Stoiximan Super League

Έχει κίνητρα για νίκη

Την πρώτη του νίκη μετά από τρεις μήνες μέσα στο ΟΑΚΑ θα κυνηγήσει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος υποδέχεται την Skoda Ξάνθη. Με συνδυασμό αποτελεσμάτων οι «πράσινοι» μπαίνουν στην πεντάδα των πλέι οφ.

Στις θέσεις των πλέι οφ είναι πιθανό υπό προϋποθέσεις να μπει σήμερα ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν την φορμαρισμένη Skoda Ξάνθη (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr), βρισκόμενοι στην όγδοη θέση και έχοντας 26 βαθμούς.

Για να φτάσουν στην πέμπτη θέση πρέπει εκείνοι να κερδίσουν τους Ακρίτες και να μην κερδίσουν σήμερα ο Λεβαδειακός και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Το «τριφύλλι» θέλει, επίσης, να αφήσει πίσω του τις άσχημες εμφανίσεις στο Ολυμπιακό Στάδιο και να πετύχει την τρίτη του νίκη μετά από εκείνες κόντρα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Η τελευταία νίκη, δηλαδή, ήταν απέναντι στους Θεσσαλονικείς στις 18 Νοεμβρίου! Από τότε έχουν δύο ισοπαλίες με Ολυμπιακό, Πανθρακικό και μία ήττα από τον Λεβαδειακό.

Από την πλευρά του, ο Φάμπρι αναγκάζεται να παρατάξει μία ενδεκάδα ειδικών συνθηκών από τη στιγμή που υπάρχουν πολλές απουσίες και για αυτό τον λόγο θα ξεκινήσει τον Ζέκα στην επίθεση, ο οποίος στα πλάγια θα έχει τους Μαυρία και Σισοκό που θα αλλάζουν συχνά θέσεις.

Ρόλο επιτελικού μέσου θα έχει ο Καζιγιάμα, ενώ ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Βιτόλο και ο Σο. Στην άμυνα θα παίξουν οι Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος και Μαρίνος, με τον Καρνέζη να υπερασπίζεται την «πράσινη» εστία.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καπίνο, Ντίνας, Μπαρμπαρούσης, Κάιπερ, Πίντο, Χοκίν, Φουρλάνος και Λαγός. Εκτός έμειναν ο Σπυρόπουλος από τους νεοαποκτηθέντες, ο τιμωρημένος Τοτσέ και οι τραυματίες Κουίνσι, Βελάσκες, Χουχούμης, Φορναρόλι και οι Κοτσόλης, Αποστολόπουλος (αν και δεν έχει φορ η ομάδα), Κουσίδης, Δώνης, Μαρινάκης, Ταμπάκης.

Προϊστορία

Μετρημένα στα δάχτυλα είναι τα θετικά αποτελέσματα της Ξάνθης στην έδρα του Παναθηναϊκού:

μία νίκη, το 1996-97, με 2-1 στο ΟΑΚΑ και δύο ισοπαλίες, το 2007-08 και το 2010-11 στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Οι «πράσινοι» έχουν αναδειχθεί νικητές στα υπόλοιπα είκοσι ματς.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

12/02/12 Παναθηναϊκός-Ξάνθη 3-0 (77' Τοτσέ, 89' Καραγκούνης, 92' Πετρόπουλος)
27/08/10 Παναθηναϊκός-Ξάνθη 1-1 (9' Πετρόπουλος-51' Ελινγκτον)
30/08/09 Παναθηναϊκός-Ξάνθη 1-0 (40΄ Κατσουράνης)
05/04/09 Παναθηναϊκός-Ξάνθη 2-0 (42' Σαλπιγγίδης, 66' Γκάμπριελ)
02/12/07 Παναθηναϊκός-Ξάνθη 0-0

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x