Europa League

Όλα για σένα… Μάτιτς μου!

Με… αγάπη στους «16» του Europa League έστειλαν την Μπενφίκα οι Όλα Τζον και Μάτιτς! Οι δυο τους υπέγραψαν το 2-1 επί της Λεβερκούζεν και επέτρεψαν στους «αετούς» να πετάξουν άνετα στην επόμενη φάση.

Για «ασπιρίνες» έστειλε τη Λεβερκούζεν η Μπενφίκα!

Οι «αετοί» επικράτησαν 2-1 των Γερμανών και έστω και δυσκολότερα απ’ όσο μαρτυρούν οι δυο νίκες (είχαν επικρατήσει 1-0 και στη «Μπάι Αρίνα») πέρασαν στους «16» του Europa League.

Ακριβώς τη στιγμή που η ομάδα του Λεβαντόφσκι άρχισε να πιστεύει στην ανατροπή (όταν ο Σίρλε ισοφάρισε στο 75’ την γκολάρα του Όλα Τζον), ο Μάτιτς έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και σφράγισε το ραντεβού με την Μπορντό στην επόμενη φάση.



Έχοντας την «προίκα» του 1-0 από το πρώτο παιχνίδι, η Μπενφίκα φέρθηκε σαν γεροντοκόρη. Ενδιαφέρθηκε κυρίως για το πώς θα την προστατέψει. Έτσι, η Λεβερκούζεν απείλησε αρκετές φορές τις ετοιμασίες του… γάμου των Πορτογάλων με την πρόκριση. Πότε η αστοχία όμως και πότε ο Αρτούρ (σε ωραίο σουτ του Κίσλινγκ στο 38’) δεν επέτρεπαν στους Γερμανούς να φέρουν στα ίσια την κατάσταση.

Κι αφού δεν ήρθαν όλα τούμπα, ήρθε ο… Όλα Τζον! Για να πετύχει ένα φοβερό γκολ (με φαλτσαριστό σουτ κι αφού άδειασε δυο αντιπάλους) και να τελειώσει φαινομενικά την πρόκριση. Αλλά κι όταν ο Σίρλε βρήκε απάντηση (με ωραίο βολέ) ήρθε -αμέσως- ο Μάτιτς. Για να αποτρέψει τα κλισέ περί αθλήματος «που στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί» και να υπογράψει οριστικά την πρόκριση της Μπενφίκα.



ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ζόρζε Ζεσούς): Αρτούρ, Αλμέιδα, Λουιζάο, Γκαράι, Μελγκαρέχο, Μάτιτς, Μάρτινς (53’ Σάλβιο), Γκαϊτάν, Πέρεζ, Τζον, Καρντόσο (64’ Λίμα)

Στον πάγκο έμειναν: Αϊμάρ, Περέιρα, Λόπες, Ζαρντέλ, Γκόμες

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Σάσα Λεβαντόφσκι): Λένο, Καρβαχάλ, Βολσάιντ, Τοπράκ, Μπένις, Ρόλφες, Ράιναρτζ (74’ Μιλίκ), Μπέντερ (57’ Χέγκελερ), Κάστρο, Σίρλε, Κίσλινγκ

Στον πάγκο έμειναν οι: Φρίντριχ, Ρένσινγκ, Κάντλετς, Σαμπ, Φερνάντες





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x