Επικαιρότητα

Αρχιχορευτής «εγκέφαλος» της επίθεσης στον διευθυντή των Μπολσόι

Κατηγορείται ότι έδωσε 1.600 $ στους δράστες για να ρίξουν οξύ στον προϊστάμενό του.

Νέο σοκ στον καλλιτεχνικό κόσμο της Ρωσίας. Ο αστέρας του χορού, Pavel Dmitrichenko, ομολόγησε ότι αυτός έδωσε το πράσινο φως για την επίθεση στον διευθυντή των Μπαλσόι, Sergei Filin.

Υπενθυμίζεται ότι ο Filin τον Ιανουάριο του ’11 δέχθηκε επίθεση με οξύ στο πρόσωπο, έξω από την είσοδο του σπιτιού του στη Μόσχα.

Παρ’ όλα αυτά, ο 29χρονος Dmitrichenko, αρνήθηκε ότι διέταξε να χρησιμοποιηθεί οξύ εναντίον του καλλιτεχνικού του διευθυντή.

Απολογούμενος στο δικαστήριο παραδέχθηκε ότι είχε παράπονα από τον προϊστάμενό του, καθώς ο Filin αρνήθηκε να συμπεριλάβει στο μπαλέτο την φίλη του Dmitrichenko.

Όπως είπε, μετέφερε τα παράπονα σε κάποια άτομα που γνώρισε τυχαία. Τότε εκείνοι φέρονται να του είπαν ότι προσφέρονται «να χτυπήσουν» τον Filin, έναντι αμοιβής.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, κατέθεσε στη δίκη ότι ο Dmitrichenko είχε καταβάλει 50.000 ρούβλια (περίπου $ 1.600) στον Juri Zarutsky, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, για να ρίξει το οξύ.

«Δεν είναι αλήθεια ότι διέταξα να ρίξουν οξύ στον Filin», είπε ο Dmitrichenko στο δικαστήριο, το οποίο συνεδριάζει για να αποφασίσει αν ο ίδιος και οι δύο συγκατηγορούμενοί του θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, οδηγούσε το αυτοκίνητο της διαφυγής, αλλά είπε ότι δεν γνώριζε το σκοπό της αποστολής του.
Ο 29χρονος χορευτής ισχυρίστηκε ότι δεν ήθελε να προκαλέσουν τόσο σοβαρές σωματικές βλάβες.

Πάντως, από την ημέρα της επίθεσης ο Sergei Filin, μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία, αφού έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο, και κυρίως στα μάτια.

Αυτές τις ημέρες, βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης της όρασης στη Γερμανία, αλλά σίγουρα τα σημάδια της 17ης Ιανουαρίου ’11, δύσκολα θα σβήσουν από τη μνήμη του.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x