Μαχητικά Αθλήματα

Έγινε «θρύλος»

Εξ αρχής το τουρνουά ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του. Ο Mirko Filipovic δεν έχασε την ευκαιρία, στέφθηκε πρωταθλητής του K-1 μέσα στην Κροατία κι έγινε "θρύλος" του kickboxing.

Ήταν γραφτό του. Ό,τι δεν κατάφερε στο πικ της καριέρας του, το κατάφερε έστω και στη δύση της, ο Mirko “Cro Cop” Filipovic. Ο Κροάτης heavyweight kickboxer στέφθηκε πρωταθλητής του Κ-1 στα 38 του χρόνια, στην τελική φάση του Ζάγκρεμπ, μπροστά σε 20.000 συμπατριώτες του.

Χρειάστηκε «σπρώξιμο»

Τα προημιτελικά, ήταν και το πιο δύσκολο στάδιο της βραδιάς για τον Filipovic. Όχι λόγω άγχους, αλλά επειδή ο Jarrell Miller του έβαλε δύσκολα. Εν τέλει οι κριτές του έδωσαν μια αμφισβητούμενη νίκη.

Πέρασε με… χάρη

Η κατάσταση του Badr Hari ήταν τεράστιο ερωτηματικό μετά την περιπέτειά του στη φυλακή. Ωστόσο ο Μαροκινός έδωσε απαντήσεις πάνω στο ρινγκ και μετά από ένα δυνατό αγώνα με τον Zabit Samedov, πήρε μια δίκαιη νίκη και το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Αναποδιά…

Εκεί όπου θα αγωνιζόταν με τον Ismael Londt (νωρίτερα σταμάτησε τον Hesdy Gerges με τεχνικό νοκ-άουτ). Κάτι που δεν συνέβη, καθώς σύμφωνα με την επίσημη θέση των διοργανωτών, αντιμετώπιζε κάταγμα στο πόδι από τον πρώτο του αγώνα. Έτσι επιστρατεύτηκε ο «γερόλυκος» Dzevad Poturak (ήταν νικητής στο reserve fight), που «λύγισε» στον δεύτερο γύρο.

Πείσμα, εμπειρία, θέληση

Ο Σουριναμέζος επωφελήθηκε από την απουσία του Hari και πέρασε στον τελικό χωρίς να ζοριστεί ιδιαίτερα. Το ίδιο και ο Filipovic, μιας και ξεπέρασε το εμπόδιο του Pavel Zhuralev. Ο τελικός ήταν αμφίρροπος, με τον αγώνα να τελειώνει στους τρεις γύρους και τον Κροάτη να ανακηρύσσεται πρωταθλητής του Κ-1, για πρώτη φορά στην πολύχρονη καριέρα του! Ο μοναδικός τίτλος που έλειπε από τη συλλογή του και ένα εκατομμύριο δολάρια μπόνους, που ήταν το έπαθλο του νικητή.

Ελληνική συμμετοχή

Ο Εδμόνδος Παλτατζής κλήθηκε στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή (ενημερώθηκε λιγότερο από ένα 24ωρο πριν) ν’ αντικαταστήσει τον Γιάννης Σοφοκλέους. Και δεν τα πήγε άσχημα. Αντιθέτως, λίγο έλειψε να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη. Ξεκίνησε με δύο νοκ-ντάουν στον πρώτο γύρο κόντρα στον Εmil Zoraj, ωστόσο στάθηκε άτυχος στον β' γύρο, καθώς ένα δυνατό γόνατο στο σώμα, δεν του επέτρεψε να συνεχίσει...

Μέτριο επίπεδο

Το μόνο που θύμιζε κάτι από τελική φάση Κ-1 στην Ιαπωνία, ήταν το γεμάτο στάδιο στο Ζάγκρεμπ, η ατμόσφαιρα, όχι όμως και το επίπεδο των αγώνων, που ήταν μέτριο.

Τα αποτελέσματα:

Τελικός
Mirco Cro Cop vs Ismael Londt
Νικητής: Mirco Cro Cop με απόφαση

Ημιτελικά
Ismael Lont vs Dzevad Poturak (αντικατέστησε τον τραυματία Badr Hari)
Nικητής: Ιsmael Londt με νοκ άουτ στον 2ο γύρο

Mirco Cro Cop vs Pavel Zhuralev
Nικητής: Cro Cop με απόφαση

Προημιτελικά
Hesdy Gerges vs Ismael Londt
Νικητής Londt με ΤΚΟ στον 3ο γύρο

3ος Προημιτελικός
Badr Hari vs. Zabit Samedov
Νικητής: Βadr Hari με απόφαση

Mirko Cro Cop vs. Jarrell Miller
Nικητής: Cro Cop με απόφαση

Catalin Morosanu vs Pavel Zhuralev
Νικητής: Zhuralev με απόφαση

Reserve fight
Sergei Laschenko vs Dzevad Poturak
Νικητής: Poturak με απόφαση

Superfight heavyeight
Mladen Brestovic vs Frank Munoz
Νικητής Brestovic με απόφαση

Superfight heavyweight
Agron Preteni vs Andrei Stoica
Nικητής: Preteni με απόφαση

Superfight light heavyweight
Εδμόνδος Παλτατζής vs Εmil Zoraj
Νικητής Zoraj με νοκ άουτ στον 2ο γύρο

Superfight middleweight
Χie Chuang vs Samo Potje
Νικητής: Chuang με απόφαση

Superfight heavyweight
Jason Wilnis vs Toni Milanovic
Nικητής: Wilnis με νοκ άουτ στον 1ο γύρο



Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x