Γιώργος Χελάκης

Να τιμωρηθεί, να μην κατασπαραχτεί…

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για τον φασιστικό χαιρετισμό του Γιώργου Κατίδη.

Το πιο εύκολο τώρα είναι να πέσουμε όλοι πάνω στον Κατίδη και να τον κατασπαράξουμε. Να το κάνουμε θέμα της ημέρας, ξεχνώντας όλα τα άλλα. Να γίνουμε ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στα αλεύρια, όπως η ΔΗΜΑΡ που έσπευσε να καταδικάσει τον νεαρό. Την ενόχλησε ο φασιστικός χαιρετισμός. Ότι κάθεται στα ίδια κυβερνητικά έδρανα με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που ζητούν να μπαίνουν στις στρατιωτικές σχολές μόνο «Έλληνες το γένος» δεν προκαλεί κακοσμία στην ευαίσθητη μύτη τους.

Ο Κατίδης είναι ένας φαντασμένος και επιπόλαιος νεαρός. Πολύ πιθανό να είναι βλάκας με την τρέχουσα έννοια του όρου. Η πρώτη εξήγηση που έδωσε είναι ότι με τον χαιρετισμό ζητούσε από τους οπαδούς της ομάδας του να σηκωθούν όρθιοι μπροστά του (σ.σ σεβασμός στον σκόρερ). Κίνηση… εμπνευσμένη από τον νυν βουλευτή της «Χρυσής Αυγής», Γερμενή που είχε πει το περίφημο «εγέρθητι» στους δημοσιογράφους την ώρα που έμπαινε στην αίθουσα ο… αρχηγός Μιχαλολιάκος. Άρα ο νεαρός παίκτης κάτι είχε δει και το κόπιαρε. Δυστυχώς για τον ίδιο προσπαθεί να του κατεβάσει το χέρι ο φροντιστής, κύριος Κορομηλάς και αυτός δεν το κατεβάζει. Στη συνέχεια προσπάθησε να ανασκευάσει με αλλεπάλληλες δηλώσεις χωρίς να το καταφέρει παρά τις προσπάθειες που έκαναν όσοι βρίσκονται δίπλα του, με πρώτο τον μάνατζέρ, Θεόφιλο Καρασσαβίδη. Φιλότιμη η προσπάθεια του Κατίδη να δικαιολογηθεί στην παρέμβασή του στον NovaΣΠΟΡ FM.

Προσωπικά δεν πείθομαι ό,τι ο 20χρονος Κατίδης είχε άγνοια του τι σημαίνει ο χαιρετισμός. Να χαρίσω όμως έναν επιπόλαιο νεαρό στους φασίστες δεν το κάνω. Προφανώς όσο περνούν οι ώρες, ο Κατίδης καταλαβαίνει το μέγεθος της ανοησίας του και συνειδητοποιεί τι συνεπάγεται. Το παιδί δεν είναι τελειωμένος φασίστας. Το θέμα είναι πως ένας επιπόλαιος νεαρός, με τα φώτα πάνω του, μπορεί εύκολα να γίνει φασίστας. Πανικοβλημένος ζητεί συγνώμη γιατί όταν έκανε την κουταμάρα του δεν γνώρισε τις συνέπειες. Ένας καθαρόαιμος φασίστας θα το τράβαγε μέχρι πέρα.

Από κει και πέρα το θέμα αφορά την ΑΕΚ και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Να συνεκτιμηθεί η μεταμέλεια για να καθοριστεί το ύψος της ποινής. Τιμωρία ναι, εξόντωση όχι. Γιατί τότε ο νεαρός θα γίνει ορκισμένος φασίστας, ικανός για τα χειρότερα. Όσοι τον βρίσκουν εύκολο στόχο για να κάνουν μια ανώδυνη επίδειξη του αντιφασισμού τους δεν ενδιαφέρονται για το μέλλον του Κατίδη, αλλά για να κερδίσουν εντυπώσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x