Επικαιρότητα

Ανησυχία για το DNA αλόγου σε λουκάνικα και μπιφτέκια «ΝΙΚΑΣ» και «ΥΦΑΝΤΗΣ»

Συνεχίζει τους ελέγχους στην ελληνική αγορά ο ΕΦΕΤ

Για τα καλά φαίνεται να απασχολεί και την Ελλάδα το ευρωπαϊκό διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου, καθώς ένα μήνα μετά την ανάδειξη του θέματος, οι ελεγκτικές αρχές στην Ελλάδα βρίσκουν δείγματα σε ελληνικές βιομηχανίες

Τελευταίο κρούσμα οι χθεσινές ανακοινώσεις του ΕΦΕΤ για τις εταιρείας Υφαντής και Νίκας καθώς και για μια σειρά επιχειρήσεων catering.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕT ανακοίνωσε πως ανακαλούνται κατεψυγμένο σουτζουκάκι, κοτομπουκίτσες και σνιτσελάκι που παράγονται από την εταιρεία «T&T Foods Α.Ε.» για την επιχείρηση «Χούτος Catering A.E», προψημένα κατεψυγμένα μπιφτέκια «IFANTIS», που παρασκευάζονται από την εταιρεία «ΥΦΑΝΤΗΣ Α.Ε.», λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης με εμπορική ονομασία «NIKAS ΜΟΣΧΑΡΙ λουκάνικα τ. Φρανκφούρτης», και παριζάκι με εμπορική ονομασία «ΝΙΚΑS ΜΟΣΧΑΡΙ παριζάκι», που παρασκευάζονται από την εταιρεία «Π. Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.».

Ένα καλό από τους ελέγχους του ΕΦΕΤ είναι ότι στα πρώτα 8 αποτελέσματα που εξέδωσε το Γενικό Χημείο σε προϊόντα που είχαν dna αλόγου δεν βρέθηκε η επικίνδυνη ουσία φαινυλοβουταζόνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, οι έλεγχοι από τον ΕΦΕΤ μέσα στο επόμενο διάστημα θα ενταθούν καθώς υπάρχει φόβος πως πολλές περιφερειακές μονάδες κρέατος έχουν προμηθευτεί τις αλλοιωμένες και επικίνδυνες παρτίδες με αποτέλεσμα να υπάρχουν άμεσοι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x