Stoiximan Super League

Δίκοπο μαχαίρι ο έλεγχος

Το αίτημα Ερασιτεχνικής, Original και παλαιμάχων της ΑΕΚ για διαχειριστικό έλεγχο κατατέθηκε στον Γιάννης Ιωαννίδη, αλλά αυτός παρέπεμψε στο Υπουργείο Οικονομικών και το… επικίνδυνο ΣΔΟΕ.

Τη δέσμευσή του Γιάννη Ιωαννίδη πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να προχωρήσει γρήγορα ο διαχειριστικός έλεγχος στην ΠΑΕ ΑΕΚ έλαβε η αντιπροσωπεία Ερασιτεχνικής, Original και παλαιμάχων της ομάδας, που επισκέφτηκε το μεσημέρι το γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού. Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά…

Με την παρουσία 500 και πλέον φίλων της ομάδας που διαδήλωσαν ειρηνικά (με πανό και συνθήματα) έξω από το Υπουργείο στο Μαρούσι ζητώντας έλεγχο και τιμωρία όσων οδήγησαν την ΑΕΚ σε αυτή την κατάσταση, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Κώστας Παπαδημητρίου, οι παλαίμαχοι Στέλιος Σεραφείδης και Μιχάλης Σιμιγδαλάς, καθώς και πέντε οργανωμένοι οπαδοί τα είπαν με τον «ξανθό» σε πολύ καλό κλίμα.

Η αίτηση για διαχειριστικό έλεγχο πρωτοκολλήθηκε και ο Γιάννης Ιωαννίδης δεσμεύτηκε πως θα προωθήσει το ζήτημα για να διευθετηθεί το ταχύτερο δυνατό. Τόνισε, ωστόσο, πως το δικό του Υπουργείο δεν διαθέτει ελεγκτικούς μηχανισμούς και θα πρέπει το αίτημα να προωθηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου θα επιληφθεί του θέματος το ΣΔΟΕ.

Αν όμως το εν λόγω σώμα αρχίσει ελέγχους στην ΠΑΕ, είναι πολύ πιθανό πέρα από φυσικά πρόσωπα που τυχόν βρεθούν υπεύθυνα για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, κυρώσεις να αντιμετωπίσει και η ίδια η ομάδα, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Τέλος ο υφυπουργός αθλητισμού, πρότεινε στους υπεύθυνους της ΑΕΚ να απευθυνθούν και στον Χάρη Θεοχάρη, τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων ο οποίος μπορεί να βοηθήσει στη θετική εξέλιξη του αιτήματός τους.
«Υπήρχε καλό κλίμα. Ο υπουργός έδειξε πως ενδιαφέρεται για την ΑΕΚ. Πρωτοκολλήσαμε την αίτηση της ερασιτεχνικής, του κόσμου, των παλαιμάχων. Είμαστε όλοι μαζί. Θα υπάρχει και μια νέα συνάντηση για να αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας. Θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να προχωρήσει αυτή η κίνηση που θέλουμε. Έδειξε ο υπουργός την διάθεση να βοηθήσει, για να προχωρήσουν τα πράγματα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής.

Η κατάσταση απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και για το λόγο αυτό η Ερασιτεχνική θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 17:00 για να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x