Stoiximan Super League

Τι ποινή προβλέπεται για τον Αρκούδα

Ανάλογα με την περίπτωση η τιμωρία για ζητήματα όπως αυτό που προέκυψε στην ΑΕΚ με τον Χρήστο Αρκούδα, ο οποίος υποστηρίζει ότι πήρε κάποια συμπληρώματα διατροφής και ενημέρωσε σχετικά τους ελεγκτές.

Η ποινή που θα επιβληθεί στον Χρήστο Αρκούδα, εφόσον και το δεύτερο δείγμα βρεθεί θετικό, προβληματίζει έντονα τους ανθρώπους της ΑΕΚ.

Η ουσία (Oxilofrine) που ανιχνεύθηκε στο πρώτο δείγμα του 23χρονου αμυντικού της Ένωσης ανήκει στα διεγερτικά.

Το πλαίσιο που προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις ποικίλλει, όπως γράφει σήμερα η SportDay. Στον νεαρό ποδοσφαιριστή των «κιτρινόμαυρων» μπορεί να επιβληθεί από δημόσια επίπληξη μέχρι και δύο χρόνια τιμωρίας.

Εφόσον ο Αρκούδας τιμωρηθεί απλώς με επίπληξη – και από τη στιγμή που θα παραμείνει στην ΑΕΚ – θα τεθεί χωρίς κανένα πρόβλημα στη διάθεση του Έβαλντ Λίνεν.

Το ζήτημα αναμένεται να τραβήξει λίγο σε χρόνο, προκειμένου να δουν και στην ΑΕΚ τι θα γίνει με τον παίκτη. Ο Αρκούδας, πάντως, υποστήριξε ότι λίγο πριν υποβληθεί στον έλεγχο, ενημέρωσε τους ανθρώπους του ΕΣΚΑΝ για τα συμπληρώματα διατροφής που είχε πάρει.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο θέμα είχε δημιουργηθεί την περσινή σεζόν (πάλι μετά από αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ) και τότε είχε βρεθεί θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας ο τερματοφύλακας των Κρητικών Πολυχρόνης Βεζυρίδης. Η ποινή που επιβλήθηκε τότε ήταν αποκλεισμός δύο ετών από κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x