Γενικά

Βραβείο στη Fiat για την επένδυση στη Σερβία

Στο εργοστάσιο της Fiat Σερβίας απονεμήθηκε το βραβείο που αφορούσε τις επενδύσεις του προηγούμενου έτους

Το υπερσύχρονο εργοστάσιο βρίσκεται στην πόλη Κραγκούγιεβατς της Σερβίας και είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το εργοστάσιο ανακαινίστηκε και εκσυγχρονίστηκε πλήρως για να παράγει το νέο Fiat 500L και είναι πλέον ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια αυτοκινήτων στην Ευρώπη, με την ικανότητα να κατασκευάζει αρκετά αυτοκίνητα για να καλύψει τις ανάγκες περισσότερων από 100 αγορών σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Οι εν λόγω επενδύσεις αναγνωρίστηκαν από την κριτική επιτροπή του Autobest, που εκπροσωπείται από τους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου των αναδυόμενων αγορών της Ευρώπης, οι οποίοι ψήφισαν ομόφωνα να απονεμηθεί στη Fiat το βραβείο «Company Best» για το 2012.

Αποδεχόμενος το βραβείο, σε ειδική παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ο Σεζάρα Αντόνιο Φεράρα, διευθύνων σύμβουλος FGA Σερβίας, δήλωσε: «Η FIAT διατηρεί την κοινοπραξία με την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Σερβίας από το 2008. Αποτελούμε το μεγαλύτερο επενδυτή στη Σερβία, με συνολικές επενδύσεις άνω των 1,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 350 εκατ. ευρώ αφορούσαν τον πλήρη εκσυγχρονισμό του εργοστασίου.
Η Fiat Automobiles Σερβίας είναι επίσης ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες της περιοχής, με περισσότερους από 2.500 εργαζόμενους ενώ επιπλέον 1.000 άτομα απασχολούνται στους προμηθευτές μας, γι’ αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω την κριτική επιτροπή του Autobest που αναγνώρισε τις προσπάθειές μας στο να καταστεί το παλιό εργοστάσιο της Σερβίας ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα στην Ανατολική Ευρώπη».


Δημήτρης Μπαλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x