Γιώργος Χελάκης

Ετσι θα ευδοκιμήσει ο Λουκάς Βύντρα!

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για την διαφαινόμενη μετακίνηση του Λουκά Βύντρα στον Ολυμπιακό.

Γράφει ο Γιώργος Χελάκης

Με το κιλό αγοράζονται οι ντομάτες και οι πατάτες. Οι ποδοσφαιρικές (πρέπει να) αγοράζονται με κριτήριο τα κενά της ομάδας και τη δυνατότητα που έχουν να τα καλύψουν. Αμέσως μετά «έρχεται» το κόστος της αγοράς.

Η διαφαινόμενη μετακίνηση του Λουκά Βύντρα στον Ολυμπιακό είναι πρώτο θέμα συζήτησης. Λογικό, αλλά έχει σημασία για ποιο ακριβώς θέμα συζητάμε. Μια συζήτηση που περιορίζεται στις παθογένειες του φανατισμού ανάμεσα στους οπαδούς των δυο ομάδων, αδικεί την ουσία της μεταγραφής.

Ο Λουκάς Βύντρα δεν είναι λάφυρο πολέμου, ούτε φλουρί κωνσταντινάτο. Είναι διεθνής ποδοσφαιριστής μετρήσιμης αξίας του... οφείλουμε όλοι μια αντικειμενική κρίση. Ο Ολυμπιακός μετά την αποχώρηση του Τοροσίδη έμεινε χωρίς κανονικό δεξιό μπακ από τη στιγμή που ο Γιάννης Μανιάτης καθιερώθηκε στη μεσαία γραμμή της ομάδας του, αλλά και της εθνικής. Ο Ντιακιτέ είναι κατά συνθήκη δεξιός μπακ. Αμυντικός χαφ είναι η κανονική του θέση.

Κατά συνέπεια ο πρωταθλητής είχε την ανάγκη κάλυψης του κενού στη θέση αυτή. Ο Βύντρα ήρθε από τον Πανηλειακό στον Παναθηναϊκό πριν από εννέα χρόνια. Στο διάστημα αυτό τον σημάδεψε η αμφισβήτηση της κερκίδας και μιας μερίδας του οπαδικού Τύπου που πρόσκειται στους «πράσινους». Εννέα χρόνια κερδίζει συνεχώς την εκτίμηση που πέρασαν από τον Παναθηναϊκό, αλλά και των ομοσπονδιακών Οτο Ρεχάγκελ και Φερνάντο Σάντος.

Στις μετρήσεις ταχυδύναμης χρόνια τώρα σπάει τα κοντέρ. Ολοι ψάχνουν κάθε φορά για τον δεύτερο. Δυνατός, χωρίς τραυματισμούς, μέγας μαχητής, «διπλοθεσίτης». Μιλάμε βέβαια για τον Βύντρα με τα... απολαυστικά τσαφ και τις σέντρες στα πουλιά. Κι αυτά ανήκουν στο ρεπερτόριο του Βύντρα. Αν είχε τις πλαγιοκοπήσεις του Γιούρκα και τις σέντρες του Τοροσίδη θα «καθάριζε» τον Γκλεν Τζόνσον από τη Λίβερπουλ...

Εχε συνέπεια, εργατικότητα και κλειστό στόμα. Χρόνια τον λούζουν από την εξέδρα και δεν βγάζει μιλιά. Πιθανότατα να μην έχει ούτε αυτιά. Ποδοσφαιρική αντίληψη διαθέτει. Υπομονή και διαπραγματευτική ικανότητα επίσης. Κατάφερε να φύγει από τον Παναθηναϊκό συμφωνώντας να πάρει όλα τα φετινά λεφτά και κάτι για του χρόνου.

Ο Βύντρα που όλα τον έσπρωχναν στην έξοδο, έφυγε τελευταίος από την Παιανία χωρίς να χαριστεί σε όσους δεν του χαρίστηκαν.

Βάζοντας την υπογραφή σε ερυθρόλευκο συμβόλαιο ξέρει ότι περνά από μια νέα μεγάλη δοκιμασία. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού στην πρώτη άστοχη σέντρα, θα ανακαλούν στη μνήμη τους τον Τοροσίδη και θα βρίσκουν ευκολο στόχο για σιχτίρισμα τον Βύντρα. Ο ίδιος αφού δεν κατάφερε να μαραθεί από τον περονόσπορο της Παιανίας δικαιούται να πιστεύει ότι θα ευδοκιμήσει στου Ρέντη.

Ο Ολυμπιακός προσθέτει ένα δοκιμασμένο μαχητή στο ρόστερ. Εναν παίκτη του προπονητή και της προπόνησης. Μια αξιόπιστη λύση. Αν έτσι αξιολογηθεί κι από την κερκίδα τότε ο Ολυμπιακός θα έχει κάνει μια πετυχημένη μεταγραφή με έμμεση... χρηματοδότηση και άμεση απόδοση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x