Γενικά

«Τάισαν σκυλιά με το άψυχο σώμα της»

Σοκ στη Βραζιλία έχει προκαλέσει η απολογία του Μπρούνο, πρώην τερματοφύλακα της Φλαμένγκο, σύμφωνα με την οποία η εξαφανισμένη σύντροφός του, Ελίζα Σαμούντιο, είναι νεκρή.

Ήταν ένας από τους πιο εξελίξιμους τερματοφύλακες της Βραζιλίας. Οι περισσότεροι τον θεωρούσαν ως τον διάδοχο του Ζούλιο Σέζαρ στον πάγκο της εθνικής. Ο Μπρούνο, όμως, είδε την καριέρα του να καταστρέφεται το καλοκαίρι του 2010, όταν συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή, ως υπαίτιος της εξαφάνισης της συντρόφου του, Ελίζα Σαμούντιο.

Η υπόθεση αυτή απασχόλησε τις Αρχές της Βραζιλίας για καιρό, αφού η Ελίζα δεν βρέθηκε ποτέ. Οι υποψίες πως ήταν νεκρή, επιβεβαιώθηκαν από τη σοκαριστική απολογία του Μπρούνο, κατά τη διάρκεια της δίκης. Μια απολογία που «πάγωσε» την κοινή γνώμη όλης της χώρας.

«Η Ελίζα είναι νεκρή. Ο αδελφικός μου φίλος, Μακαράο και ένας πρώην αστυνομικός, ο Μπόλα, την απήγαγαν, την οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία και εκεί την στραγγάλισαν. Στη συνέχεια την έκοψαν σε κομμάτια και, για να εξαφανίσουν κάθε ίχνος της, τάισαν τα αδέσποτα σκυλιά», ήταν τα λόγια που σόκαραν τους πάντες.

Ο Μπρούνο, ο οποίος ήταν ο βασικός ύποπτος, μέχρι τη δίκη αρνούταν πως είχε την παραμικρή ανάμειξη με την υπόθεση. Οι λεπτομέρειες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας, όμως, καταρρίπτουν τους αρχικούς ισχυρισμούς του πρώην ποδοσφαιριστή.

Σύμφωνα με τους μάρτυρες, η κοπέλα απειλούσε τον Μπρούνο, ζητώντας του να δημοσιοποιήσει τη σχέση τους και να αναγνωρίσει το παιδί που είχε γεννήσει. Ο τότε τερματοφύλακας της Φλαμένγκο, θέλοντας να απαλλαγεί από το… βάρος των ευθυνών του, έδωσε την εντολή στους δύο φυσικούς αυτουργούς, να εξαφανίσουν μια για πάντα την Ελίζα.

Ασφαλώς ο Μπρούνο αρνείται πως έδωσε αυτή την εντολή στους φίλους του, αλλά δεν μπορεί, ακόμα, να εξηγήσει γιατί, ενώ γνώριζε από την αρχή την τύχη της συντρόφου του, προσποιούταν πως δεν έχει την παραμικρή ιδέα.

Αν το δικαστήριο αποφανθεί πως ο Μπρούνο είναι ο ηθικός αυτουργός του φόνου της Ελίζα, αναμένεται να επιβάλει ποινή φυλάκισης 41 ετών στον 28χρονο πρώην τερματοφύλακα.

Κώστας Κουκάρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x