sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το γήπεδο, ο ύμνος και η βαβέλ της Πέμπτης

Το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τοn αγώνα του Ολυμπιακού με τη Λεβάντε, ακούστε τον ύμνο των Ισπανών και διαβάστε για τη βαβέλ που θα εμφανιστεί στο γήπεδο την Πέμπτη.

Αυτό είναι το Ciutat de Valencia

Το «Ciutat de Valencia» θα φιλοξενήσει τον αγώνα της Πέμπτης. Είναι παραδοσιακά η έδρα της Λεβάντε. Σημαίνει η «πόλη της Βαλένσια». Δεν είναι μεγάλο όπως το «Μεστάγια», μήτε μοντέρνο. Χτίστηκε το 1969 και έχει χωρητικότητα 25.354 θέσεων. Οι διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου είναι 107Χ68. Δεν γεμίζει πάντα. Αλλωστε, ο κόσμος στην ισπανική πόλη είναι με τη Βαλένθια που πρωταγωνιστεί. Η Λεβάντε ήταν και είναι η «μικρή» της περιοχής. Πιο μικρό όνομα κι από τη γειτονική Βιγιαρεάλ. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού δεν έχει τους τίτλους και τις διακρίσεις των άλλων δυο και μοιραία δεν συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας. Σαν έδρα το «Σιουτάτ ντε Βαλένσια» δεν θεωρείται «καυτή». Κλασσικό ισπανικό γήπεδο, με τις εξέδρες δίπλα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν ασκεί την πίεση που ασκούν άλλα γήπεδα στον αντίπαλο. Καμία σχέση με το «Καραϊσκάκη»...

Περιήγηση στο «Σιουτάτ ντε Βαλένσια»




Ο ύμνος της Λεβάντε

Δεν θα καταλάβετε και πολλά, αλλά εμείς σας τον παραθέτουμε Ιδού και ο ύμνος της Λεβάντε. Αυτός που ακούγεται σε όλα τα ματς της ισπανικής ομάδας.

Από μελωδία καλούτσικος είναι...




Η Λεβάντε στο Γιουρόπα Λιγκ

Η πρόκριση για πρώτη φορά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις προκάλεσε φρενίτιδα ενθουσιασμού στην πόλη. Κι αν για την δις φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, Βαλένθια, η παρουσία στα κύπελλα Ευρώπης είναι συνηθισμένη για τη μικρή Λεβάντε ήταν και είναι κάτι πρωτόγνωρο. Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να δείτε πως γιόρτασαν το ιστορικό αυτό γεγονός οι λεβαντίνοι.




Παίκτες από 21 χώρες!

Στο "Σιουτάτ" την ερχόμενη Πέμπτη παίζουν Λεβάντε-Ολυμπιακός. Γνωστό. Μια ισπανική κόντρα σε μια ελληνική ομάδα. Πόσες χώρες όμως θα εκπροσωπηθούν σε αυτό το ματς μέσω των παικτών που είναι στο ρόστερ των δυο συλλόγων; Ούτε λίγο, ούτε πολύ 21. Μπλακ τζακ. Από 11 έχουν Ελλάδα και Ισπανία η οποία όμως κερδίζει τη μάχη αφού έχει και δυο Ισπανούς προπονητές (Μίτσελ, Μαρτίνεθ). Από εκεί και πέρα όμως έχουμε 2 Αλγερινούς, 2 Σέρβους κι άλλους 17 που ο καθένας του είναι κι από άλλη χώρα. Ανάμεσα τους παίκτες με διπλό διαβατήριο (Χολέμπας, Ακουαφρέσκα και Βάλντο). Βαβέλ ή αν προτιμάτε μίνι συνέδριο του ΟΗΕ!


11-ΕΛΛΑΔΑ

Σιόβας
Μανιάτης
Μανωλάς
Μήτρογλου
Βλαχοδήμος
Λυκογιάννης
Παπαδόπουλος
Χολέμπας Γερμανία/Ελλάδα
Γιαννιώτης
Καραμπελάς
Βύντρα*

13-ΙΣΠΑΝΙΑ

Μίτσελ
Φουστέρ
Μαρτίνεθ
Ναβάρο
Εκτορ
Χουανφράν
Μπαγεστέρος
Πέδρο Λόπεθ
Μπαρκέρο
Ιμπόρα
Ρουμπέν
Ριος
Χουάνλου

2-ΑΛΓΕΡΙΑ
Αμπντούν
Τζιμπούρ

2-ΣΕΡΒΙΑ
Φεϊσα
Πάντελιτς


Κάρολ Β.Ιρλανδία
Μέγκιερι Ουγγαρία
Κοντρέρας Χιλή
Γκρέκο Ιταλία
Ιμπαγάσα Αργεντινή
Ντιακιτέ Μαλί
Μασάντο Πορτογαλία
Μοντέστο Γαλλία
Πίνο Κολομβία
Νάβας Κόστα Ρίκα
Μουνούα Ουρουγουάη
Λελ Γερμανία
Ντιόπ Σενεγάλη
Μάρτινς Νιγηρία
Ελ Ζαρ Μαρόκο
Ντούντκα Πολωνία
Ακουαφρέσκα Πολωνία/Ιταλία
Βάλντο Πρ. Ακρωτήρι/Ισπανία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x