Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Μασάντο, πάντως, παίζει στη θέση του…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr γράφει για την εικόνα του Ολυμπιακού στο χθεσινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

* Πάει λοιπόν το αήττητο για τον Ολυμπιακό. Με τον πιο άδοξο τρόπο. Έχασε μέσα στο γήπεδό του, για πρώτη φορά στην ιστορία του από τον Ατρόμητο. Σε όλο το πρωτάθλημα μέχρι τώρα είχε δύο γκολ στο Φάληρο. Και χθες έφαγε τρία μαζεμένα.

* Τα δύο από τα τρία τα έβαλαν οι κεντρικοί μέσοι του Ατρόμητου, ο Μπρίτο κι ο Δημούτσος. Να σας θυμίσω ότι μόλις μία εβδομάδα πριν, στο Πανθρακικός-Ολυμπιακός 0-1, είχε δοκάρι στο 0-0 ο Μουνάφο, κεντρικός μέσος των γηπεδούχων. Κι αμέσως πριν μία εβδομάδα, στο Ολυμπιακός-Γιάννινα 2-0, ο κεντρικός μέσος του ΠΑΣ, ο Τσουκαλάς, είχε βγάλει τρεις ασίστ στους κυνηγούς του. Ανενόχλητος. Όπως ανενόχλητος είχε το δοκάρι ο Μουνάφο κι ανενόχλητοι σκόραραν χθες Δημούτσος και Μπρίτο.

* Είναι σαφές πως ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα στον άξονά του. Πρόβλημα που μεγεθύνεται όταν παίζει ως δεύτερος κεντρικός-αμυντικός χαφ ο Μασάντο, δίπλα στον κόφτη Μανιάτη. Πολύ απλά γιατί ο Πορτογάλος στα αμυντικά του καθήκοντα παίρνει πολύ φτωχό βαθμό.

* Ο Μασάντο, πάντως, παίζει στη θέση του… Στη θέση που θέλει. Η, ίσως στη θέση που νομίζει ότι μπορεί να παίξει καλύτερα… Και δεν παίζει κι άσχημα. Αλλά ο Ολυμπιακός το αήττητο το έχασε. Και ποιος ξέρει ακόμη τι θα χάσει, όσο παίζει με δύο αμυντικούς χαφ τους Μανιάτη και Μασάντο…

* Για να είμαστε δίκαιοι: Ο Μασάντο αξίζει και παίζει στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Τουλάχιστον αυτό τον καιρό. Μπορεί να μην είναι σούπερ, αλλά κάνει δουλειά στη μεσαία γραμμή. Ο καλύτερος είναι στα χαφ. Με τη διαφορά ότι η ομάδα παίζοντας με αυτό τον τρόπο στο κέντρο, είναι πολύ «ανοιχτή» πίσω, καθώς κι οι Μανωλάς, Κοντρέρας δεν βγαίνουν σωστά από την περιοχή όταν χρειάζεται.

* Εγώ με αυτό που απορώ είναι με την επίμονη χρησιμοποίηση του Γκρέκο στην ενδεκάδα. Ίσως και να μην βλέπω καλά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x