Champions League

Καρέ του Europa!

Με τέσσερα γκολ κόντρα στη Μάλμε (4-2), ο Ολυμπιακός έκανε το απόλυτο στην έδρα του και με εννέα βαθμούς στη φάση των ομίλων του Champions League, πήρε την τρίτη θέση και συνεχίζει στο Europa.

Την κατάλληλη στιγμή ο Ολυμπιακός βρήκε τον εαυτό του και πήρε μεγάλη νίκη και πρόκριση κόντρα στη Μάλμε σε ένα χιτσκοκικό φινάλε στο «Καραϊσκάκη»!

Μήτρογλου και Αφελάι σφράγισαν το 4-2 στο Φάληρο, με τους «ερυθρόλευκους» να κατακτούν την τρίτη θέση και να περιμένουν -ως ισχυροί- την κλήρωση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ!

Φουστέρ και Τσόρι άνοιξαν τον δρόμο για την επικράτηση των Πειραιωτών, με τους Κρουν και Ρόζενμπεργκ να αναπτερώνουν προσωρινά τις ελπίδες των Σουηδών (αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις ο Αντού).

Την ίδια ώρα στο Τορίνο, Γιουβέντους και Ατλέτικο Μαδρίτης βολεύτηκαν με το 0-0 και τσέκαραν παρέα το εισιτήριο για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, με τους «ροχιμπλάνκος» να κρατούν την κορυφή και τους Ιταλούς ν’ ακολουθούν ως δεύτεροι του ομίλου.

Τα αποτελέσματα:

Ολυμπιακός-Μάλμε 4-2
(22’ Φουστέρ, 63’ Τσόρι, 88’ Μήτρογλου, 90’ Αφελάι-59’ Κρουν, 82’ Ρόζενμπεργκ)

Γιουβέντους-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0

Τελική βαθμολογία Α’ ομίλου:

1. Ατλέτικο Μαδρίτης 13
2. Γιουβέντους 10
3. Ολυμπιακός 9
4. Μάλμε 3

Το ματς:

Κάποιοι είχαν αρχίσει ήδη να τους ξεγράφουν. Ωστόσο δεν είχαν υπολογίσει την καρδιά και την ψυχή των Πειραιωτών. Οι οποίοι παρόλο που βολεύονταν με την ισοπαλία, μπήκαν στο ματς σαν να ήταν μονόδρομος η νίκη! Διαγράφοντας από την μνήμη τους τ’ ανεπιτυχή αποτελέσματα που προηγήθηκαν και με ώθηση από την δύναμη που δίνει το «Καραϊσκάκη» άρχισαν να διώχνουν τα σύννεφα πάνω από το Φάληρο και παράλληλα ν’ ανοίγουν τον δρόμο για την πρόκριση.

Η προειδοποίηση ήρθε από ωραία προσωπική ενέργεια του Τσόρι, με τον Αργεντινό να περνάει σαν σταματημένο τον Κονάτε αλλά τον Κασάμι να χάνει το τετ-α-τετ με τον Όλσεν! Η λύση επρόκειτο να έρθει από τον άνθρωπο των ειδικών αποστολών στην Ευρώπη. Έπειτα από καραμπόλα στην περιοχή και με …αυτοθυσία, ο Φουστέρ μπήκε σχεδόν με την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα και το καλύτερο αγχολυτικό στους συμπαίκτες του και τον κόσμο!

inner

Το σκηνικό είχε διαμορφωθεί όπως ακριβώς το ήθελαν: Το άγχος και η πίεση πέρασε εξ ολοκλήρου στους Σουηδούς, που εκτός των άλλων κυριεύθηκαν από νεύρα. Εκεί όμως που φάνηκαν να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο κι ενώ δεν είχαν απειλήσει, η παρακινδυνευμένη κεφαλιά προς τα πίσω από τον Μαζουάκου λίγο έλειψε να στοιχήσει, με το οριζόντιο δοκάρι να …σώζει.

Η γκίνια και ο Όλσεν στέρησαν από τον Μήτρογλου ένα σχεδόν σίγουρο γκολ και σε μια αντεπίθεση που ξεκίνησε πίσω από το κέντρο, η Μάλμε πήρε… οξυγόνο από το γκολ της ισοφάρισης με «δράστη» τον Κρουν. Για να έρθει όμως ο Τσόρι λίγο αργότερα και με υπέροχο γκολ να ξαναβάλει μπροστά τον Ολυμπιακό.

inner

Με ένα ακόμα γκολ στην κόντρα, ο Ρόζενμπεργκ έθεσε σε κίνδυνο την πρόκριση, μέχρι να αναλάβουν δράση οι Μήτρογλου και Αφελάι. Ο Έλληνας επιθετικός πήρε ξανά το όπλο του με τον Ολλανδό να υπογράφει την ευρεία επικράτηση, που ταυτόχρονα σηματοδότησε μια ακόμα πρόκριση για τους «ερυθρόλευκους» τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη.

inner



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουακού, Μανιάτης, Εντινγκά, Κασάμι, Φουστέρ (77’ Αφελάι), Τσόρι (89’ Σιόβας), Μήτρογλου (88’ Μπενίτες).

Στον πάγκο: Μέγιερι, Αυλωνίτης, Μπουχαλάκης, Διαμαντάκος.

Μάλμε: Όλσεν, Τίνερχολμ, Ελάντερ, Ρικαρντίνιο, Κονάτε (57’ Κρουν), Χάλστι, Έρικσον (75’ Τερν), Αντού, Φόρσμπεργκ, Τέλιν, Ρόζενμπεργκ.

Στον πάγκο: Αζίνοβιτς, Κόντσα, Τσιμπίσκι, Μεχμέτι, Ράκιπ.

Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x