Ιταλία

«Η αποφασιστικότητα μας έδωσε τη νίκη»

Δικαιωμένος από την επιλογή του να αλλάξει το σύστημα της Ρόμα στο παιχνίδι με τη Φιορεντίνα για το Κύπελλο Ιταλίας, αισθανόταν μετά τη λήξη του αγώνα ο Ζντένεκ Ζέμαν.

Το 2013 δεν ξεκίνησε με το… δεξί για τη Ρόμα, η οποία γνώρισε δύο ήττες για το Καμπιονάτο, από τη Νάπολι και την Κατάνια. Ο αγώνας με τη Φιορεντίνα, λοιπόν, για το Κύπελλο Ιταλίας είχε ιδιαίτερη σημασία για τους «τζαλορόσι», οι οποίοι έψαχναν την πρώτη επιτυχία του έτους. Τελικά, χάρη σε ένα γκολ του Ματία Ντέστρο στην παράταση, η ομάδα της πρωτεύουσας πήρε την πρόκριση για τους ημιτελικούς του θεσμού, δικαιώνοντας, ταυτόχρονα, τον προπονητή της, Ζντένεκ Ζέμαν, ο οποίος «εγκατέλειψε» το αγαπημένο του 4-3-3 για να εφαρμόσει για πρώτη φορά το 3-4-3.

«Οι απουσίες μας ανάγκασαν να παίξουμε διαφορετικά από ό,τι συνήθως. Πρέπει να ομολογήσω, πάντως, πως δεν ήταν το 3-4-3 που χρησιμοποίησα, αυτό που μας έδωσε τη νίκη, αλλά η προσπάθεια των παιδιών. Έπαιξαν με αυτοθυσία, με αποφασιστικότητα, κατάφεραν να καλύψουν όποια κενά υπήρχαν και τελικά κατάφεραν να νικήσουν. Η επιτυχία αυτή είναι δική τους», σχολίασε στη «Rai» ο Ζέμαν.

Για ακόμα μία φορά ήταν καθοριστική η συνεισφορά του Ματία Ντέστρο. «Ο Ντέστρο είναι ένας από τους σημαντικότερους παίκτες της ομάδας. Και άλλες φορές του έδωσα ευκαιρίες. Κάποιες τις εκμεταλλεύτηκε, κάποιες όχι. Πρέπει να… ξεμπλοκάρει και να ξεκινήσει να σκοράρει με μεγαλύτερη συχνότητα. Θα ήταν καλό και για τον ίδιο και για την ομάδα. Σήμερα έβαλε ένα γκολ, αλλά έχασε πολύ περισσότερα», είπε με κριτική διάθεση ο Ζντένεκ Ζέμαν.

Κώστας Κουκάρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x