Τσάρλυ

Η προφητεία του Άγγελου για τον φετινό ΠΑΣ

Ο Τσάρλυ γράφει στο sport-fm.gr για τη φετινή παρουσία του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα.

Χαίρετε κύριοι,

Μέχρι τον προπερασμένο Δεκέμβριο που ο Άγγελος πήρε την άδεια του πνευματικού του να πάει στα Γιάννενα, ο ΠΑΣ αποτελούσε την κλασσική ομάδα ασανσέρ του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Αναστασιάδης ανέλαβε να σπάσει μια κατάρα. Ο ΠΑΣ Γιάννενα δεν κατάφερνε για περίπου τρεις δεκαετίες να παραμένει για δεύτερη σεζόν στη Super League. Θυμάμαι την έκπληξη που ένιωσαν οι τοπικοί δημοσιογράφοι όταν σε συνέντευξη τύπου, τους είχε πει πως είναι ντροπή να μιλάμε για τη σωτηρία και ο στόχος της πόλης θα πρέπει από την επόμενη χρονιά να είναι να έχει μια ομάδα που ενωμένη να κυνηγάει την Ευρώπη.

Παρότι όταν έκανε αυτές τις δηλώσεις έμοιαζαν ως ανέκδοτο, το τέλος του περσινού πρωταθλήματος βρήκε τον ΠΑΣ στην 8η θέση με ξεκάθαρο τον βασικό κορμό για την επόμενη χρονιά. Σύμφωνα με τον Άγγελο το καλοκαίρι δεν πήρε την άδεια του πνευματικού του και δεν παρέμεινε στους Ζωσιμάδες. Πιθανότατα να αποδείχθηκε σωτήριο που ο Χριστοβασίλης δεν εξασφάλισε αδειοδότηση και δεν μπόρεσε να κάνει πολλές μεταγραφές.

Έτσι οι αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι ήταν ελάχιστες. Ο βασικός κορμός κρατήθηκε ίδιος και ο Χριστόπουλος ανέλαβε ένα ρόστερ που είχε υποστεί από την περασμένη σεζόν ένα γερό ξεσκαρτάρισμα. Προς θεού, δεν θέλω με την αναφορά που κάνω στον Αναστασιάδη να υποτιμήσω τη δουλειά του Χριστόπουλου. Ίσα ίσα που ο προπονητής καθημερινά παίρνει πολλές αποφάσεις και οι ισορροπίες είναι τόσο λεπτές που μια να είναι λανθασμένη μπορεί να φανεί αρκετή ώστε να διαλυθεί το παζλ. Ο Χριστόπουλος αποδεικνύεται ο ιδανικός άνθρωπος για να γίνει πράξη η προφητεία του Άγγελου.

Σαν προπονητής έχει μια μεγάλη διαφορά σε σχέση με τον Αναστασιάδη. Δεν παρεμβαίνει τόσο πολύ στη διάρκεια του αγώνα. Από τη στιγμή που βρήκε το βασικό σχήμα και τους ρόλους που θα πρέπει να έχει ο κάθε ποδοσφαιριστής το γεγονός αυτό βοήθησε την ομάδα του. Αποδείχθηκε τεράστια μεταγραφή ο Ίλιτς που όχι μόνο έδωσε στον ΠΑΣ τα γκολ του Μπεσέρα αλλά με τον τρόπο που παίζει βοηθά το αμυντικό πλάνο του Χριστόπουλου. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι σημαντικό να διαθέτεις έναν σύγχρονο φορ που να σου δίνει την δυνατότητα να τον χρησιμοποιήσεις σε οποιοδήποτε στιλ παιχνιδιού επιλέξεις.

Η ταχύτητα και το νευρικό παιχνίδι του Ίλιτς δίνει την δυνατότητα στον Χριστόπουλο να παίζει όταν χρειάζεται άμυνα χαμηλά χωρίς ταυτόχρονα να γίνεται παθητικός και ακίνδυνος για τον αντίπαλο. Ενώ όταν χρειάζεται, μαζί με τους Κοροβέση, Γεωργίου, Ντε Βινσέντι μπορούν να πρεσάρουν ψηλά και να κάνουν και τις απαραίτητες παγίδες. Καμιά φορά δεν το συνειδητοποιούμε αλλά η τετράδα επιθετικών που διαθέτει ο Πας είναι απίστευτη για τα δεδομένα του πρωταθλήματός μας. Αν αφήσουμε έξω τον Ολυμπιακό και την Τρίπολη δεν μπορώ να σκεφτώ τετράδα του Ελληνικού πρωταθλήματος που αβίαστα θα μπορούσε κανείς να πει πως είναι καλύτερη από αυτήν των Ντε Βινσέντι, Κοροβέση, Γεωργίου, Ίλιτς. Μην κοιτάτε μόνο την ατομική ποιότητα των ποδοσφαιριστών αλλά και τη χημεία τους, το πώς δηλαδή δένουν μεταξύ τους.

Ο Χριστόπουλος καθιέρωσε τον Ντε Βινσέντι που όλα αυτά τα χρόνια ήταν πολυεργαλείο σε ρόλο δημιουργού μπροστά από δυο καθαρούς αμυντικούς χαφ και του έδωσε τη δυνατότητα με την ποιότητά του να αξιοποιεί την ταχύτητα των δύο εξτρέμ και του σέντερφορ. Λόγω αυτής της επιλογής περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα στη Super League η επιθετική τριάδα του ΠΑΣ έχει τη δυνατότητα να παίρνει τη μπάλα πάνω στο τρέξιμό της. Αν είχαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στα τελειώματά τους οι Κοροβέσης, Γεωργίου θα υπήρχε σαφώς μεγαλύτερη παραγωγή. Σίγουρα η ομάδα εξαρτάται πολύ από τον Ντε Βισέντι. Άλλωστε και οι τρεις έχουν καλομάθει στο να τροφοδοτούνται σωστά. Στα δύο τελευταία παιχνίδια που ο Αργεντινός δεν ήταν σε θέση να βοηθήσει (στο Περιστέρι έπαιξε 30 λεπτά αλλά ήταν φανερά καταβεβλημένος από το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε) επιθετικά ο ΠΑΣ ήταν ανύπαρκτος.

Ο νεαρός Γιάκος σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να καλύψει το κενό του Αργεντινού. Ακόμα όμως και αυτά τα δύο παιχνίδια που δεν πήγε καλά η επιθετική λειτουργία της ομάδας, ο ΠΑΣ δεν τα έχασε. Για να πάρει τις λευκές ισοπαλίες με Πανθρακικό και Ατρόμητο χρειάστηκε πολύ τύχη αλλά τα αποτελέσματα αυτά αποδεικνύουν και τη συνολική δουλειά που έχει γίνει στο σύλλογο. Είναι μεγάλο πράγμα να παίρνεις 0-0 στο Περιστέρι στη χειρότερή σου μέρα.

Μπήκα σήμερα στο τριπάκι να γράψω για τον ΠΑΣ καθώς πλέον αυτόν κυνηγάνε οι ομάδες που θέλουν να πάρουν στο τέλος την 5η θέση. Μπορεί το όνομά του να μην φοβίζει, αν δούμε όμως καλά το ρόστερ και την εικόνα που βγάζει στο γήπεδο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από πολλές ομάδες. Να αναφέρω για τους φίλους του Παναθηναϊκού που ακόμα δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της ζημιάς που έχουν κάνει στο ρόστερ της ομάδας οι Φερέιρα, Βαρέλα, πως τους Κασιγιάμα, Φουρλάνος, Φορναρόλι που έχουν αγωνιστεί φέτος ως δεκάρια σε αυτόν τον μεγάλο σύλλογο, ο Χριστόπουλος ούτε για να μαζεύουν τις μπάλες στον Ντε Βινσέντι δεν θα τους χρειαζόταν, ενώ φυσικά ο Παναθηναϊκός δεν έχει σύγχρονο φορ σαν τον Ιλιτς.

Και να μην μιλήσουμε για τις πίσω θέσεις που στον φετινό ΠΑΣ υπάρχει η πολυτέλεια ο Λίλα να είναι στο ροτέισιον ενώ στον Παναθηναϊκό θα κάλυπτε τρύπες σε τρεις θέσεις. Κλείνοντας θέλω να αναφέρω πως όποτε έχω δει να αγωνίζεται τον 20χρονο στόπερ Οικονόμου μου έχει βγάλει τα μάτια. Στον ΠΑΣ θα πρέπει να πιστέψουν πως έχουν την δυνατότητα να μπουν στην πεντάδα καθώς το ρόστερ που διαθέτουν τους δίνει τη δυνατότητα να κάνουν την υπέρβαση. Η ομάδα των Ιωαννίνων έχει μπροστά της δύο μήνες για να γράψει ιστορία και να δικαιώσει την προφητεία του Άγγελου.

Χαιρετώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x