Stoiximan Super League

Με τα δικά του «όπλα»

Στην πολύ καλή άμυνα και την «πολυφωνία» που έχει στην επίθεση θα βασιστεί ο Αστέρας Τρίπολης για να καταφέρει να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα στο σημερινό ματς με τον Ολυμπιακό.

Ιδιαίτερο είναι το αποψινό παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης με τον Ολυμπιακό στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» (19:30, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι Αρκάδες καλούνται να δώσουν, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ένα ακόμη παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων και θέλουν να συνεχίσουν να σπάνε όλα τα ρεκόρ του συλλόγου.

Ο Σάκης Τσιώλης θα ρίξει το βάρος στην άμυνα, κλείνοντας παράλληλα τους διαδρόμους προς την περιοχή της ομάδας και να «χτυπήσει» στην κόντρα. Οι «κυανοκίτρινοι» έχουν την ποιότητα να αντιμετωπίσουν με αυτό τον τρόπο τους Πειραιώτες, εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα των Ράγιος, Ναβάρο και Ντε Μπλάσις.

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει την καλύτερη άμυνα (13 γκολ παθητικό μαζί με τον Ολυμπιακό), όμως το φετινό του όπλο είναι η επιθετική πολυφωνία. Οι Αρκάδες διαθέτουν τη δεύτερη καλύτερη επίθεση (με 29 γκολ ενεργητικό) έχοντας μια ενδεκάδα σκόρερ.

Πέρα από τους Περόνε και Ναβάρο που έχουν πετύχει συνολικά 13 τέρματα, Ντε Μπλάσις, Ράγιος έχουν από τρία, ενώ ο Ουσέρο έχει δύο. Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Πιπίνης, Αλβάρες, Καλαντζής και Εγκον έχουν βρει δίχτυα από μια φορά, δίνοντας πολύτιμους βαθμούς.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Τσιώλης αναμένεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Φούλοπ, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – τους Τσαμπούρη, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ και Φορμίκα.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Κουρμπέλης, Αλβάρεζ (ή Ουσέρο), ενώ πιο μπροστά θα παίξουν οι Ναβάρο, Ντε Μπλάσις και Ράγιος.

Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Περόνε. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μπαντής, Γιαλούσης, Πιπίνης, Ντε Μπλάσις, Έγκον, Κάφα και Καλαντζής. Εκτός έμεινε ο Κοντοές, αφού δεν εκδόθηκε ακόμη το δελτίο του από την ΕΠΟ.

Προϊστορία

Αγνοείται η ισοπαλία, στους μέχρι τώρα αγώνες των δύο ομάδων στην Τρίπολη για το πρωτάθλημα.

Δύο νίκες έχει ο Αστέρας (2-0 πέρυσι και 1-0 το 2007-08) και τρεις ο Ολυμπιακός (1-0 το 2008-09, 3-1 το 2009-10 και 1-0 το 2010-11). Ο Ολυμπιακός θέλει να διατηρήσει το εκτός έδρας αήττητο.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

27/11/11 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 2-0 (42' πεν. Ροτζέριο, 70' Περόνε)
23/01/11 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-1 (30' Φουστέρ)
16/02/10 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 1-3 (33΄ Εντερ - 4΄, 40΄ Λούα Λούα, 8΄ Στολτίδης)
04/01/09 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-1 (27' πεν. Γκαλέτι)
11/11/07 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 1-0 (34' Φιλομένο)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x