Γιώργος Χελάκης

Πήραν το μάθημα που τους άξιζε...

O Γιώργος Χελάκης γράφει για την ήττα και την εμφάνιση του Ολυμπιακού απέναντι στον Ατρόμητο.

Δεν έπαιξες, έχασες! Ούτε η έδρα σε σώζει ούτε η φανέλα. Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε για την μέτρια εμφάνιση. Τιμωρήθηκε γιατί βρέθηκε μια ομάδα κι ένας προπονητής που δεν μοιρολάτρησε απέναντι του. Οι παίκτες του Αναστόπουλου έτρεξαν πολύ, φοβήθηκαν ελάχιστα κι έδωσαν ελάχιστα φάουλ στον αντίπαλο. Ηξεραν τη δύναμη του Ολυμπιακού στον αέρα και απέφυγαν να του δώσουν τέτοιες ευκαιρίες.

Ο φετινός Ολυμπιακός είναι προβλέψιμος ειδικά όταν του λείπει ο Ιμπαγάσα. Περιμένει τα μπουκαρίσματα του Αμπντούν και τα γεμίσματα από τα πλάγια. Οι μαραθωνοδρόμοι του Ατρόμητου φρόντισαν ώστε το παιχνίδι να γίνεται από τον άξονα. Εκεί ο Ολυμπιακός είχε τον Μήτρογλου που τρόμαζε το Περιστέρι στο πρώτο ημίχρονο. Ο Νικοπολίδης διέπραξε μέγα σφάλμα που τον έβγαλε από το παιχνίδι. Η ομάδα του στέρεψε τελείως από ιδέες όπως κι ο Αμπντούν από δυνάμεις ώστε να μπουκάρει και να δημιουργήσει καταστάσεις.

Οταν όμως δεν μπορείς να μπουκάρεις, φροντίζεις να σουτάρεις. Από τους ερυθρολεύκους σούταρε μόνο ο Μασάντο που ατύχησε στην εξαιρετική εκτέλεση φάουλ. Τουναντίον ο εκπληκτικός Δημούτσος και ο ταλαντούχος Καραγκούνης ξετίναξαν τα δίχτυα του Μέγιερι.
Πριν το σουτ έχουν και οι δύο προσποιηθεί θαυμάσια στους αντιπάλους τους. Ο Μίτσελ έχει πολλά να κάνει για να διορθώσει τον Ολυμπιακό. Για να κάνει τους οπαδούς της ομάδας να επιστρέψουν στις εξέδρες.

Η ήττα είναι μάθημα για τους παίκτες που θεωρούν ότι το να παίζουν με τα ερυθρόλευκα τους καθιστά ασυναγώνιστους. Το μάθημα το πήραν από έναν πραγματικό Ολυμπιακό. Τον Νίκο Αναστόπουλο που τους έδεσε κόμπο και τους έκοψε το οξυγόνο ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.
Η φιλολογία για την ποιότητα των παικτών του Ολυμπιακού θα αναπτυχθεί ταχύτατα στο πρόσφορο έδαφος που δημιούργησε η ήττα. Πόσους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές παραπάνω χρειάζεται όμως ο Ολυμπιακός για να φτιάξει πέντε φάσεις της προκοπής απέναντι στον μισό Ατρόμητο;..

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x