Κώστας Νικολακόπουλος

Αυτοί που θα έρθουν κάνουν τη διαφορά

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr τους παίκτες-κλειδιά του σημερινού ντέρμπι στο Καραϊσκάκη.

*** Είμαι πεπεισμένος ότι τη διαφορά απόψε για τον Ολυμπιακό μπορεί να την κάνουν οι παίκτες που θα έρθουν από τον πάγκο. Για τον απλούστατο λόγο ότι στον Ολυμπιακό υπάρχουν τόσοι πολλοί καλοί παίκτες, που ενίοτε αυτοί που βρίσκονται στον πάγκο, είναι καλύτεροι από αυτούς που παίζουν!

*** Σκεφθείτε απλά ότι σήμερα στον πάγκο ο Μίτσελ θα έχει τέσσερις από τους Μήτρογλου, Τζιμπούρ, Φετφατζίδη, Βλαχοδήμο, Γκρέκο, Μασάντο, Φουστέρ! Μιλάμε για παίκτες που μπαίνοντας μέσα στο παιχνίδι γύρω στο 60’, μπορεί να κάνουν τη διαφορά και να το αλλάξουν.

*** Ο ΠΑΟΚ θα στηριχθεί σίγουρα στις συνεργασίες του Σαλπιγγίδη με τον Αθανασιάδη στην επίθεση. Ο πρώτος «βρίσκει» πολύ καλά τον δεύτερο, ενώ ο δεύτερος στα βολέ του γκολκίπερ Ιτάντζ κυνηγάει να πάρει την κεφαλιά για να την σπάσει στον Σαλπιγγίδη, που ξεκινάει λίγο προς τα δεξιά στο παιχνίδι, αλλά συχνά κλίνει πολύ προς τα μέσα. Θα είναι ένα τεστ για το Μανωλά και για τον Αβραάμ η αντιμετώπισή τους.

*** Ο έξω αριστερά Καμαρά είναι παίκτης που έχει καλές εκτελέσεις από θέση μέσα αριστερά και ο Παπάζογλου πρέπει να έχει το νου του. Ο έξω δεξιά Ολίσε, για τον οποίο εγώ δεν είμαι σίγουρος ότι θα τον βάλει ο Δώνης παρά τα σχετικά ρεπορτάζ, είναι ζωντανό στοιχείο. Ίσως τον έχει για να μην αφήνει το Χολέμπας να προωθείται πολύ. Η, να βάλει εκεί ένα πιο αμυντικογενή παίκτη, ακριβώς γι΄ αυτό το ρόλο.

*** Πολλά στηρίζει στο παιχνίδι του ο ΠΑΟΚ πάνω στον Κατσουράνη, γιατί ο έμπειρος αυτός παίκτης αφενός μεν ψάχνει με καλές βαθιές πάσες τους κυνηγούς και ειδικά τους σέντερ φορ, αφετέρου δε είναι πολύ επικίνδυνος όταν κατεβαίνει στα στημένα, όπως θυμόμαστε κι από το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός πρόπερσι…

*** Σαφώς και θα λείψει πολύ από τον ΠΑΟΚ ο Λάζαρ, οπότε ο Λόρενς θα πρέπει να βοηθήσει με τα καλά του πόδια και δημιουργικά. Ίσως πάλι τελικά, όμως, το κλειδί δημιουργικά να είναι ο Λίνο από τα αριστερά, ο αντίστοιχος Χολέμπας του ΠΑΟΚ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x