Επικαιρότητα

Κύπρος: Έσβηναν τραπεζικά δάνεια πολιτικών

Σκάνδαλο μεγατόνων συγκλονίζει την Κύπρο. Οι τράπεζες της χώρας χάριζαν δάνεια που ελάμβαναν τα τρία μεγάλα κόμματα, ξετυλίγοντας κομμάτια του παζλ που έφεραν την Μεγαλόνησο στο χείλος του γκρεμού.

Αποκάλυψη-βόμβα στην Κύπρο, για σχέσεις κολοσσιαίας διαπλοκής μεταξύ πολιτικών κομμάτων και τραπεζών, οι οποίες φέρονται να διέγραφαν αφειδώς δάνεια, συνολικού ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ, που είχαν χορηγήσει στην πολιτική εξουσία.

Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του «Έθνους», την Παρασκευή, τα πιστωτικά ιδρύματα χάριζαν υπέρογκα χρηματικά ποσά που είχαν λάβει πολιτικοί από τα τρία μεγάλα κόμματα (εκτός ΕΔΕΚ και Οικολόγων).

Τα διευθυντικά στελέχη κυπριακών τραπεζών (διορισμένα από την εκάστοτε κυβέρνηση) έσβηναν ακόμη και δάνεια που είχαν χορηγήσει σε συγγενικά τους πρόσωπα, αλλά και σε ανώτερους υπαλλήλους δημοσίων υπηρεσιών και υπουργείων.

Ο κατάλογος των ονομάτων –σύμφωνα με το δημοσίευμα, βρίσκεται ήδη στην κατοχή των μελών της Επιτροπής Θεσμών της κυπριακής Βουλής, η οποία θα καλέσει τους εμπλεκόμενους για εξηγήσεις.

Με απλά λόγια, θα πρέπει να αποδείξουν τους λόγους της ειδικής μεταχείρισης που είχαν από τα διορισμένα από την ίδια την πολιτική ηγεσία, Διοικητικά Συμβούλια των Τραπεζών.

Η υπόθεση, που παραπέμπει έντονα στην «δική μας» Λίστα Λαγκάρντ, μοιάζει να είναι η κορυφή του παγόβουνου, διασπάθισης δημοσίου χρήματος που οδήγησε σε μία ακόμη κυπριακή τραγωδία.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x