Games

Το βιβλίο με τα ξόρκια. PS3 game στα ελληνικά

Έχει περάσει περισσότερος από ένας μήνας από τότε που πιάσαμε για πρώτη φορά στα χέρια μας τη νέα προσθήκη στο σύμπαν που ακούει στο όνομα Pottermore

Ένα σύμπαν που με τη σειρά του είναι βασισμένο στις συγγραφές τις J.K. Rowling και της σειράς Harry Potter.

Ένας και μήνας προβληματισμού σχετικά με το αν το Book of Spells, ή το Βιβλίο με τα Ξόρκια αν θέλετε, αποτελεί μία εξαίσια προσθήκη στη λίστα τίτλων που αξιοποιούν τις ιδιότητες του PlayStation Move, ή αν στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένας ακόμα τρόπος προώθησης του υβριδικού αυτού “κοινωνικού δικτύου”, τη στιγμή που ήδη μετρά περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια χρήστες.



Κάπου εδώ να αναφέρουμε πως ο τίτλος κάνει χρήση του Wonderbook, δεν είναι το Wonderbook. Και οφείλει να ξεκαθαριστεί αυτό ευθύς εξ αρχής, μιας και το κάθε άτομο που προμηθεύεται το Wonderbook, θα πρέπει να το αντιμετωπίζει σαν ένα ακόμα κομμάτι εξοπλισμού, όπως η PlayStation Eye κάμερα και το Move χειριστήριο. Τα πλάνα της Sony για το Wonderbook ίσα που ξεκίνησαν, μιας και οι δυνατότητες του σταματούν εκεί που στεγνώνει και η φαντασία των δημιουργών video games εικονικής πραγματικότητας, ή σύμφωνα με τον όρο που είναι της “μοδός” (ίσως λανθασμένα), επαυξημένης πραγματικότητας - η πραγματικότητα δεν μπορεί να επαυξηθεί, τη στιγμή που είναι δεδομένη. Ξεφεύγουμε όμως. Το Book of Spells κάνει χρήση τεχνολογίας Augmented Reality και μάλιστα σε ιδιαίτερα εντυπωσιακό βαθμό. Η πρώτη φορά που η PlayStation Eye κάμερα αντίκρισε τις AR σελίδες του Wonderbook κι ένας μαγικός κόσμος ξεπήδησε από μέσα, ακόμα είναι χαραγμένη στην πρόσφατη μνήμη μας, όντας μία από τις πιο χαρακτηριστικές gaming στιγμές μας για το περασμένο έτος.

Δεν είναι τόσο το trick, η ψευδαίσθηση αν θέλετε, που εντυπωσιάζει τον παίκτη, αλλά το πόσο συμπαγής είναι η όλη τεχνική και ως συνέπεια το οπτικοακουστικό αποτέλεσμα. Ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα ακόμα αποτυχημένο εγχείρημα στη λίστα με τα δεκάδες του παρελθόντος, το Λονδρέζικο studio της Sony Computer Entertainment Europe για άλλη μια φορά χρίζει συγχαρητηρίων, όπως άλλωστε της άρμοζε ανέκαθεν (βλ. EyePet και ακόμα παλαιότερα EyeToy και SingStar). Συγχαρητήρια οφείλουν να δοθούν και στο ελληνικό παράρτημα της Sony όμως, για την εξαίρετη δουλειά που έκανε στο localizing του τίτλου, μεταφράζοντας μέχρι και τη τελευταία λέξη περιεχομένου, τόσο του γραπτού όσο και του ακουστικού.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x