Stoiximan Super League

Δεν μάσησε…

Ο Αστέρας Τρίπολης ξεπέρασε γρήγορα την βαριά ήττα από την Τότεναμ και επέστρεψε στις νίκες στη Super League, επικρατώντας 3-2 του ΟΦΗ στην Κρήτη, πραγματοποιώντας... γεμάτη εμφάνιση.

Επιστροφή στις νίκες για τον Αστέρα επί ελληνικού εδάφους, καθώς είχε πάρει τρίποντο τελευταία φορά στις 27 Σεπτεμβρίου, όταν και επικράτησε 1-0 του Πλατανιά στα Περιβόλια. Στη συνέχεια ακολούθησαν δύο εβδομάδες παύσης στο πρωτάθλημα, αλλά και ο Παναιτωλικός που πήρε ισοπαλία στην Τρίπολη.

Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη δεν εμφανίστηκε καθόλου επηρεασμένη από την βαριά ήττα (5-1) από την Τότεναμ για το Europa League, αλλά ούτε από το ταξίδι στο Λονδίνο και με μια επιβλητική εμφάνιση έφυγε με το 3-2 από την έδρα του ΟΦΗ.

Οι Αρκάδες μπήκαν φουριόζοι στην αναμέτρηση και με μεγάλη δίψα για να φέρουν ξανά θετικό αποτέλεσμα μετά τις αποτυχίες των τελευταίων ημερών και προηγήθηκαν μόλις στο 10’, καθώς ο Ουσέρο έκανε γκολ το πέναλτι που είχε κερδίσει ο Γιαννιώτας από τον Μιλιάζες. Οι Κρητικοί ισοφάρισαν στο 53’ με τον… μοιραίο, Πορτογάλο να γίνεται …ωραίος, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ με εκτέλεση φάουλ. Οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκαν λιγότερο από δέκα λεπτά, όχι απλά για να πάρουν ξανά προβάδισμα, αλλά για να βρεθούν με δύο τέρματα μπροστά.

Ο Ρόλε είπε… «ευχαριστώ» στο Αντελέγε για το «πούλημα» της μπάλας και μοίρασε στον Μάσα που τελείωσε (58’) πετυχημένα την φάση, ενώ στο 62’ ο Τσοκάνης εκμεταλλεύτηκε το γέμισμα του Μουνάφο, λόγω και της κάκιστης αντίδρασης της άμυνας του ΟΦΗ και έκανε το 1-3. Μείωσε σε 2-3 η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο στο 88’ με τον Μερεμπασβίλι που είχε ανοίξει το σκορ στην Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ουσιαστικά, όμως ο Αστέρας δεν κινδύνεψε για ισοφάριση μέχρι το τέλος και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη.

Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος, Ουσέρο έγινε αλλαγή στο ημίχρονο, καθώς ένιωθε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς.

Δείτε εδώ την βαθμολογία της Super League.

Το ματς

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν πιο επικίνδυνος από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και γενικότερα αρκετά καλύτερος. Στις πρώτες δύο φάσεις που έκανε πρωταγωνιστής ήταν ο Γιαννιώτας. Αρχικά, ο βραχύσωμος εξτρέμ έκανε κεφαλιά, χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Λόρια. Όμως στο 9’ εκμεταλλεύτηκε την μακρινή μπαλιά του Ουσέρο, καθώς ο Μιλιάζες δεν μπόρεσε να τον σταματήσει, χωρίς παράβαση και τον έριξε στο έδαφος, ενώ ήταν μέσα στην περιοχή.

inner

Ο δημιουργός της φάσης νίκησε τον Λόρια και άνοιξε το σκορ. Ο ΟΦΗ είχε πολύ καλή στιγμή στο 13’ ο Πετρόπουλος, που δεν τέλειωσε καλά την φάση. Οι Αρκάδες κράτησαν το υπέρ τους σκορ με σχετική ευκολία και θα μπορούσαν κάλλιστα στο 19’ να κάνουν το 0-2, όταν και είχαν διπλή ευκαιρία με Τσοκάνη, Ρόλε. Στο δεύτερο μέρος ξεκίνησε καλύτερα ο ΟΦΗ, με τον Μιλιάζες να εκτελεί άψογα κερδισμένο φάουλ έξω από την περιοχή.

inner

Ο Αστέρας δικαιούταν ξεκάθαρα να είναι μπροστά στο σκορ, αλλά το δεύτερο του γκολ ήρθε από «δώρο» του Αντελέγε και ο Ρόλε «σέρβιρε» στο πιάτο στο Μάσα. Στο άψε-σβήσε ήρθε το 1-3, με τον Τσοκάνη να νικάει την αέρινη άμυνα του ΟΦΗ. Ο Αστέρας κράτησε σβηστά το υπέρ του σκορ μέχρι το 88’ όταν και σκόραρε ο Μερασβίλι και υπήρξαν κάποια μικρά χτυποκάρδια μέχρι το τέλος, αλλά ουσιαστικά δεν κινδύνεψε ο Αστέρας και «σφράγισε» την πολύ καλή του εμφάνιση με «τρίποντο».



Η εξέλιξη όπως την παρακολουθήσατε σε real-time μέσω του sport-fm.gr.




Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΟΦΗ (Γκατούζο): Λόρια, Τριποτσέρης, Αντελέγε, Πετρόπουλος (63’ Σίσιτς), Τζορτζ (66’ Λαμπρόπουλος), Ραζάκ (72’ Απόνο), Φερνάντεθ, Μερεμπασβίλι, Στάθης, Μακρής, Μιλιάζες.

Στον πάγκο των γηπεδούχων έμειναν οι: Αγριμάκης, Μονιάκης, Κάλαϊτζιτς, Μεΐτε.

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Τσοκάνης, Μουνάφο, Μάσα, Ουσέρο (46’ Κυριακόπουλος), Μπαράλες, Ρόλε, Γιαννιώτας (63’ Φερνάντες).

Στον πάγκο των Αρκάδων είναι οι: Θεοδωρόπουλος, Πάρα, Μπακασέτας, Μούκαμ, Παπαχρήστος.

Γήπεδο: «Θ. Βαρδινογιάννης».

Διαιτητής: Ιωάννης Τοπούζης. Βοηθοί του είναι οι Μιχαήλ Καρσιώτης, Κυριάκος Μερκενίδης και 4ος ο Κώστας Ιωαννίδης.

Κίτρινες: Μιλιάζες (9'), Ραζάκ (30'), Αντελέγε (61')-Μάσα (33'), Μουνάφο (39'), Γιαννιώτας (42'), Σανκαρέ (51'), Κοσίτσκι (74')


Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x