχ.), 19-15, 22-18, 25-23

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Κρανάκης): Τσάτσος 1, Γιαννόπουλος, Τζιμούρτος 1, Μαστορογιάννης 1, Μάλλιος, Γεωργιάδης Δ. 2, Βασιλάκης 7, Γεωργιάδης Γ., Χαλκίδης 1, Σανίκης 1, Καρυπίδης 8, Παπαδόπουλος, Μεγαλοοικονόμου 2, Τζηράς, Γουργούμης, Μαραγκός 1, Παλάσκας.

ΙΣΡΑΗΛ (Ντράγκαν Τζούκιτς): Γιάκοφ, Μέιντοβιτς, Σικιόσι, Πόμεραντζ Γκιλ, Κόχεν, Σμόλερ 5, Πέρετζ 1, Πόμεραντζ Χεν 7, Φρίντμαν 1, Τούρελ 3, Μάζκι, Σισένσκο, Ρόζενταλ 3, Νάθαν 1, Ντάβντα 1, Στρίντομ, Σιμόνι 1, Καπόν. Διαιτητές: Τσάκωνας- Μερτινιάν, δίλεπτα: 2-1, πέναλτι: 4/4-1/2

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x